Το «δίδυμο της συμφοράς» στο ασφαλιστικό θα μας αλλάξει και το Σύνταγμα;
06/06/2016 17:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «δίδυμο της συμφοράς» στο ασφαλιστικό θα μας αλλάξει και το Σύνταγμα;

H είδηση λέει ότι έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τον Π. Κουρουμπλή και τον Γ. Κατρούγκαλο και αποφασίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στις 24 Ιουλίου, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας, το σχέδιό του για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, όπως τονίστηκε, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία. Ταυτόχρονα, ανοίγει ο διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την πρόταση της κυβέρνησης, το «όραμά» της για το νέο Σύνταγμα, θα την συντάξει ο υπουργός Εργασίας, συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος. Να εικάσουμε ότι μετά την «επιτυχή» διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό και τις από τώρα κωλοτούμπες για τα εργασιακά ο κ. Κατρούγκαλος θεωρείται πετυχημένος οπότε αναλαμβάνει και το κρίσιμο αυτό έργο.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί με άκρως επικοινωνιακό τρόπο να ασχοληθεί με ένα τόσο σημαντικό θέμα. Θα κάνει παρουσίαση των θέσεών του ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στις 24 Ιουλίου, ημέρα της Δημοκρατίας προκειμένου να δείξει ότι αυτός είναι που σέβεται τη Δημοκρατία και αυτός είναι ο ηγέτης που θα την οδηγήσει σε νέους δρόμους. Ποιος, ο Κιμ Γιονγκ... Αλέξης που επιχειρεί να φιμώσει τα ΜΜΕ, να υποτάξει τη Δικαιοσύνη, έχει κάνει κουρέλι το Σύνταγμα και τους νόμους κι έχει εξευτελίσει το Κοινοβούλιο.

Θα αλλάξει το Σύνταγμα ποιος; Αυτός που όλοι οι συνταγματολόγοι του λένε ότι οι νόμοι που περνά είναι... αντισυνταγματικοί. Και θα το κάνει στις 24 Ιουλίου για να «παίξει» πιο καλά το θέμα. Του το χάλασε βεβαίως ότι πέφτει Κυριακή αλλά δεν θα έχει πρόβλημα. Θα διαρρεύσει τις προτάσεις του στα κυριακάτικα φύλλα και αυτός σε ομιλία του ή και σε διάγγελμά του θα παρουσιάσει σε πανηγυρικό τόνο το πόνημα του «πετυχημένου ο Θεός να τον κάνει» Κατρούγκαλου. Ελπίζουμε να βάλει και καμιά διάταξη μέσα που θα νομιμοποιεί τη «μίζα» του 12% ή τις offshore εφόσον αυτές είναι πολιτικές και μάλιστα αριστερές.

Ο κ. Τσίπρας ανοίγει αυτό το θέμα τώρα αν και από το 2014 ο Σαμαράς του έλεγε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν κοινές θέσεις. Το κάνει γιατί βρίσκεται σε δεινή θέση, γιατί καταρρέει και προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή. Ειδικά με το νέο εκλογικό νόμο αυτό που θέλει είναι να εξασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον. Άλλο να έχει 80 ή 100 βουλευτές κι άλλο 50 και ο νοών νοείτω. Πιστεύει επίσης ότι θα ρίξει πυροτεχνήματα, όπως την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την ασυλία βουλευτών και τον έλεγχο του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Άραγε θα εντάξει στο όραμά του και τη δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων;

Είναι φανερή και άκρως αστεία όλη αυτή η προσπάθεια να εμφανιστεί ο Τσίπρας δημοκράτης και αναμορφωτής της χώρας όταν έχει δώσει δείγματα γραφής δικτατορίσκου που δεν έχει κανένα πρόβλημα να τσαλακώσει το Σύνταγμα μόνο και μόνο για να κρατηθεί στην εξουσία. Και είναι άκρως αστείο να μπαίνει μπροστά στην αναθεώρηση ο Κατρούγκαλος. Το «δίδυμο της συμφοράς» στο ασφαλιστικό θα μας αλλάξει και το Σύνταγμα; Θα το ζήσουμε κι αυτό;