Το παραμύθι της πολιτικής διαπραγμάτευσης
03/11/2015 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παραμύθι της πολιτικής διαπραγμάτευσης

Έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα στην κατάρριψη του αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο του χαρτί είναι αυτό της επιδίωξης “πολιτικής λύσης” που επικαλείται ο Τσίπρας όταν τα βρίσκει μπαστούνια στη διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αυτό ακριβώς κάνει και τώρα με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Επιστράτευσε τον Ολάντ πριν από λίγες μέρες, επιστρατεύει για τις προπαγανδιστικές ανάγκες και τον Γάλλο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί με τον οποίο συναντήθηκε στο Μαξίμου.

Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.

Η αξία του επιχειρήματος περί πολιτικής λύσης κρίθηκε το προηγούμενο διάστημα της καταστροφικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το χαρτί της πολιτικής λύσης προκρίθηκε από τον Τσίπρα όταν έλεγε ότι δεν θα υπογράψει μνημόνια, αντίθετα υποσχόταν το σκίσιμό τους και παρέπεμπε τα πάντα στις συνόδους της ΕΕ και στη Μέρκελ που από “μαντάμ” όπως την αποκαλούσε ο Τσίπρας έγινε κολαούζος της και δεν κάνει βήμα χωρίς να τη ρωτήσει. Το αποτέλεσμα ήταν μέσω της πολιτικής οδού να υπογράψει το χειρότερο μνημόνιο ο πρωθυπουργός που πλασάρεται και ως μέγας διαπραγματευτής. Μετά από αυτή την “επιτυχία” στην πολιτική διαπραγμάτευση, ήρθε και το μεγάλο σουξέ του στο προσφυγικό και μεταναστευτικό όπου αποδέχτηκε να κάνει την Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερη αποθήκη ανθρώπων.

Τι λέτε; Μπορεί να καταφέρει τίποτα καλύτερο με τους πλειστηριασμούς μέσω της πολιτικής διαπραγμάτευσης; Ας αφήσει λοιπόν τα παραμύθια ο κύριος Τσίπρας γιατί είναι γελασμένος ότι μπορεί να διασώσει το πολιτικό του κεφάλαιο -αν υπάρχει τέτοιο- με θεατρικές παραστάσεις περί πολιτικής διαπραγμάτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 03/11/2015 15:32:08

  Κάκιστο το παραμύθι, πολυειπωμένο και απογοητευτικό. Ο θρασύδειλος δε που παριστάνει τον γενναίο και τελικά υπογράφει ό,τι κι αν του απαιτηθεί ....πιεζόμενος, είναι εκτός από γελοίος και περισσότερο κατάπτυστος από αυτόν που παραδίδει τα όπλα χωρίς καραγκιοζιλίκια, συναισθανόμενος την αδυναμία του.

 2. Kentro avatar
  Kentro 03/11/2015 20:55:24

  Διάλεξε άνθρωπε μου. Σκληρή διαπραγμάτευση και επώδυνα μέτρα δεν πάνε. Η ειδικότητα σου να κοροιδεύεις το πόπολο....

 3. NIKOS z. avatar
  NIKOS z. 04/11/2015 11:27:21

  Όταν τα προαπαιτούμενα αποτυγχάνουν, όπως και με τα προηγούμενα μνημόνια, καθυστερεί η δόση, μέχρι να φτάνει το ταμείο στο όριο. Είναι το γνωστό μαρτύριο της σταγόνας με το οποίο πορευτήκαμε 6 χρόνια τώρα και προφανώς θα συνεχιστεί, αφού οι στόχοι του προγράμματος είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πιαστούν. Η διαφορά του Τσίπρα απο τον Σαμαρά είναι οτι ο Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να το δηλώσει και το έκανε και τη στιγμή της υπογραφής. Η λύση της "σταγόνας", κάθε άλλο παρά πολιτική διαπραγμάτευση είναι. Αυτά είναι επικοινωνιακά τρύκ των Λούληδων. Τι να διαπραγματευτεί ο βασανιζόμενος δεμένος χειροπόδαρα με τους βασανιστές του? Να πέφτει πιό γρήγορα η σταγόνα, μπας και τελειώσει νωρίτερα το μαρτύριο?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.