Το «πραξικόπημα» των Συριζαίων κατά των δικαστών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν
29/06/2017 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «πραξικόπημα» των Συριζαίων κατά των δικαστών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν

Ο υπουργός Πολάκης, αφού διέλυσε την υγεία, αν και γιατρός ο ίδιος, τώρα αποφάσισε να το παίξει και δικαστής. Όχι τώρα, από καιρό το κάνει σε μια ξεκάθαρη και ωμή παρέμβαση και κριτική στις αποφάσεις των δικαστών.

Σε συνδυασμό με τον ακομβίωτο στρατηγό που φόρεσε την τήβεννο και συνομιλεί με ισοβίτες, μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς επιχειρεί την «εισπήδηση» στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη επειδή κάποιες αποφάσεις της δεν τη βολεύουν. Και πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη τακτική η οποία δεν θα βγάλει κανέναν σε καλό. Ο πόλεμος που άνοιξε από πέρυσι κατά των δικαστών δεν είναι δείγμα Δημοκρατίας και ομαλότητας σ’ αυτόν τον τόπο.

Πέρυσι ήταν η Γεροβασίλη και ο Παππάς που ξιφούλκησαν κατά του ΣτΕ επειδή τους έριξε φάπα στον σβέρκο με το νόμο για τα κανάλια. Τώρα είναι ο Πολάκης που τσαντίζεται σαν αναψοκοκκινισμένο κρητικό κοκόρι κάθε φορά που μια απόφαση δεν του αρέσει. Με αφορμή την απόφαση για την υποχρέωση που έχει η πολιτεία να ολοκληρώνει τις έρευνες για φορολογικές παραβάσεις εντός πενταετίας κι όχι να κρατά εσαεί όμηρους τους φορολογούμενους, ο Πολάκης έγραψε το δικό του ποίημα το οποίο αναφέρει:

Ελλάς Ελλήνων Δικαστών
Απαλλαγμένη των Λιστών
Για προστασία των Ληστών
Σύνταγμα λάστιχο λοιπόν
Για χάρη των καναλαρχών ....

Αν σε λένε Ηριανα τρως μια δεκαπενταετία στην πιο καλή σου ηλικία

Αν εισαι λήσταρχος φοροφυγάς
Στην πενταετία την πηδάς
Και μετα θα τα γλεντάς
Αυτη ΔΕΝ ειναι δικαιοσύνη και μαλιστα τυφλή
Ειναι η προστασία του κάθε "νταβατζή"
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΩΣ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΩΡΑ .....
και μετα ελα ΣΤΕ να "εξηγήσεις" το Σύνταγμα .....

Ο ευαισθητούλης υπουργός στεναχωριέται για την Ηριάνα αλλά βρίζει ουσιαστικά τους δικαστές και τους χαρακτηρίζει όργανα των νταβατζήδων. Κι όμως, ο πρωθυπουργός δεν τον πιάνει από το αυτί να τον στείλει στο σπίτι του. Αντιθέτως, η Ένωση Δικαστών με ανακοίνωσή της τονίζει ουσιαστικά ότι ο υπουργός είναι αστοιχείωτος.
«Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες».

Αυτό είπαν στον Πολάκη, αλλά σιγά μην ιδρώσει το αυτί του. Αυτός είχε διπλά βιβλία στον δήμο του κι έχτιζε αυθαίρετα στη θάλασσα για να φάει 15 μήνες φυλάκιση. Θα κολλήσει στην κριτική που ασκεί;

Είναι όμως όπως είπαμε πολύ επικίνδυνο το παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση με τη Δικαιοσύνη. Ίσως επειδή δεν την έχει καθυποτάξει πλήρως. Ίσως να έχουν τρελαθεί διότι υπάρχουν ακόμη εστίες νομιμότητας και πιστής τήρησης των νόμων και του Συντάγματος. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη Δικαιοσύνη, ίσως γι’ αυτό βάζει τα μαντρόσκυλα να αλιχτάνε. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται περί μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης που δεν πρέπει να περάσει έτσι. Το «πραξικόπημα» των Συριζαίων κατά των δικαστών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν.