Το... Bataclan της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
17/11/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το... Bataclan της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Εκεί στον τόπο της τραγωδίας, στο θέατρο που βάφτηκε με το αίμα αθώων γράφτηκε και το πλήρες ναυάγιο της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Της πολιτικής των ανοικτών συνόρων που εγκαινίασε η κυρά Τασία Χριστοδουλοπούλου αλλά που δεν ήταν δικό της εφεύρημα. Ήταν και παραμένει μια ακόμη ιδεοληψία της Αριστεράς που πιστεύει ότι έτσι υπηρετεί τον ανθρωπισμό, ότι εκφράζει τη συμπάθεια για τους πρόσφυγες και ότι με τη λογική των ανοικτών συνόρων και του «μπάτε σκύλοι αλέστε» θα συνεχίσει να υπηρετεί τις αξίες της Αριστεράς.

Τρομάρα τους. Πρόκειται για ακόμη μια εγκληματική τακτική, σαν κι αυτή που οδήγησε στην καταστροφή την ελληνική οικονομία το προηγούμενο εξάμηνο.

Μπορεί ο Βαρουφάκης να μας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια και ένα σκληρό μνημόνιο, όμως, στην περίπτωση του Προσφυγικού, μπορεί να μας κοστίσει πολλά περισσότερα. Ένα μείζον θέμα που απειλεί την εθνική κυριαρχία, την υπόσταση της Ελλάδας και που οι φωστήρες που μας κυβερνούν νομίζουν ότι πρόκειται για μια απλή διαδικασία που ο ψευτοπροοδευτισμός τους θα ξεπεράσει με ευκολία.

Θα αναρωτηθεί κανείς: Μα και μια άλλη, πιο σκληρή πολιτική να είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανακόψει το τεράστιο προσφυγικό κύμα; Όχι, αυτό που συμβαίνει στη Συρία και τις άλλες χώρες δεν έχει προηγούμενο. Εκατομμύρια πρόσφυγες θέλουν να μετακινηθούν από τις χώρες τους και κανείς δεν μπορεί να ανακόψει αυτό το ρεύμα.

Όμως, είναι σίγουρο ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έκανε νεύμα να έρθουν όλοι εδώ, άνετα να περάσουν στα ελληνικά εδάφη, να πάρουν άδεια παραμονής και ίσως μερικά λεφτά για να τα βγάλουν πέρα, ότι θα έχουν περίθαλψη, φαγητό, στέγη, θα ήταν πολλοί λιγότεροι αυτοί που θα έφταναν στην Ελλάδα.

Δεν θα ήταν 600-700 χιλιάδες μέσα σε λίγους μήνες. Δεν θα κατέρρεαν οι δομές στα νησιά, ούτε θα κινδύνευε η χώρα να τιναχτεί στον αέρα. Και δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Οι επιθέσεις που εξαπολύουν Γάλλοι, Αμερικανοί και Ρώσοι κατά των Τζιχαντιστών θα φέρoυν κι άλλους πρόσφυγες προς την Ελλάδα. Παράλληλα, αν γίνουν πραγματικότητα οι απειλές για κλείσιμο των συνόρων από Σέρβους, Σκοπιανούς, Ούγγρους, Γερμανούς κ.λπ. τότε όσοι έρχονται στη χώρα μας θα μένουν εδώ. Πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα ένα τέτοιο δράμα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια της;

Η επίθεση στο Bataclan και στα άλλα μέρη του Παρισιού ήταν το «Βατερλό» της μεταναστευτικής πολιτικής όσων πιστεύουν ότι πρέπει να είναι ελεύθερη η πρόσβαση από παντού. Ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, όπως έχει πει ο Τσίπρας. Ότι δεν πρέπει να πιέζονται οι Τούρκοι, ότι δεν πρέπει να βγουν όλοι οι Έλληνες στο Αιγαίο και τα σύνορα και να προσέχουν, να φυλάνε τη χώρα.

Όχι, δεν τα έχουμε με τους πρόσφυγες, πλην των Ισλαμοφασιστών που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να σπείρουν τον όλεθρο. Αλλά αν το πρόβλημα δε λυθεί στη ρίζα του, τότε δεν θα μπορέσει κανείς να σταματήσει το προσφυγικό κύμα.

Πώς θα λυθεί το ζήτημα; Πρώτον με το να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εντάξει, να σώσουμε και να βοηθήσουμε τις αθώες ψυχές που κινδυνεύουν στο Αιγαίο. Να περιθάλψουμε και όσους μπορούμε. Αλλά δεν αντέχουμε άλλους.

