Θα τα καταφέρει ο Κυριάκος;
11/01/2016 21:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα τα καταφέρει ο Κυριάκος;

Είθισται τις πρώτες ώρες μετά από μια νίκη να κυριαρχούν τα συνθήματα, τα συγχαρητήρια, οι κλακαδόροι, οι φωτογραφίες, οι πομπώδεις δηλώσεις, ακόμη και οι εμφανίσεις κάποιων που ήταν εξαφανισμένοι καιρό και είδαν φως και μπήκαν.

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη ούτε στην περίπτωση της ΝΔ και της νίκης του Κ. Μητσοτάκη, αυτή η εικόνα. Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό αυτό, αρκεί να μην αποβαίνει σε βάρος της πραγματικής εικόνας που έχει δημιουργηθεί. Αρκεί δηλαδή να μην γίνεται το σύνθημα για πολύ δουλειά και αποτελέσματα.

Οι νικητές γράφουν την ιστορία λένε οι ειδικοί, ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν έχει την ευκαιρία του να γράψει την σύγχρονη πολιτική ιστορία της ΝΔ και ίσως και της χώρας. Η νίκη του δεν πρέπει να μείνει στα χειροκροτήματα και στις υποσχέσεις για ριζικές αλλαγές. Πρέπει από σήμερα κιόλας να σηκώσει τα μανίκια και να αλλάξει τα πάντα. Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική επιλογή των πολιτών μόλις καταλάβουν οριστικά και αμετάκλητα την καταστροφική πορεία της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Οι Έλληνες πολίτες αργούν αλλά καταλαβαίνουν. Και τους επόμενους μήνες θα αντιληφθούν το μέγεθος της πολιτικής απάτης του κ. Τσίπρα. Άλλωστε, τι εκπροσωπεί ο Αλέξης πέρα από το 15% του ελληνικού λαού; Το υπόλοιπο 85% ψάχνεται, αναζητά νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, επιδιώκει αλλαγή γραμμής, μια νέα Ελλάδα που θα βρίσκεται μακριά από τα λάθη του παρελθόντος και θα μπει σε μια ομαλή οικονομική και κοινωνική πορεία.

Άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποδείξει την ανικανότητά της, τόσο στην οικονομία όσο και σε κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό ή ακόμη και τα εθνικά θέματα.

Οι πρόσφυγες απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη χώρα. Το Grexit επανέρχεται, η κοινωνία βράζει, η φτώχεια σαρώνει τα πάντα και την ίδια ώρα οι Τούρκοι θέλουν συνδιαχείριση του Αιγαίου.

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να δει ο κ. Μητσοτάκης και να διαμορφώσει τις πολιτικές εκείνες που θα φέρουν τη ΝΔ σε θέση καβαλάρη στο πολιτικό σκηνικό. Μόνο η ΝΔ μπορεί αυτή τη στιγμή να συνθέσει πολιτικές που θα δώσουν διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο νέος αρχηγός τώρα που πλέον το κόμμα «αποκαραμανλοποιήθηκε» και μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τον τουρίστα της Ραφήνας, η απάντηση είναι «Πολλά». Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του ένα «βουνό» και γι’ αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα τα καλά που έχει το κόμμα, στέλνοντας στον αγύριστο τα κακά και τους ανόητους.

Αν θα μπορούσε κανείς να ιεραρχήσει τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει είναι:

1.Ανασύνταξη της Νέας Δημοκρατίας: Έξι μήνες τώρα το κόμμα που άφησε ο Αντώνης Σαμαράς όρθιο είχε καταντήσει παράρτημα του Τσίπρα. Με διαλυμένες οργανώσεις (με ευθύνη και του κ. Παπαμιμίκου αλλά και του κ. Μεϊμαράκη), με απουσία καθαρής πολιτικής, με έλλειψη παραγωγής πολιτικής σκέψης, με στελέχη που βολόδερναν στις τηλεοράσεις και δεν ήξεραν τι έλεγαν. Και με βουλευτές που έμοιαζαν με πρόβατα που μόλις κουνούσε το χέρι ο Αλέξης κάθονταν σούζα. Χρειάζεται λοιπόν άμεσα το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ να καθορίσει την στρατηγική του κόμματος. Καθαρές ιδεολογικές γραμμές, ένα ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα που θα μπορεί να είναι και κόμμα εξουσίας. Ένα συνέδριο που θα αποδείξει ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Άλλωστε, τα πολιτικά παράσιτα της ΝΔ θα φύγουν από μόνα τους, δεν χρειάζονται ούτε διαγραφές, ούτε προγραφές.

