Το πρόβλημα δεν είναι ο κορονοϊός...
11/01/2021 12:00
Του Όφι Ιοβόλου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πρόβλημα δεν είναι ο κορονοϊός...

Ιστορικά η ανθρωπότητα αντιμετώπισε πολύ χειρότερες πανδημίες από του κορονοϊού και κατάφερε να βγει νικήτρια.

Συνεπώς, παρά τα όσα προβλήματα και τις λανθασμένες κινήσεις, είναι ζήτημα χρόνου να ξεπεραστεί κι αυτός ο λοιμός.

Μένει να φανεί αν θα ξεπεραστεί εξίσου γρήγορα κι ο επερχόμενος λιμός, που θα είναι πιο αδυσώπητος από τον αόρατο εχθρό.

Όπως μένει να φανεί και κατά πόσο το έλλειμμα ηγεσίας θα επιτρέψει στη Δύση να διατηρήσει τα ηνία του παγκόσμιου ηγέτη.

Μια απαιτητική εξίσωση που θα την ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα, όμως αν κρίνουμε από την ιστορική εξέλιξη, φρονούμε ότι στο τέλος θα βρει τη λύση για τη διατήρηση του υπάρχοντος status quo.

Το οποίο, παρόλο τις αδυναμίες του, είναι πολύ καλύτερο από αυτό που ενδεχομένως θα προέκυπτε από μια επικράτηση της Ανατολής.

Προφανώς οι διάφοροι δικαιωματιστές θα διαφωνήσουν, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι αν ήταν να επιλέξουν μεταξύ δυτικής και ανατολικής νοοτροπίας, δεν θα τους έπαιρνε αρκετό χρόνο να ταχθούν με το αυτονόητο.

Σε κάθε περίπτωση, σύντομα θα φανεί ποια πλευρά θα υπερισχύσει.

Κι ερχόμαστε στα καθ΄ ημάς.

Με μια Ελλάδα ανοχύρωτη κι απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα.

Με «ηγέτες» που φρόντισαν να κάνουν ό, τι μπορούν για να την αποδυναμώσουν.

Με έναν λαό εξαθλιωμένο, ο οποίος έχει πειστεί ότι κανονικότητα είναι η συντήρηση του νοσηρού καθεστώτος της μεταπολίτευσης, που σε παγκόσμια αποκλειστικότητα παράγει δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους και διαπλεκόμενους πολιτικούς που λαβώνουν την πατρίδα για να διατηρήσουν τα φέουδά τους.

Με έναν αδίστακτο γείτονα, ο οποίος διακρίνει δια γυμνού οφθαλμού τη σήψη και είναι έτοιμος να αρπάξει αυτά που του στέρησαν κάποτε κάτι παλικάρια που βάζαν πάνω απ΄ όλα τη λευτεριά της πατρίδας.

Κι όχι τις μπίζνες που θέλουν να κάνουν μαζί τους εκ νέου οι σύγχρονοι ραγιάδες που πασχίζουν για μια ακόμη φορά να μας πείσουν ότι οι... κατακτητές είναι φίλοι μας.

Να τα χαιρόμαστε τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία αδέρφια!!!

Και που είστε... δεν υπάρχει λόγος να σηκωθούμε από τον καναπέ...

Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι με μια ενισχυμένη δόση... lifestyle και υπερκαταναλωτισμού θα θρέψουμε τη ματαιοδοξία μας και θα πάνε τα φαρμάκια κάτω...