Τηλεοπτικές Άδειες: Της Διαπλοκής... το κάγκελο
16/07/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τηλεοπτικές Άδειες: Της Διαπλοκής... το κάγκελο

Υπάρχουν πολλές λέξεις για να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Όμως, μία είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική: Βόθρος. Μπορεί διάφοροι στην κυβέρνηση να μιλούν για βοθροκάναλα της διαπλοκής, όμως, υπάρχουν χειρότερα σκ…α που η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.

Ειδικά με τις περιπτώσεις των καναλιών και των αδειών παίζεται πολύ βρόμικο παιχνίδια και θα υπάρξουν πολλά επεισόδια στο σίριαλ. Για παράδειγμα είναι απορίας άξιον πώς ένας διεκδικητής άδειας που εμπλέκεται σε εγκληματικές οργανώσεις κι επισκέπτεται για άγνωστο λόγο την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ενώ καταθέτει αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, να θεωρείται… φαβορί για να γίνει καναλάρχης. Κι αυτό γιατί… έχει λεφτά και λεπτά αισθήματα για την κυβέρνηση και μπορεί να αγοράζει αυτό που θέλει.

Επίσης, ακούγονται πολλά για τον έτερο διεκδικητή, Χρήστο Καλογρίτσα και τις σχέσεις του με τους… κουμπάρους της κυβέρνησης. Επίσης λένε ότι παίρνει συνεχώς δημόσια έργα τελευταία και μάλιστα με μεγάλες εκπτώσεις, κάτι που θυμίζει άλλους εργολάβους που έκαναν το ίδιο πράγμα. Λέγονται πολλά στο παρασκήνιο ακόμη και για συμφωνία με μεγάλο και γνωστό επιχειρηματία ώστε να πάρουν από κοινού την άδεια αλλά να μη φαίνεται ο δεύτερος.

Χαμός επικρατεί και με κάποιες καταγγελίες για στενές σχέσεις στελεχών των ΑΝΕΛ με τον Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, στον φάκελο αδειοδότησης του Σαββίδη υπάρχουν ονόματα που θα αναλάβουν καίριες θέσεις στο κανάλι του «Ρώσου». Λέγεται λοιπόν ότι πρόκειται για τον Γιώργο Κούσουλα, ο οποίος προορίζεται να αναλάβει την γενική διεύθυνση ειδήσεων του μελλοντικού καναλιού του Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Κούσουλας ήταν διευθυντής γραφείου τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα.

Για την προϊσταμένη οικονομικού ρεπορτάζ προορίζεται η Ελένη Δουρούκη, η οποία ήταν δημοσιογράφος στη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τεχνικός διευθυντής προορίζεται να αναλάβει ο Βασίλης Συριόπουλος, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα είναι τεχνικός προϊστάμενος διεύθυνσης ενημέρωσης, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Προϊστάμενος ελεύθερου ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει ο Κώστας Λαβίδας, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Προϊσταμένη αθλητικού ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει η Άννα Μπάστα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα του Πάνου Καμμένου στο ΥΕΘΑ και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α' Αθήνας, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Επίσης, μετέχουν σε θέσεις στον φάκελο Σαββίδη η Μανταλένα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της νεολαίας ΑΝΕΛ, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ και η Αντιγόνη Δήμιτσα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ ως τον Φεβρουάριο του 2016.

Με ανακοίνωσή της η κ. Παπαδοπούλου διέψευσε ότι έχει κάποια σχέση. Όμως, η σκιά πάντα μένει για τους ΑΝΕΛ και για το τι συμβαίνει με τον Σαββίδη. Να θυμίσουμε ότι ο Πάνος Καμμένος είχε πάει πρόσφατα στον γάμο του γιου του Σαββίδη και οι σχέσεις τους είναι άριστες.

Για την υπόθεση των… βοθροκάναλων ακούγονται πολλά ακόμη. Όπως π.χ. ότι ο μεγάλος καναλάρχης, γνωστός και ως αρχιμανδρίτης έχει τάξει υπογείως και σε άλλους επιχειρηματίες, ότι συναντιέται με τους παλιούς καναλάρχες και στήνουν διάφορα σενάρια για την επόμενη ημέρα.

Να προσθέσουμε την ξαφνική προχθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σκάι του Αλαφούζου αλλά και το γεγονός ότι ο Alpha για έναν περίεργο τρόπο εμφανίζεται σα να έχει στην τσέπη του την άδεια. Ανανεώνει συμβόλαια, κάνει προσλήψεις, ενισχύει το ενημερωτικό του, άρα κάτι ξέρει παραπάνω.

Και να θυμίσουμε ότι πίσω από το Star υπάρχει μια ισχυρή οικογένεια, αυτή των Βαρδινογιάννηδων που θέλουν να παραμείνουν με κάθε τρόπο στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ποιοι θα πάρουν λοιπόν την άδεια; Ποιοι απ’ όλους θα προλάβουν τα μαγικά χαρτάκια και γιατί ο Τσίπρας είπε ότι όσοι δώσουν τα περισσότερα θα πάρουν άδεια;

Υπάρχει λοιπόν πολύ βρομιά στην υπόθεση αυτή και δεν αποκλείεται να μπλοκαριστεί ο διαγωνισμός από το ΣτΕ. Αυτό ίσως να συνέφερε τον Τσίπρα γιατί αναζητά διέξοδο και να μην κλείσει κανάλια και ο κόσμος να πηγαίνει έξω από το Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έδειξε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα αλλά ότι ο βόθρος έχει σπάσει και βρομάνε τα πάντα.