2.Πόλεμος στο λαϊκισμό. Το είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης, το ζήτησε και ο Αντ. Σαμαράς. Ο λαϊκισμός κατέστρεψε τη χώρα, διέλυσε τη ΝΔ. Δε μιλάμε για τη λαϊκή δεξιά που πρέπει να υπάρχει για να χτυπά τα καμπανάκια αν κάποιοι ακολουθήσουν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Μιλάμε για τους λαϊκιστές όλων των κομμάτων που θέλουν ένα κράτος κτήμα τους. Που θέλουν να διορίζουν ξανά τους «κολλητούς», να φτιάχνουν κομματικούς στρατούς, να πουλάνε παραγοντιλίκι πέριξ της πλατείας Κολωνακίου. Που πιστεύουν ότι μπορούν γλείφοντας ή ικετεύοντας να νέμονται την εξουσία για χρόνια. Ό,τι έκαναν στη ΝΔ επί πολλά χρόνια, το κάνει ο Τσίπρας και η παρέα του τώρα στο κράτος. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να βάλει τις βάσεις για να ξεσκίσει τους λαϊκιστές, να τους απομονώσει, να πάψει αυτή η χώρα να εξαρτιέται από τέτοιους τιποτένιους.

3.Μεταρρυθμίσεις. Η ΝΔ χρειάζεται αλλαγές και κατ’ επέκταση και όλη η χώρα. Όχι όμως μεταρρυθμίσεις που δεν θα λαμβάνουν υπόψη τον παράγοντα κοινωνία. Ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπάθησε να κάνει κάποιες αλλαγές, υπό την πίεση της τρόικας. Ήταν μονομερείς αφού ουσιαστικά μόνο απολύσεις προσπάθησε κι όχι συμμάζεμα με άλλους τρόπους. Τώρα λοιπόν καθαρά και ξάστερα πρέπει να φτιάξει μια νέα ιδεολογική πλατφόρμα που θα βάλει τέλος στον κρατισμό, θα δίνει ευκαιρίες στους νέους και ικανούς, θα επαναφέρει την αριστεία που καταργεί η ισοπέδωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα δίνει κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, θα διώξει από την Ελλάδα τη μιζέρια, την απαισιοδοξία, την υποτίμηση του πολιτικού συστήματος.

4.Καταλύτης πολιτικών εξελίξεων. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει ο ίδιος και κατ’ επέκταση η ΝΔ να διαμορφώσουν ένα προφίλ «αντίπαλου δέους» στην αριστερή ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς. Με καθαρές προτάσεις, χωρίς λειάνσεις, με προτάσεις ακόμη και για επώδυνες αλλαγές, με στρατηγική υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, χωρίς κενές ρητορείες και χωρίς πολιτικές φανφάρες. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί, σε αντίθεση με τον «βολικό» κ. Μεϊμαράκη, να κάνει τον Τσίπρα να προχωρήσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Αν ο πρωθυπουργός δεν το κάνει τότε οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι σύντομες και ο κ.Τσίπρας θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη τώρα να πολιτευτεί διαφορετικά. Δεν θα έχει απέναντί της ταβερνιάρηδες, βολεμένους τουρίστες και εύκολους αντιπάλους για να τους κάνει μια χαψιά ο Αλέξης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει στα χέρια του την τελευταία ευκαιρία της Νέας Δημοκρατίας και πιθανότατα της χώρας. Δεν πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να κάνει τα λάθη όλων των προηγούμενων, αλλά να μάθει από αυτά.