Δεύτερον πρέπει να πιεστεί η Άγκυρα μέσω της ΕΕ. Που είναι το βέτο που έχει η Ελλάδα για να απειλήσει; Γιατί ενώ η Τουρκία παίρνει τεράστια κεφάλαια από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της, δεν δεσμεύεται για τίποτε; Γιατί δεν γίνονται τα σύνορα της Τουρκίας σύνορα της Ευρώπης ώστε να εξαναγκαστεί ο Ερντογάν και η παρέα του να λύσει το προσφυγικό στη χώρα του και να μην αφήνει τους δουλέμπορους να αλωνίζουν;

Τρίτον, πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο εισόδου μεταναστών και προσφύγων από τα ελληνικά σύνορα. Όταν όλοι ετοιμάζονται να μας εγκαταλείψουν εμείς θα κοιτάμε απαθείς χιλιάδες ξένους να περνάνε χωρίς καμιά υποδομή ώστε να τους ελέγξουμε και να τους περιθάλψουμε;

Η ελληνική μεταναστευτική πολιτική των τελευταίων μηνών έχει αποτύχει και οι επιθέσεις στη Γαλλία επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι τα ανοικτά σύνορα χωρίς όρια δεν είναι ανθρωπισμός. Είναι απανθρωπιά για τους Έλληνες που είναι απροστάτευτοι, φοβισμένοι, εγκλωβισμένοι σε μια χώρα που θα καταρρεύσει αν δεν ληφθούν μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 17/11/2015 10:12:53

  Είναι λάθος να μιλάμε για πρόσφυγες και τζιχαντιστές σαν να είναι δύο διαφορετικά πράγματα , ή δύο διαφορετικές φυλές ανθρώπων . Κάθε μουσουλμάνος είναι εν δυνάμει και ένας τζιχαντιστής .
  Είναι λάθος να νομίζουμε οτι θα απομονώσουμε μερικές εκατοντάδες τρελαμένους φανατικούς και θα λυθεί το πρόβλημα . Για κάθε ένα ισλαμιστή που θα απομακρύνεται αλλοι δύο θα παίρνουν την θέση του , πρόκειται δηλαδή για ισλαμική Λερναία ύδρα .
  Το κακό πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του , δηλαδή στις χώρες που ενθαρρύνουν τον φανατισμό και υποθάλπουν την εξτρεμιστική δράση και αυτές οι χώρες είναι γνωστές Σ.Αραβία , Καταρ και Τουρκία .
  Δεν θέλω φυσικά να παραβλέψω και τις ευθύνες της δύσης στο πρόβλημα .
  Θα είναι όμως άδικο να πληρώσει η Ελλάδα το εγκλημα λόγω ιδεοληπτικής βλακείας .

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 17/11/2015 12:50:17

  Η Ελλάδα έχει τελειώσει. Ο νεοέλληνας αφενός πολιτισμικά λίγο διαφέρει από τους Αφγανούς και τους άλλους που έρχονται εδώ (μισεί το δυτικό πολιτισμό, αγαπάει το έτοιμο φαί, είναι παθητικός στην προσωπική ζωή του και επιθετικός στους άλλους, για όλα τα κακά του κόσμου του φταίνε οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι) κι αφετέρου δέχτηκε να ξεπουλήσει τη χώρα του και να τη γεμίσει λαθρομετανάστες μπας και σκάσουν κανένα ευρώ ακόμη οι κακοί Ευρωπαίοι.

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 17/11/2015 13:40:48

  Όταν ο Έλληνας καταλάβει ότι ήταν καλύτερα από τον Αλβανό και τον Αφγανό γιατί ήταν σύμμαχος με τον Αμερικανό και τον Ισραηλινό κι ότι από τότε που κινείται εχθρικά κινείται και πτωτικά γιατί κινείται αυτοκτονικά προς τα συμφέροντά του τα γεωπολιτικά ,
  θα μπορέσουμε να πιθανολογήσουμε ότι έχει αρχίσει να στροφάρει...

