Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι...
15/05/2018 11:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι...

O Γραμμένος της ΕΠΟ, φίλος του Σαββίδη κι εκλεκτός προφανώς της κυβέρνησης, δήλωσε μετά τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ότι όλα πήγαν καλά. Το γεγονός ότι είχαμε τραυματίες αστυνομικούς, 14 συλλήψεις, καμένα αυτοκίνητα, φωτοβολίδες στο γήπεδο, φαλτσέτες, σιδηρολοστούς, ουδόλως τον απασχόλησε.

Πάλι καλά που δεν είχαμε νεκρό, μην είμαστε κι αχάριστοι. Ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο, η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τον υποβιβασμό με τη βοήθεια των άλλων, ο δε Ολυμπιακός πήρε καμιά 30αριά εκατομμύρια από το Τσάμπιονς Λιγκ και αγόρασε κάτι τελειωμένος με ελάχιστα φράγκα.

Όλοι ευχαριστημένοι, ασχέτως αν το ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε για άλλη μια φορά τον τίτλο του πιο… καφρικού στο κόσμο. Μας βλέπουν στην Ουγκάντα και γελάνε με τα χάλια μας.

Και κάπως έτσι θα τουμπάρουμε και τους Ευρωπαίους και δεν θα προχωρήσουν το Grexit μέχρι νεωτέρας… Όλοι χαρούμενοι μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα και μέχρι τον επόμενο νεκρό. Βεβαίως, όχι όλοι αφού οι επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από τις ομάδες και τους οπαδούς, είναι στα μαχαίρια και στα κάγκελα.

Ένα πρωτάθλημα, καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας. Με κάφρους, με ανόητους, με λαμόγια και με νταβατζήδες.

Όλη αυτή η κατάσταση θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τραγική. Αλλά ένα ακόμη γεγονός μας έχει κάνει εντύπωση, βλέποντας τους πανηγυρισμούς των Παοκτζήδων. Βλέποντας τον Ιβάν Σαββίδη μέσα στο πούλμαν με το κύπελλο στο χέρι, βλέποντάς τον μετά να χαιρετά τον κόσμο σαν μεγάλος ηγέτης που οδηγεί τον κόσμο στο μεγαλόπνοο όραμά του. Ο Μπερλουσκόνι ωχριά μπροστά του, και μπροστά στους άλλους Έλληνες παράγοντες που είναι πάνω – κάτω ίδιοι.

Βγάζουν έναν επαρχιωτισμό που σε κάνει να αναρωτιέσαι; Μα έχουν τόσα πολλά λεφτά αυτοί οι άνθρωποι; Είναι αυτοί της πιάτσας; Είναι μορφωμένοι με κονέ και με επαφές σε όλο τον κόσμο; Και συμπεριφέρονται σαν τα τελευταία χουλιγκανάκια της τελευταίας επαρχιακής πόλης; Έτσι συμπεριφέρονται οι παράγοντες στο εξωτερικό; Και είναι αυτοί όλοι τους η νέα αστική τάξη;

Έλεος, το ψάρι βρομάει από το κεφάλι, αλλά αυτό το κεφάλι παραβρόμισε.