Τις ωφελείται από τις εξελίξεις στη Συρία;
09/04/2017 15:20
​Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη​​
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τις ωφελείται από τις εξελίξεις στη Συρία;

Η αντίδραση των ΗΠΑ για τα χημικά, το βαθύ κράτος, και οι επιλογές του Ντ. Τραμπ

Διαβάζω διάφορα για τη φερόμενη ως επίθεση με αέριο σαρίν κατά αμάχων στη Συρία. Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, δεν είμαι ειδικός, θυμάμαι μόνο λίγες σελίδες περί ραδιοβιοχημικού πολέμου σε έναν στρατιωτικό κανονισμό και επειδή, είπαμε, ανήκω στο σπάνιο είδος που δεν τα ξέρει όλα, καθώς δεν κάνω τον προπονητή, μηχανικό κ.λπ., αναλόγως το θέμα της επικαιρότητας, ας μην κάνω και τον ειδικό στα δηλητηριώδη αέρια. Οταν, όμως, συμβαίνει κάτι σημαντικό έχω ως μπούσουλα προς την αλήθεια την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα: Τις ωφελείται;


Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός αναλυτής του Φόρεϊν Οφις για να καταλάβεις ότι ο τελευταίος που θα ωφεληθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κυβέρνηση Ασαντ. Ο αδερφός που προοριζόταν για διάδοχος, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, σκοτώθηκε. Ο Μπασάρ από οδοντίατρος βρέθηκε στη θέση του διαδόχου και ύστερα του προέδρου. Είπαμε όμως, οδοντίατρος είναι, όχι ηλίθιος.

Χλομό το βλέπω να είπε: «Εχω πάρει φαλάγγι τα τζιχάντια, με στηρίζει η Ρωσία, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει πως θα ήθελε να συνεννοηθεί μαζί μου, οπότε τι να κάνω; Ας ρίξω λίγο σαρίν σε αμάχους, να γεμίσει ο πλανήτης με φωτογραφίες από νεκρά παιδάκια για να μου ρίξουν κατακέφαλα ό,τι Τόμαχοκ περισσεύει στους Γιάνκηδες». Είναι προφανές ποιος ωφελείται: Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, αυτό που έχτισε το σύστημα Κλίντον, καλολαδωμένο από Σαουδάραβες και Εμιράτα του Κόλπου, το State Department, μεγάλες βιομηχανίες όπλων. Αυτοί που θέλουν την αντιπαλότητα με τη Ρωσία, διότι αλλιώς πώς θα δικαιολογούνται τεράστια συμβόλαια και δαπάνες, ενώ αυτοί με τα τραπεζομάντιλα στις κεφάλες τους, που μπουκώνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αμερικανικούς παράγοντες, θέλουν να εξαπλωθεί το σκληρό σουνίτικο Ισλάμ παντού.

Τα πρώτα σημάδια, λοιπόν, δείχνουν πως αυτό το βαθύ κράτος, που βομβάρδιζε μια χριστιανική χώρα, τη Σερβία, και επέτρεψε να πατήσουν πόδι στην Ευρώπη και να κόψουν κεφάλια οι μουτζαχεντίν «εθελοντές» του Ιζετμπέκοβιτς, αυτοί που οργάνωσαν το ξεχαρβάλωμα όλου του συστήματος ασφαλείας στη Β. Αφρική και στη Μέση Ανατολή, επιτρέποντας και βοηθώντας τη γενοκτονία των χριστιανών στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και τη σφαγή Κούρδων, Γιαζίντι και Σιιτών, αυτοί που ευθύνονται για τις δολοφονίες Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών στη Βεγγάζη, φέρνουν τον Τραμπ στον ζυγό της σκοτεινής πολιτικής του.

Εμείς είχαμε συγχαρεί τον νέο πρόεδρο για τη νίκη του, διότι βγήκε κόντρα στο σύστημα των ΜΜΕ και της πολιτικής ορθότητας και είχε μια ατζέντα στο Μεταναστευτικό, στη συνεργασία με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών, που ακουγόταν ορθή και δηλώναμε πως είναι καθήκον της ηγεσίας μας να βρει σημεία τομής των συμφερόντων μας, να τα υποδείξουμε και να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Καταλήγαμε, όμως, πάντοτε λέγοντας σε κάθε δημόσια τοποθέτηση πως έδει δείξαι, μένει να αποδειχθούν οι προθέσεις Τραμπ με πράξεις.

Δυστυχώς, η επιφύλαξή μας δικαιώνεται - προς το παρόν. Το βλέμμα μας, η σκέψη μας, τα σχέδιά μας πρέπει να μένουν αμετάθετα προς την υπεράσπιση και την ικανοποίηση των δικών μας εθνικών συμφερόντων, χωρίς ποτέ να προβάλλουμε τις επιθυμίες μας στην πραγματικότητα, περιμένοντας «από μηχανής θεούς»...

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

dimokratianews.gr