Τί θέλει ο Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος;
25/11/2015 19:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τί θέλει ο Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος;

Τώρα που τέλειωσαν οι ανοησίες και οι αντιπαραθέσεις για το ποιος θα είναι πρόεδρος, ποιος θα είναι ο νέος... ΚΕΦΕτζής και ποιος είναι πιο ψηλός, πιο όμορφος και πιο έξυπνος υποψήφιος ήρθε η ώρα της πραγματικής πολιτικής αντιπαράθεσης στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί αν είναι να συγκρουστούν, ας συγκρουστούν για την πορεία του κόμματος, για την ιδεολογική ανασυγκρότηση ή για το ποια ΝΔ τελικά θέλουμε σ' αυτή τη χώρα. Ή αν τη θέλουμε εν πάση περιπτώσει τη ΝΔ ή πρέπει να την διαλύσουμε.

Το κόμμα βρίσκεται ενώπιον μια ιστορικής εσωτερικής σύγκρουσης δύο κόσμων και από τον νικητή θα κριθεί το ιδεολογικό προφίλ της ΝΔ τα επόμενα χρόνια, όπως και οι πιθανότητες που έχει προκειμένου να επιβιώσει όπως είναι ή να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα έχουμε δει και ακούσει υπάρχουν δύο στρατόπεδα και αυτά θα κάνουν... παιχνίδι μέχρι τις εκλογές.

Από τη μια είναι ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος, που εδέησε να παραιτηθεί για να ηρεμήσει η κατάσταση. Ο Β. Μεϊμαράκης είναι της άποψης ότι δεν μπορεί να λέμε σε όλα όχι στην κυβέρνηση, ότι υπάρχουν περιθώρια για προσεγγίσεις. Να θυμίσουμε ότι είναι αυτός που είπε προεκλογικά ότι θα πήγαινε από την Κουμουνδούρου να πιει κι ένα καφεδάκι με τον Τσίπρα να τα πουν σαν δύο παλιοί καλοί φίλοι.

Υπάρχει και το άλλο στρατόπεδο στο οποίο και οι τρεις υποψήφιοι έχουν σημείο αναφοράς. Είναι η αντίθετη άποψη που λέει ότι δεν μπορεί η ΝΔ να γίνει δεκανίκι μιας παραπαίουσας κυβέρνησης. Ότι πρέπει να κάνει αντιπολίτευση, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα: Δηλαδή η κυβέρνηση να κυβερνά και η αντιπολίτευση να ασκεί έλεγχο και να αντιπολιτεύεται.

Βεβαίως υπάρχει και μια επαμφοτερίζουσα άποψη που λέει ότι σε κρίσιμες στιγμές όπως αυτές που περνά η Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχει μια μίνιμουμ εθνική συνεννόηση. Κανείς δεν αμφισβητεί αυτήν την αναγκαιότητα αρκεί να γίνεται επί ίσοις όροις κι όχι το δεύτερο ή το τρίτο κόμμα να μετατρέπονται σε «σκυλάκι» του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Να θυμίσουμε ότι όταν στην κυβέρνηση ήταν ο Σαμαράς ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν επεδίωξε μια συνεννόηση ενώ η χώρα κατέρρεε αλλά αντιθέτως έβριζε, λοιδορούσε, απειλούσε. Αυτός ήταν που έλεγε Μερκελιστές και μνημονιακούς όλους όσοι έδιναν μάχες. Αυτός ήταν που έλεγε ότι θα γίνουν Ειδικά Δικαστήρια για τα Μνημόνια, την ανακεφαλαιοποίηση, τις τράπεζες, το κούρεμα στα Ταμεία κ.λπ. Ό,τι ακριβώς κάνει και ο ίδιος δηλαδή μόνο που τώρα ικετεύει για λίγα ψίχουλα... αγάπης της ΝΔ.

