Το όνομα είναι η ψυχή, η ουσία και το αληθινό διακύβευμα
20/01/2019 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το όνομα είναι η ψυχή, η ουσία και το αληθινό διακύβευμα

Δεν τελειώνει το Σκοπιανό με τις Πρέσπες.

Η Συμφωνία αποτελεί αποτέλεσμα της συγκυρίας των Κυβερνήσεων εκατέρωθεν που …τετραγώνισαν τον κύκλο.

Άλλο η αρχαία Μακεδονία (ελληνική) άλλο η σύγχρονη “Μακεδονία”, τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας,που τη λέμε βόρεια και έτσι τη διαχωρίζουμε από το βόρειο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, ήτοι τη μία, την κανονική Μακεδονία.

Η συμφωνία δεν θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνου. Από τη ρηματική διακοίνωση και τον “μακεδονικό λαό”,μέχρι το άρθρο 7 της Συμφωνίας που διατηρεί αναλλοίωτο τον σκοπιανό “μακεδονισμό”, οι Πρέσπες έχουν τεράστια προβλήματα.

Ουδείς ξέρει αν θα τα βρούμε και πότε μπροστά, αλλά η Συμφωνία δεν είναι καλή.

Και καμία Συμφωνία -για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας τουλάχιτον- δεν θα είναι αν εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, είτε σε μια, είτε σε δύο λέξεις.

Η σταδιακή αποδοχή της σύνθετης ονομασίας, οδήγησε -κάτω από κατάλληλες συνθήκες- σε έναν βαρύτατο συμβιβασμό.

Αυτοί παίρνουν το όνομα που είναι η ψυχή, η ουσία και το αληθινό διακύβευμα του ζητήματος και εμείς κρατάμε την αρχαία ελληνική κληρονομιά, λες και μας την πήραν, επειδή σήκωσαν δέκα αγάλματα και δίνοντας ονόματα σε αεροδρόμια και λεωφόρους.

Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, που λέει πως αργά ή γρήγορα θα δίναμε το όνομα, υποστηρίζουμε πως δεν θα πρέπει να περάσει, γιατί -εκτός των άλλων- οι εκπρόσωποι του Έθνους που θα την κυρώσουν δεν έχουν εκλεγεί με το σκοπιανό στην ατζέντα.

Προφανώς και δεν θα γίνει δημοψήφισμα, γιατί το αποτέλεσμα είναι γνωστό και θα ήταν εκκωφαντικό.

Πρόκειται λοιπόν για κύρωση μιας συμφωνίας σε πλήρη αναντιστοιχία με τον ελληνικό λαό, μεγάλο τμήμα του οποίου είναι ο αληθινός μακεδονικός λαός.

Πολύ μεγάλη συγκέντρωση αναμένεται σήμερα.

Το θέμα είναι πως το Σκοπιανό δεν τελειώνει με τις Πρέσπες και οι δυνάμεις που την αντιμάχονται, λογικά καταρτίζουν τα μελλοντικά σχέδιά τους για την καταγγελία της.

Πηγή: emo.gr