Πρέπει κυρίως να ξεχάσει ότι είναι ο γιος του Μητσοτάκη και ο αδερφός της Ντόρας. Αν είναι δυνατόν να τους… αποκηρύξει πολιτικά κι όχι βεβαίως οικογενειακά.

Πρέπει επίσης να βγάλει από πάνω του την… ελιτίλα που έχει ως γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας. Να μη γίνει λαϊκιστής, αλλά να αφουγκραστεί την κοινωνία και τα προβλήματά της. Αρκεί να απογαλακτιστεί από την οικογένεια Μητσοτάκη, από τις πολιτικές φατρίες, από τις επιχειρηματικές σκοπιμότητες και από το βρόμικο παρασκήνιο που παρεπιδημεί πέριξ της Νέας Δημοκρατίας.

Το Antinews στηρίζει κάθε προσπάθεια που συντείνει στην ενίσχυση των δυνάμεων που θα αντιπαλέψουν την καταστροφική αριστερή λαίλαπα. Αλλά θα είναι και σκληρό απέναντι σε όσους θελήσουν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει όλα όσα έχει υποσχεθεί και όσα έχει ανάγκη ο τόπος θα μας βρει μπροστά του. Αν μπει μπροστά στην αναγέννηση της κεντροδεξιάς και της Ελλάδας θα μας έχει αρωγούς του. Η δύναμή μας δύναμή του αν ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας για να αλλάξει ο τόπος. Η δύναμή μας κατάρα του αν συνεχίσει το καταστροφικό έργο του μεταπολιτευτικού πολιτικού προσωπικού.

Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τάσος avatar
  Τάσος 11/01/2016 08:11:52

  Μακάρι ο Κυριάκος να το διαβάσει αυτό το άρθρο. Και να το χει μπούσουλα. Ρε παιδιά by the way έχω βαρεθεί να τρίβω την μούρη της Ντόρας από το '93 :-)

 2. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 11/01/2016 08:15:37

  Είμαι από τους πολλούς ,φαντάζομαι , που ψήφισα ΚΜ με κριτήριο το "μη χείρον βέλτιστο" .Ωστόσο ο άνθρωπος έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιτύχει για να αναστρέψει , πρωτίστως, την καταστροφική πορεία της χώρας , :
  1.Προέρχεται από μια "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα οικογένεια ". Αυτό , αν σκεφθούμε θετικά , μπορεί να τον προφυλάξει από το να επαναλάβει τα σφάλματα της οικογένειας .Είναι αρκετά μορφωμένος , θέλω να πιστεύω καλλιεργημένος και "ψαγμένος" ώστε να αποφύγει τις αταβιστικές συμπεριφορές
  2.Είναι νέος αλλά αρκετά ώριμος για να αντιλαμβάνεται που οδηγήθηκε η αδελφή του με 25 χρόνια αυτοκτονικής συμπεριφοράς (πολιτικά εννοώ)
  3.Εχει στα χέρια του μια ιστορική ευκαιρία ,αν επιτύχει, να περάσει σαν
  ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και να αποκαταστήσει το όνομα της οικογένειας του .
  Εν ολίγοις έχει μεγάλο βάρος στους ώμους του .Να ευχηθούμε για το καλό της χώρας και όλων μας να μη λυγίσει και να μπορέσει να το σηκώσει

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 11/01/2016 10:02:31

  Τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας είναι:
  δημογραφική συρρίκνωση
  μεταναστευτικές ροές από Ασία
  οικονομική συρρίκνωση
  αφελληνισμός εκπαίδευσης
  επεκτατισμός Τουρκίας
  ανομία/νομική ανισότητα

  Αν τα καταλαβαίνει έχει ελπίδα να κάνει κάτι θετικό. Αλλιώς...
  Χαίρομαι που νίκησε πάντως, είναι καλύτερος του Μεϊμαράκη.