Ο ψηφοφόρος που θα πάει λοιπόν να ψηφίσει για νέο αρχηγό της ΝΔ πιο ξεκάθαρα από ποτέ καταλαβαίνει τώρα ότι έχει να αποφασίσει όχι μεταξύ προσώπων αλλά μεταξύ ιδεολογιών. Μεταξύ πολιτικής στάσης που θα τηρήσει η ΝΔ από εδώ και στο εξής κι ενώ η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι έτοιμη να διαλυθεί.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τί θέλει ο Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος;

1.Θέλει ένα κόμμα που μόλις παίζει τον σκοπό του ο Αλέξης θα χορεύει σαν το αρκούδι στα πανηγύρια; Θέλει μια ΝΔ που θα είναι κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ, σαν τους ψεκασμένους; Η πλευρά Μεϊμαράκη και βεβαίως η καραμανλική πλευρά που το παίζει... κεντρώα και μετριοπαθής θέλει το εξής απλό. Άμα ο Τσίπρας τα βρει... μπαστούνια να ζητήσει τη βοήθεια της ΝΔ π.χ. για να περάσουν οι μειώσεις στις συντάξεις. Μόλις ο πρωθυπουργός αρχίσει να μιλά για την ανάγκη να ψηφιστούν τα μέτρα από όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές τότε η ΝΔ του Βαγγέλα να ξεχάσει τα... γαλλικά και να γίνει... πεκινουά. Να ψηφίσει στα... τέσσερα που λέει και ο Καμμένος, να αγκαλιαστούν όλοι στη Βουλή και να φωνάξουν «Ζήτω η Ελλάδα». Και την επόμενη ημέρα Αλέξης, Πάνος και Βαγγέλης να πάνε να πιούνε ουζάκια για να επισφραγίσουν την «εθνική προσπάθεια και συνεννόηση».Είναι η άποψη δηλαδή της λάιτ αντιπολίτευσης, που θα άγεται και θα φέρεται από την πολιτική ατζέντα που διαμορφώνει ο Αλέξης. Δεν θα βάζει όρους και δεν θα κάνει κριτική για μείζονα θέματα και θα γίνεται το «μαξιλαράκι» του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που θα του φεύγουν οι δικοί του βουλευτές. Ό,τι έγινε δηλαδή το καλοκαίρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πλειοψηφία, οι βουλευτές είχαν πέσει πολύ κάτω από 120 αλλά τα νομοσχέδια ψηφίζονταν χάρη στις ψήφους των άλλων κομμάτων. Τότε ήταν εθνική ανάγκη να το καταλάβουμε. Αλλά όχι και να γίνει η Νέα Δημοκρατία η μόνιμη «ερωμένη» του Αλέξη χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Χωρίς όρους και χωρίς μια στοιχειώδη κριτική για τα όσα εγκληματικά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

2.Η δεύτερη άποψη λέει ότι δεν μπορεί να συνεχίζει η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο, να υποκύπτει σε όλα χωρίς καμιά αντίσταση και η Βουλή να είναι... Εκκλησία. Δεν μπορεί να γίνεται το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα με τις τράπεζες και κανείς να μη λέει κουβέντα. Δε γίνεται να μην υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και προσπάθειες διαπραγμάτευσης ή μια διαφορετική οικονομική και πολιτική πρόταση. Εντάξει, τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και οι δανειστές πιέζουν και εκβιάζουν. Αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχουν ανταλλάγματα για την Ελλάδα. Και δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κι άλλη διέξοδος. Κανείς δε λέει από το στρατόπεδο αυτό ότι δεν θα βάλει πλάτη σε ένα μείζον εθνικό θέμα. Αλλά θα μπορεί να βάζει και όρους και όχι να γίνεται πρόβατο στη σφαγή.