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/11/2015 14:02:34

  H τελική κατάληξη της ελληνικής αριστεράς θα είναι ο εξισλαμισμός.Τους κράτησε για ένα διάστημα η προσκόλληση στον κομμουνισμό και την ΕΣΣΔ αλλά τώρα που αυτά δεν υπάρχουν ρετάρουν,και αργά ή γρήγορα το αντιδυτικό μίσος (που υπάρχει και στη "λαική δεξιά") που εκφράσθηκε κάποτε με τη ρήση "καλύτερα τούρκικο φέσι στην πόλη παρά λατινική τιάρα" θα καταλήξει εκεί απ όπου ξεκίνησε.
  Εκείνοι που το είπαν αυτό τον 15ο αιώνα έβλεπαν ήδη στην αναγεννησιακή Ιταλία και στους εμπόρους της Βενετίας και της Γένοβας τη γέννηση του καπιταλισμού και προτίμησαν την τουρκοκρατία.Το ίδιο θα συμβεί και με πολλούς αντικαπιταλιστές της εποχής μας όταν θα καταλάβουν ότι ο σοσιαλισμός όπως τον φαντάζονται είναι ανέφικτος.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ ψυχραιμια 17/11/2015 14:09:45

   Ακριβώς!!! Ή κινείσαι και ζεις ή την πέφτεις με αφιόνι κάτω από καμιά σκιά όπως ... Ανατολή! ( μέση. όχι άπω, για να μη μπερδευόμαστε κιόλας!)

 5. Naruto avatar
  Naruto 17/11/2015 18:06:43

  Συμπληρώνω τους Λαέρτη και Ψυχραιμία .
  Φτάνουν τα πειράματα με τα φέσια και τους σοσιαλισμούς , δεν απέδωσαν τίποτα . Ο πολιτισμός μας , η νοοτροπία μας , η συμπεριφορά μας , και προπάντων τα συμφέροντά μας είναι με την Δύση .
  Αντι λοπόν να το κρατάμε μανιάτικο αν καμία φορα πεύτει καμία σφαλιάρα ,καλύτερα να μάθουμε πως λειτουργεί το σύστημα της Δύσης για να γίνουμε ισότιμοι .

 6. Λιψ avatar
  Λιψ 17/11/2015 18:31:01

  Μου κάνει εντύπωση ότι τόσες εκατοντάδες δημοσιογράφοι δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν τι συμβαίνει, και μόνο μερικά εναλλακτικά ΜΜΕ και ιστολόγια ψηλαφούν κάπως την αλήθεια.
  Βρέθηκα τις προάλλες στην Αλβανία. Ένα άνευ προηγουμένου (για την μετά το 2010 Αλβανία) κύμα μετανάστευσης προς Γερμανία, με την ελπίδα ασύλου (!). Σε σημείο που ο γερμανός πρέσβυς έκανε δημόσια δήλωση ότι ΔΕΝ δικαιούνται οι Αλβανοί ασύλου. Φίλος Αλβανός μου έλεγε ότι ξαφνικά στο χωριό του, κοντά στο Φίερι, διαδόθηκε η φήμη ότι η Γερμανία δίνει άσυλο (μετά τις βλακώδεις δηλώσεις της ενοχικής λουθηρανής θεούσας Μέρκελ) και στην πλατεία του χωριού συγκεντρώθηκε πλήθος ανδρών, αγράμματοι οι περισσότεροι, πήραν το λεωφορείο για Τίρανα και από εκεί Γερμανία....Και κάθησαν εκεί 3 μήνες, πήραν τα επιδόματα και γύρισαν άπρακτοι. Αλλά τα επιδόματα αυτά είναι όσο ένα ετήσιο εισόδημα σχεδόν στην Αλβανία, για τα δικά τους δεδομένα.
  Σκεφθείτε τώρα την ίδια σκηνή στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Ενα ολόκληρο χωριό, κυρίως ο ανδρικός νεαρόκοσμος, μαθαίνει τα "νέα" από κάποιο ανεπίσημο ιστοχώρο, από το πρακτορείο ειδήσεων του Αφγανιστάν, από το facebook, από στόμα σε στόμα. Συγκεντρώνεται σε μία αλάνα και αποφασίζουν το ταξίδι για το Ελντοράντο, που η μαμά Μέρκελ βγάζει σέλφι με τους "πρόσφυγες" και που όταν φτάνει το τρένο στο Μόναχο διάφοροι ηλίθιοι ενοχικοί Γερμανοί και παλιότεροι μουσουλμάνοι μετανάστες τους χειροκροτούν (!) και τους μοιράζουν καλούδια. Επιπλέον, διάφοροι καλοθελητές τους πληροφορούν ότι θα λένε ότι στο χωριό τους πέφτουν βόμβες (τις οποίες μπορεί να έχουν δει από την τηλεόραση, όπως από τις ειδήσεις μάθαινε για τον Εμφύλιο το 1946-49 ο κάτοικος των Μεσογείων ή της Πάτρας...). Και ορίστε το κύμα της οικονομικής μετανάστευσης.
  Κανείς δημοσιογράφος δεν έμαθε την πληροφορία που έμαθα εγώ κατά την ολιγοήμερη παραμονή μου στην Αλβανία; Και όμως, η δημοσιογραφία έχει ξεπέσει σε γραφείο προπαγάνδας και υποβολής "θετικών συναισθημάτων". Η δικτατορία των "θετικών συναισθημάτων", της λατρείας του Άλλου, του μίσους για τον εαυτό σου, της διαρκούς αυτοενοχοποίησης, θα καταστρέψει την Ευρώπη. Η αυτοενοχοποίηση δεν είναι χριστιανική αρετή, είναι λουθηρανική διαστροφή της χριστιανικής αρετής της αυτομεμψίας, που στην ορθόδοξη παράδοση συμπλέει με την αισιοδοξία μέσω της πίστης στην Ανάσταση.

