Το «ξεπούλημα» έγινε «δίκαιη ανάπτυξη»
17/06/2016 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «ξεπούλημα» έγινε «δίκαιη ανάπτυξη»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Μουσείο της Ακρόπολης για την δίκαιη, βιώσιμη και δημοκρατική ανάπτυξη. Αυτό είναι το «όραμά» του μέχρι το 2021. Μια ομιλία με την οποία προσπάθησε να κρύψει όλα όσα έγιναν εδώ και 18 μήνες. Όπως η γάτα που κρύβει τα... στην άμμο έτσι και ο πρωθυπουργός μας «φλομώνει» ξανά στο ψέμα και στα "οράματα". Μίλησε για μια σειρά από έργα που όπως είπε ξεμπλοκάρει η κυβέρνησή του ενώ για το ξεπούλημα της περιουσίας με το Υπερταμείο είπε ότι γίνεται με βάση το κοινωνικό συμφέρον.

Είναι τέτοια η αμετροέπειά του που δεν δίστασε να αναφερθεί σε σειρά projects τα οποία έχουν ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες και πολεμήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για το μετρό της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για τον δρόμο Κόρινθος – Πάτρα, για την σιδηροδρομική ΠΑΘΕ, για το Καστέλι, για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος – Πάτρα κ.λπ. Τα παρουσίασε ως δικά του έργα, ως έργα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένων έφεραν προκειμένου να έρθει και η ανάπτυξη.

Ποντάρουν στην έλλειψη μνήμης που έχει ο ελληνικός λαός; Μας θεωρούν ηλίθιους που μόνο σανό ξέρουμε να τρώμε; Είναι τόσο άθλιοι που δεν ορρωδούν προ ουδενός; Δεν καταλαβαίνουν ότι σε λίγο θα τρώνε άγριο ξύλο όπου εμφανίζονται;

Μα όλα αυτά τα χρόνια η Αριστερά εντός και εκτός Βουλής, με πρωταγωνιστές κάτι Τσίπρες και λοιπούς «αγωνιστές» δεν έκαναν διαδηλώσεις κατά των έργων που παίρνουν οι «νταβατζήδες»; Αυτοί δεν σήκωναν τις μπάρες των διοδίων, αυτοί δεν κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα έργα λέγοντας ότι ξεπουλήθηκαν στα συμφέροντα; Στους επιχειρηματίες των κατασκευών, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών ή στα ξένα αφεντικά;

Τώρα όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας τα κάνει δικά του έργα και τα παρουσιάζει στον ελληνικό λαό ως μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Μιλά για το πακέτο Γιούνκερ, για το πακέτο Ντράγκι, για το ΕΣΠΑ λες και κόπιασε ο ίδιος για να τα πάρει η Ελλάδα. Όταν κάποιοι αγωνίζονταν για την πατρίδα ο Αλέξης και οι αναρχοαυτόνομοι φίλοι του που τώρα είναι υπουργοί, πέταγαν πέτρες από το πεζοδρόμιο. Όταν υπογράφονταν οι συμβάσεις για μεγάλα έργα ή για κονδύλια από την Ευρώπη ο Τσίπρας μιλούσε για ξεπουλημένους, προσκυνημένους, Γερμανοτσολιάδες, δούλους της Μέρκελ ή του Μπόμπολα, του Αλαφούζου, του Περιστέρη, του Ψυχάρη κ.λπ. Όταν κάποιοι έδιναν αγώνα για να σταθεί στα πόδια της η πατρίδα ο Τσίπρας απειλούσε με λιντσαρίσματα και ειδικά δικαστήρια.

Και τώρα τολμά από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης να μιλά για τη δική του ανάπτυξη; Τολμά στη σκιά της Ακρόπολης να παρουσιάζει τον... οδικό χάρτη για την δίκαιη και δημοκρατική ανάπτυξη; Καλύτερα να «πέσει» από το Βράχο, δεν υπάρχει λόγος να τον ακούμε. Δεν αντέχουμε άλλο να ακούμε το ψέμα του, να βλέπουμε την υποκριτική του ματιά, να είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που πέρασε ποτέ.

Εντάξει, μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να τους πετάξει με τις κλωτσιές. Όμως, κάτι πρέπει να γίνει, μέχρι τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να υπάρχουν. Δεν μπορεί να ανεχόμαστε άλλο τα «οράματα» των σαλτιμπάγκων της εξουσίας.