Έτσι, λοιπόν, ο ψηφοφόρος έχει να διαλέξει και να επιλέξει. Θα γίνει πιόνι στα παιχνίδια του Τσίπρα και του Παυλόπουλου που παίζουν το ρόλο των πατριωτών που μόνο αυτοί ενδιαφέρονται για την Ελλάδα; Ή θα μπορεί με το κεφάλι ψηλά να λέει: «Ναι, είμαι Νεοδημοκράτης και είναι τιμή μου. Ναι, έχω άποψη, διαφορετική προσέγγιση και μπορώ να ηγηθώ μιας πραγματικής εθνικής προσπάθειας κι όχι μιας ψευτοκεντροαριστερής προσέγγισης που μοιάζει με μια χαβούζα η οποία όλα τα χωνεύει.

Ο κόσμος έχει να επιλέξει μεταξύ μιας ΝΔ απαξιωμένης, διαλυμένης από τον Τσίπρα και την αριστερή ιδεολογία του μπάχαλου και μιας ΝΔ που θα έχει τα κότσια να πάει μπροστά, να διορθώσει τα λάθη της, να είναι περήφανη γιατί έσωσε τη χώρα και μπορεί να διαφοροποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να προσέξουν οι ψηφοφόροι, αν βεβαίως γίνουν οι εκλογές. Ψηφίζοντας Μεϊμαράκη θα βγει... Τσίπρας. Αυτή είναι η αλήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. leukos avatar
  leukos 25/11/2015 19:30:00

  Τον ηγέτη της πίσω …..ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ άμεσα πρωτοβουλίες πνιγόμαστε ….

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 25/11/2015 20:18:43

  Και Τζιτζικώστα να ψηφίσει, πάλι Τσίπρας θα βγει. Ας θυμηθούμε τον μαρτυριαρη Λαζόπουλο.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 25/11/2015 20:47:37

  Η παραίτηση Μεϊμαράκη είναι μεγάλη ξεφτίλα. Τεράστια. Για τον ίδιο εννοώ. Τι θα κάνει από εδώ και πέρα; Πώς θα μπορέσει να προσελκύσει τον Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο; Έχοντας αναλάβει εμπράκτως το βάρος και το άγος της ξεφτίλας της περασμένης Κυριακής, στην ουσία ο Μεϊμαράκης έχει πια σπιλωθεί στη συνείδηση του μέσου Νεοδημοκράτη ψηφοφόρου. Αν τον τραβούσε η φυσική νομιμοφροσύνη προς τον εν ενεργεία αρχηγό να ψηφίσει, καθώς επίσης και ο αόρατος φόβος της εξουσίας του εν ενεργεία αρχηγού (ο βασικότερος λόγος που είχε όλο σχεδόν τον μηχανισμό μαζί του ο Μεϊμαράκης), τώρα τι θα τον τραβήξει στον Μεϊμαράκη; Τώρα πια; Ποιες είναι πολιτικές αρετές του; Τι έδειξε όλο τον προηγούμενο καιρό;

  Τίποτε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Συν τοις άλλοις, ο Μεϊμαράκης, όπως σωστά επισημαίνει το άρθρο, είναι το μεγαλύτερο "εχέγγυο" συγκυβέρνησης. Δεν υπάρχει άλλος πιο "γκαραντί" σύμμαχος του Τσίπρα, αν και κατά τη γνώμη μου και ο Τζιτζικώστας, με όσα απέδειξε την περίοδο από τις περιφερειακές εκλογές του 2014, μέχρι και τουλάχιστον τον Φεβρουάριο του 2015, που κατέκρινε δημόσια τη ΝΔ που συνυπέγραψε το κείμενο του ΕΛΚ που εκθείαζε την κυβέρνηση Σαμαρά και καταδίκαζε την κυβέρνηση Τσίπρα (θυμόμαστε όλοι την οργή των Αντώναρων για εκείνο το κείμενο που έλεγε εγκαίρως για το πόσο κακή είναι η κυβέρνηση Τσίπρα, όταν εδώ είχε 85% αποδοχή από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου), είναι κι αυτός το ίδιο κακός, όπως άλλωστε μας φανέρωσε και ο μαρτυριάρης Λαζόπουλος.

