Τι θα κάνει ο Κυριάκος αν του πει η Μέρκελ να βάλει πλάτη στον Αλέξη;
12/02/2016 21:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα κάνει ο Κυριάκος αν του πει η Μέρκελ να βάλει πλάτη στον Αλέξη;

Στις 22 Απριλίου, μία ημέρα πριν του... Λαζάρου και λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να... αναστηθεί. Το συνέδριο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανασύνταξη ή... για να βαρέσει διάλυση, ελπίζουμε το πρώτο.

Μέχρι τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κάνει τη βόλτα του στην Ευρώπη, θα πάει στο Λαϊκό Κόμμα, θα συναντηθεί με τη Μέρκελ και άλλους μεγαλόσχημους πρωθυπουργούς και στελέχη της ΕΕ. Θα τον μάθουν τι ρόλο παίζει, θα τους μάθει κι αυτός, αν βεβαίως πιστεύει ότι θα κυβερνήσει και θα γίνει ισότιμός τους. Αρκεί να... βιαστεί λίγο γιατί μπορεί να «καεί στο ζέσταμα».

Θα έχει ενδιαφέρον βεβαίως να δούμε τι θα πρέπει να πει στους Ευρωπαίους ηγέτες. Ακούγεται για παράδειγμα ότι όταν πάει να τους συναντήσει η Μέρκελ και η παρέα της θα τον πιέσουν να αποδεχθεί τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές. Θα του πουν εν ολίγοις «σκάσε και ψήφιζε ότι σου φέρνει ο Αλέξης».

Λόγω της ευγένειάς του ο Κυριάκος προφανώς δεν θα τους διαολοστείλει. Μήπως όμως για να μην τους χαλάσει το χατίρι θα πει «ναι σε όλα;» Η αντιπολιτευτική τακτική του «ώριμου φρούτου» που ακολουθεί, πάντως, δείχνει ότι δεν θα χαλάσει το χατίρι της Αγκέλας. Κι εδώ έρχεται αυτό που γράφαμε πρόσφατα: Έχει η ΝΔ σχέδιο για την Ελλάδα; Έχει ένα έτοιμο πρόγραμμα, κοστολογημένο, σοβαρό και βιώσιμο; Κι αν ναι πότε θα το καταθέσει για να το μάθουμε κι εμείς; Διότι αν ο Αλέξης τρελαθεί και πάει σε εκλογές χωρίς πρόγραμμα η ΝΔ πόση τύχη έχει να τον νικήσει;

Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, αν θέλει να πάει να συναντήσει τη Μέρκελ και τους άλλους σκληρούς «δεξιούς» της Ευρώπης πρέπει να πάει με συγκεκριμένες προτάσεις. Πρέπει να πάει με πρόγραμμα και να πάρει την έγκρισή τους γι΄ αυτό. Πρέπει να τους πείσει ότι είναι ικανός να γίνει πρωθυπουργός κι όχι να αποδεχθεί να γίνει το «δεκανίκι» του Αλέξη Τσίπρα.

Παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως οι ξένοι έχουν «τελειώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να ζητήσουν και αυτοί να πιει ο Αλέξης το ποτήρι της πίκρας και μετά να αποφασίσουν για τις εξελίξεις. Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να φέρει μεγάλες καταστροφές στη χώρα, κάτι για το οποίο δεν ενδιαφέρονται οι δανειστές, ενδιαφερόμαστε όμως όλοι εμείς.

Το ταξίδι λοιπόν του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία. Ο κόσμος της ΝΔ αλλά και όσοι δεν την ψηφίζουν αλλά εναποθέτουν σ' αυτήν την ελπίδα τους, θέλουν ένα κόμμα που θα δημιουργήσει τις προσδοκίες για μια καλύτερη Ελλάδα. Αν είναι να ζήσουμε μια από τα ίδια, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, οικονομικό πρόγραμμα χωρίς καμιά βάση και πολιτική «καμαρίλα» που θα καθορίζει τα όσα γίνονται σε βάρος των πολιτών καλύτερα να αφήσουμε τον Αλέξη να κυβερνήσει.

Έχει σημασία το γεγονός ότι ο Κυριάκος θα πρέπει να δείξει δείγματα γραφής εντός Βουλής και εντός κοινωνίας πριν πάει στο συνέδριο. Διότι θα πρέπει να αποδείξει κι ότι είναι ικανός να κυβερνήσει. Αν του πει η Μέρκελ να βάλει πλάτη στον Αλέξη κι αυτός το αποδεχθεί τότε η ΝΔ θα μείνει καμιά 10αριά χρόνια στην αντιπολίτευση. Ακόμη κι αν του υποσχεθούν οι ξένοι διάφορα. Όπως γνωρίζουμε κανείς τους δεν έχει μπέσα και μπορούν να σε αδειάσουν ανά πάσα στιγμή...