Το «μπουλούκι» του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει φιέστα, η ΝΔ τι ετοιμάζει;
18/03/2016 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «μπουλούκι» του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει φιέστα, η ΝΔ τι ετοιμάζει;

Πώς τα κατάφερε πάλι η Νέα Δημοκρατία να βάλει το κεφάλι στην άμμο δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Πώς κατάφερε να βγάλει μόνη της τα μάτια της είναι απίστευτο. Όλοι συζητούν για τις εξελίξεις στο χώρο της Δεξιάς αντί να βλέπουμε το χάλι της κυβέρνησης.

Ανεξαρτήτως αν είχε δίκιο ο Φαήλος ή ο Μητσοτάκης ή ο πάσα ένας, αυτό που βγαίνει περισσότερο απ' όλα είναι ότι έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να σφάζονται αλλά να βγάζουν στον κόσμο «ανακωχή» κι έχουμε μια Νέα Δημοκρατία να ομφαλοσκοπεί και να εμφανίζει τάσεις διάλυσης.

Ο ένας σκέφτεται πώς θα κάνει αντιπολίτευση από το Κολωνάκι, ο άλλος, δεν έχει αποφασίσει αν θα χαϊδεύει ακόμη τον Τσίπρα ή θα τον τσακίσει, ο τρίτος αν θα κάνει κόμμα και ο τέταρτος αν θα είναι πιο δεξιός και πιο πατριώτης από τον άλλον.

Μα είναι αυτή η Νέα Δημοκρατία που εξέλεξε αρχηγό πριν από τρεις μήνες; Είναι αυτό κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις; Είναι αυτή η ελπίδα για τον κόσμο που δεν έχει που να ακουμπήσει; Είναι ο Μητσοτάκης ικανός να χτυπήσει στα ίσια τον Τσίπρα και την ηγεμονία της Αριστεράς όταν δεν είναι ικανός να κάνει συνθέσεις στο κόμμα;

Δεν είναι εικόνα αυτή σε ένα κόμμα που θα κυβερνήσει (αν κυβερνήσει) σύντομα να εμφανίζεται διχασμένο, ο ένας πλακωμένος με τον άλλον, οι συνιστώσες να αντιπαλεύουν η μία την άλλη και ο αρχηγός να μην είναι ικανός να τους μαντρώσει όλους.

Άραγε έχουν καταλάβει στη Συγγρού ότι την Τρίτη ο Αλέξης και ο Πάνος ετοιμάζονται να τους... πάρουν τα σκαλπ; Ότι θα βγάλουν χαρτιά, θα ανεμίσουν λίστες, θα πετάξουν ονόματα και θα ρίξουν και λάσπη προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις; Να ξεχάσουμε τον «Μακεδονομάχο» Μουζάλα, να πάψουμε να ασχολούμαστε με το έγκλημα του προσφυγικού, να μην ενδιαφερόμαστε για τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και για τη νέα φοροκαταιγίδα. Το «μπουλούκι» του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει φιέστα, η ΝΔ τι ετοιμάζει; Να κάθεται να ακούει τον Πανούλη να το παίζει ιεροκήρυκας της διαφάνειας; Να βλέπει τον Αλέξη να είναι ο νέος εχθρός των νταβατζήδων και ο Κυριάκος να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με αυτούς;

Για να καταλάβετε τι έχουν κάνει, μόλις πριν από μερικές εβδομάδες πήγε ο Μητσοτάκης στον ΔΟΛ και συναντήθηκε με τον Ψυχάρη ο οποίος δημοσιοποίησε τη συνάντηση αυτή. Τώρα ο Ψυχάρης απολογείται στη δικαιοσύνη ενώ οι φήμες λένε ότι την Τρίτη ο Αλέξης θα... γλεντήσει με τη γάτα Ιμαλαΐων. Τι θα κάνει ο Κυριάκος αν του κραδαίνει τις φωτογραφίες του με τον Ψυχάρη και τους διευθυντές του ΔΟΛ; Μια χαρά τα κατάφεραν...

Το βασικότερο πρόβλημα, όμως, της ΝΔ είναι ότι δεν έχουν στίγμα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος προσανατολισμός, μια γραμμή για το πώς θα επιτεθούν στην κυβέρνηση, πώς θα αντιμετωπίσουν όλα όσα συμβαίνουν, ποιες προτάσεις θα καταθέσουν. Αλλά λόγια ν΄ αγαπιόμαστε, χαλαρά μην ξυπνήσει το παιδί και ο Αλέξης να κάνει πάρτι με το Μαξίμου φωταγωγημένο.

Ξυπνάτε παιδιά, σας πήρανε φαλάγγι. Όσο εσείς ασχολείστε με τα... οικογενειακά σας ο Τσίπρας καταστρέφει τη χώρα.