  Ο Τζιτζικώστας όμως έχει το θετικό ότι δεν εξετέθη ο ίδιος, αλλά ο κολλητός του ο Παπαμιμίκος. Πάντως χωρίς τον Παπαμιμίκο τα πράγματα για αυτόν θα είναι πιο δύσκολα, καθότι ο Παπαμιμίκος ήταν ισχυρός παίκτης μέσα στην ΚΕΦΕ. Ο Τραγάκης σίγουρα δεν είναι δικός του και ο Τραγάκης σίγουρα δεν έχει λόγο πια να στηρίξει τον Μεϊμαράκη, αλλά ούτε και να εκτεθεί για χάρη του Μεϊμαράκη ή του Τζιτζικώστα.

  Τα πράγματα είναι μάλλον καλύτερα μετά την μίνι κάθαρση που επέφερε στα της ΝΔ η Κυριακή του φιάσκου. Όπως και να το κάνουμε, γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας και τώρα ξέρουμε ότι η κατρακύλα πρέπει να έχει τέλος. Η κακή συμπεριφορά του Μεϊμαράκη απέναντι στον Σαμαρά, πέρα του ότι τον σπίλωσε, τον ανέδειξε και σε πολύ κεντρικότερο πρόσωπο από τον "σιωπούντα" Καραμανλή, που νομίζω ότι πια έχει χάσει εξελίξεις και έχει σοβαρό πρόβλημα ελέγχου επί του δημιουργήματος του θείου του. Όχι γιατί τα αισθήματα της βάσης έναντι του ιδίου έχουν αλλάξει (δεν έχουν αλλάξει), αλλά επειδή η στρατηγική του είναι σε εμφανές όσο και τεράστιο αδιέξοδο. Ο Μεϊμαράκης έχει καεί και πιθανότατα δεν θα ψηφιστεί από κανέναν πια στις εκλογές που θα γίνουν (θα γίνουν), η στρατηγική Σαμαρά, την οποία αυτός δεν στήριξε καθόλου, δικαιώνεται μέρα με τη μέρα, ο Παυλόπουλος ως κρυφός άσος στο μανίκι αρχίζει να καίγεται, διότι έχει ήδη κάνει κάμποσα πράγματα που δεν ταιριάζουν καθόλου με το ρόλο του ΠτΔ και αρχίζουν να το καταλαβαίνουν αυτό όλο και περισσότεροι, δεν ξέρω ειλικρινά τι άλλο απομένει πια στο καραμανλικό στρατόπεδο για να ελέγξει τις εξελίξεις.

  Από τη μια μεριά εύχομαι να γίνουν κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον παρακολούθημα του Τσίπρα, έτσι ώστε να τελειώνουμε με δαύτους, από την άλλη αυτό οπωσδήποτε θα βλάψει τη χώρα, οπότε εύχομαι και να μην τα καταφέρουν. Ειλικρινά δεν ξέρω τι από τα δύο είναι προτιμότερο. Χαίρομαι πολύ, όμως, που αυτά που κάποτε τα έλεγε μόνον το antinews ήδη αρχίζουν να γίνονται κοινή συνείδηση σε όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας. Θα νικήσουμε, διότι έχουμε δίκιο.

 4. Δρόμος avatar
  Δρόμος 25/11/2015 20:58:21

  Eπειδή ο Δεκέμβρης από ότι φαίνεται θα είναι πολύ περίεργος... μήνας και ίσως οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες και δυσάρεστες, κατά πάσα πιθανότητα εκλογές άμεσα δεν πρόκειται να γίνουν.
  Άς ετοιμάζεται ο Σαμαράς, γιατί μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθει για κάποιο διάστημα.