  Οι Ευρωπαίοι δεν θα σωθούν αν δεν αναθεωρήσουν την ενοχική τους στάση. Ακόμα και απέναντι στην αποικιοκρατία. Ναι, κατέκτησαν τις χώρες της Αφρικής επειδή ήταν πολιτισμικά, κοινωνικά, τεχνολογικά ανώτεροι. Ναι, η σημερινή αύξηση του πληθυσμού στην Αφρική δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τα νοσοκομεία, τις υποδομές, τους εμβολιασμούς των Ευρωπαίων. Ναι, δεν φταίει κανείς Ευρωπαίος που οι υποσαχάριοι αφρικανοί άνδρες θεωρούν ότι μπορούν να σπέρνουν παιδιά ανεύθυνα με όσες γυναίκες γουστάρουν, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πολλά παιδιά τον φυσικό τους πατέρα ή να μην έχουν σχέση με αυτόν. Ναι, δεν φταίει κανείς Ευρωπαίος που το Ισλάμ καλλιεργεί την πολυγαμία. Ναι, οι Ευρωπαίοι ήταν στην κορυφή του πολιτισμένου κόσμου, τουλάχιστον στη Δύση (όπως στην Ανατολή ήταν οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες), επειδή η εναλλακτική επιλογή ήταν η ισλαμική βαρβαρότητα και η υποσαχάρια αφρικανική πρωτόγονη κοινωνία. Να είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας ως Ευρωπαίοι και για τη συνεισφορά μας στον παγκόσμιο πολιτισμό, στην επιστήμη, στην αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τα γράμματα, το δίκαιο. Κάναμε εγκλήματα και λάθη. Φυσικά και έχουμε τις ευθύνες μας για αυτά, Και οι άλλοι έκαναν, και έχουν τις ευθύνες τους για αυτά. Αλλά παραμένουμε οι καλύτεροι. Και μπράβο μας!

 7. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 17/11/2015 21:02:56

  Σήμερα το Ουγγρικό Κοινοβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρωθυπουργό Ορμπάν να μηνύσει τη ΕΕ για την πολιτική της στο μεταναστευτικό. Στη ίδια κατεύθυνση κινούνται πλέον Πολωνία , Σλοβακία .
  Ο δικός μας δικηγορικός σύλλογος είναι σύμφωνος με την πολιτική (Θεός να την κάνει πολιτική , λέμε τώρα) του ανωτέρου διδύμου της συμφοράς που κοντεύουν να μετατρέψουν την χώρα ολόκληρη σε προσφυγικό καταυλισμό? Αν όχι , τι κάνουν ?

 8. ΤΤ avatar
  ΤΤ 17/11/2015 21:24:21

  Όσο εμείς μιλάμε, κυριολεκτικά από όταν αναρτήθηκε αυτό το άρθρο, ενεργοποιήθηκε η στρατιωτική αρωγή στην ΕΕ, ενώ η μια χώρα μετά την άλλη κλείνει τα σύνορα και φτιάχνει φράχτες.

  Η Ευρώπη γίνεται φρούριο.

  Το μόνο ερώτημα πια είναι αν η χώρα θα είναι μέσα ή έξω από τα τείχη.

  http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-14/poland-to-shun-refugees-after-paris-attack-future-minister-says

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.