Το ψέμα και η πολιτική απάτη πληρώνονται πάντα!
28/04/2016 14:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ψέμα και η πολιτική απάτη πληρώνονται πάντα!

«Φύγετε από εδώ. Γίδια, κατσίκια, δεν ντρέπεστε να κάνετε βόλτα στην αγορά. Πώς μας καταντήσατε έτσι.».

Είναι ορισμένες από τις «κόσμιες» κουβέντες που άκουσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησαν να κάνουν βόλτα στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, στο Καπάνι. Ο ποιητής εκ του προχείρου, συνδικαλιστής καθηγητής του ΑΠΘ με την κοτσίδα, ο Τάσος Κουράκης και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, «αγωνιστής» της Αριστεράς όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε ήταν πάνω στα τρακτέρ, πάνω σε καρότσες, μπροστά σε κινητοποιήσεις, μαζί με όλο τον κόσμο που έβριζε προηγούμενες κυβερνήσεις, τώρα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Και πόσο δίκιο έχει ο Μπούτας (αν και ο ρόλος του στο αγροτικό είναι ύποπτος) όταν λέει ότι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν θα μπορούν να πάνε να κάνουν Πάσχα στο χωριό τους. Θα βγαίνουν με μεταμφίεση και με μπούργκες στην αγορά για να πιουν καφέ. Είναι η πλήρης αποδόμηση της Αριστεράς, είναι η σφραγίδα του πλήρους εξευτελισμού και η αρχή του τέλους για μια κυβέρνηση που εξελέγη στηριγμένη σε ψέματα. Πληρώνουν το τίμημά τους οι βουλευτές της ψεύτικης ουτοπίας που πούλησαν επί χρόνια στον κόσμο.

Ασφαλώς η πολιτική βία δεν είναι αποδεκτή από κανέναν. Δεν μπορεί να δέχονται επιθέσεις οι βουλευτές και να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο, ανεξαρτήτως του τι έχουν κάνει. Όμως, σε μια χώρα που έχει τσακιστεί επί έξι χρόνια ορισμένες φορές δεν μπορείς να ελέγξεις την οργή του κόσμου. Ο οποίος πρέπει να πούμε ότι έχει κι αυτός το μερίδιο της ευθύνης του για τα λάθη που έγιναν εδώ και δεκαετίες και βεβαίως γι’ αυτούς που ψηφίζει.

Τα στελέχη της αριστεράς μέχρι το 2012 ήταν παντελώς άγνωστα. Έκαναν βόλτα στην αγορά κι έδιναν υποσχέσεις χωρίς να έχουν πρόβλημα, Πουλούσαν όνειρα τζάμπα και μετά πήγαιναν στο καφενείο κι έκαναν διαλογισμό μεταξύ πρέφας και μπάφου...

Τα ίδια στελέχη εξαιτίας των ψεμάτων τους έκαναν τεράστιες καριέρες ως «αρχηγοί» της αποδοκιμασίας και των αγανακτισμένων. Πήραν θέσεις που δεν άξιζαν, έκαναν περιουσίες, έγιναν κυβέρνηση. Και τώρα έρχεται η ώρα της… άλλης πληρωμής. Αυτής που τους αξίζει. Όμως, η καλύτερη τιμωρία από τον χλευασμό και την απαξίωση δεν υπάρχει. Μόνο ότι τους διώχνουν απ’ όπου πηγαίνουν είναι το καλύτερο. Είναι η ώρα να ξαναγυρίσουν στην αφάνεια και να μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο στα… Εξάρχεια.

Πάντως, είναι και ένα μήνυμα για τους άλλους βουλευτές των κομμάτων που διεκδικούν να κυβερνήσουν. Κυρίως γι’ αυτούς της ΝΔ που θέλει να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας. Ας προσέξουν να μην κάνουν τα ίδια λάθη, ας πάρουν τα μαθήματα από τους εξευτελισμένους Συριζαίους, ώστε να μην υπόσχονται στους πολίτες αλλά να του λένε την αλήθεια. Το ψέμα και η πολιτική απάτη πληρώνονται πάντα!