 5. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 25/11/2015 21:17:08

  Πολύ φοβάμαι ότι πλεον είναι πολύ αργά για ο,τιδήποτε αναφορικά με την ΝΔ . Το πτώμα έχει βρωμίσει ....Χάνουμε τον χρόνο μας και δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια με τις παρούσες συνθήκες .Χώρια που αν αληθεύει ότι ετοιμάζονται ανάλογες κινήσεις από τζιτζιφιόγκους , γαλαζοαίματους και άλλα απίθανα ρετάλια , θα είναι καταστροφή οι απογοητευμένοι Ν Δημοκράτες να στραφούν προς εκείνη την κατεύθυνση . Αρκετή ζημιά έχει γίνει από ΧΑ . Ο κατακερματισμός της συντηρητικής παράταξης σε γελοία , τυχοδιωκτικά κομματίδια μόνο τους αριστερούς εξυπηρετεί . Εχουμε ήδη αργήσει πολύ .Το πράγμα φαινόταν ήδη από τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης ΑΣ. Επειδή του έχω εμπιστοσύνη σκέπτομαι ότι εκείνος ασφαλώς ξέρει περισσότερο γιατί δεν προχώρησε σε μια καινούργια κίνηση , την οποία , εγω προσωπικά , την περίμενα και την επιθυμούσα .Δυστυχώς ήξερα ότι η ΝΔ έχει καταντήσει ένας λάκκος με φίδια ...Μακάρι τώρα να γίνει αυτό που δεν έγινε τότε

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ελενα Κανελλοπούλου 25/11/2015 21:58:02

   Απο χθες το βράδυ είμαι λίγο πιο αισιόδοξος. Ας ψηφίσουμε Άδωνι και πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα την επόμενη ημέρα. Μέχρις ότου υπάρξει σαφής λαϊκή πλειοψηφία πίσω από τις θέσεις και την πολιτική Σαμαρά, η ΝΔ παραμένει ένα χρήσιμο όχημα ανόδου στην εξουσία.

 6. Naruto avatar
  Naruto 25/11/2015 22:16:01

  Η Ν.Δ μυρίζει πτωμαϊνη , οι μισοί τουλάχιστον απο τους ψηφοφόρους της το έχουν καταλάβει και αδιαφορούν για τα τεκταινόμενα στο άλλοτε κραταιό κόμμα .
  Η απάντηση για το τί θέλουν οι Ν.Δκράτες είναι απλή μια Νεα Ν.Δ .

 7. Επαρχιώτης avatar
  Επαρχιώτης 25/11/2015 23:16:37

  Ότι και να γραφεί το παίγνιο είναι καλά στημένο με εντολές έξωθεν..........

 8. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 26/11/2015 02:08:32

  Ο νεοδημοκρατης θελει ,αρετη,τολμη,δικαιοσυνη.ειλικρηνεια,μαχητικοτητα,ακουραστο ηγετη με ορεξη για συνεχη δουλεια,να υπολογιζει τους οπαδους σαν αδελφια του και συμμαχητες του,και προπαντων γρηγορα απαλλαγη απ τους τυχοδιωκτες που καταστρεφουν την πατριδα μας.Οποιος απ τους τεσσερις υποψηφιους συγκεντρωνει τα περισσοτερα στοιχεια απ αυτα ας ψηφιστει για το καλο της Ελλαδος και της παραταξης.

 9. frixos avatar
  frixos 26/11/2015 08:28:04

  "Ω ξειν', αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι ΟΥ του λοιπού πειθόμενοι

 10. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 26/11/2015 09:25:28

  @ Διογένη , μακάρι .Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι αυτό που επιχειρούσαν χρόνια , τον κατακερματισμό της δεξιάς παράταξης , φαίνεται να το καταφέρνουν τώρα , ελλείψει ηγεσίας . Μην ξεχνάμε τους σαλτιμπάγκους που συστηματικά στερούν ψήφους από το κόμμα (Καρατζαφέρης , ΧΑ, Καμμένος , τώρα επιστρατεύεται ο τέως...) .Με τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση οποιοσδήποτε μπορεί να σταθεί σαν Πρωθυπουργός , σε βάρος της χώρας βέβαια .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.