 4. Gizzer avatar
  Gizzer 11/01/2016 10:07:15

  Μη χείρον βέλτιστον, θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει. Όμως ας μην γελιόμαστε. Που είναι η Δεξιά Συντηρητική Παράταξη της ΝΔ.? Νομίζω ότι ως τέτοια πλέον δεν υφίσταται και τυπικά πλέον. Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ένας απολιτίκ ευρωλάγνος, που υπερψήφισε και υπερθεμάτισε το Σύμφωνο Συνμβίωσης Ομοφυλοφίλων, δεν έχει πει κουβέντα για την αθρόα λαθρομετανάστευση, κουβέντα για την επίθεση των αναρχοαριστερών του Σύριζα στην Παιδεία/Θρησκεία, με την μάνα Ορθοδοξία ψάχνω να βρω τις σχέσεις του (εις μάτην..). Ας ψάξει να βρει κάποιος τι τον διαχωρίζει από ΔΗΜΑΡ/Ποτάμι.

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/01/2016 10:15:28

  Γιατί να μην τα καταφέρει;
  Έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας...

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 11/01/2016 10:45:07

  Όλοι μας διακατεχόμαστε από μια ελπίδα μεγαλύτερη από αυτή που είχαμε όταν ρίχναμε με βαριά καρδιά "Κυριάκο" χθες στις κρισιμότατες αυτές εκλογες. Ήταν η τελευταία ελπίδα για ένα ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Πολύ σωστά λέει το άρθρο ότι ο Κυριάκος πρέπει να απογαλακτιστεί από τη Μητσοτακαίικο. Και ο ίδιος πρέπει να καταλάβει γιατί κέρδισε: Κέρδισε ακρι8ώς διότι πλασαρίστηκε ως νέος και ανανεωτής, όχι ως εκπρόσωπος κάποιου τζακιού. Ακριβώς αυτό τον ανέβασε, ακριβώς αυτό πρέπει να συνεχίσει. Δεν εξελέγη συνεχίζοντας απλώς κάποια κληρονομία, όπως π.χ. ο Καραμανλής το 1997.

  Και κέρδισε διότι είχε τη μεγάλη τύχη, η αδελφή του Ντόρα να συνταχθεί με τον Μεϊμαράκη. Τεράστια τύχη. Μιλάμε για πρώτο αριθμό του λαχείου. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει στην πορεία.

  Θυμάμαι στην προεκλογικό περίοδο του 2009 που είχε δημοσιεύσει το antinews αποσπάσματα από το βιβλίο του στρατηγού Γρυλλάκη (γραμμένο τον Φεβρουάριο του 2005), που έλεγε ότι το κρίσιμο για τις σχέσεις Σαμαρά-(Κων.) Μητσοτάκη ήταν οι αρχηγικές φιλοδοξίες της Ντόρας, που υποδαύλισε κατάλληλα και ο αμερικανικός παράγοντας.

  Στην ουσία επί 25 σχεδόν χρόνια υπήρχε μια κομματικώς αφύσικη διάσταση Μητσοτάκη-Σαμαρά. Και αυτό λόγω της Ντόρας. Τώρα που έφυγε από τη μέση η Ντόρα, η εκλογή Κυριάκου απετέλεσε την αφορμή εξαναγκαστικής σχεδόν συμφιλίωσης της μητσοτακικής με τη σαμαρική πτέρυγα. Και μαζί νίκησαν τον καραμανλισμό.

  Θα πρέπει να καταλάβει ο Κυριάκος ότι, όσο και αν το παίζει "κεντρώος", δεν θα έχει καμία τύχη εάν δεν σεβαστεί αυτό το φύσει δεξιό κόμμα που είναι η ΝΔ. Η καρδιά της είναι οι δεξιοί, το αίμα της είναι οι δεξιοί, ο εγκέφαλός της είναι δεξιός.

  Το ίδιο έκανε και ο πατέρας του και δημιούργησε την πολιτική δυναστεία από την οποία προέρχεται ο ίδιος ο Κυριάκος, αλλά πάει ήδη και στην τρίτη γενιά (νεαρός Μπακογιάννης).

  Η αγαστή σύμπνοια με Σαμαρά, Άδωνι και όλους εμάς τους καθαρούς δεξιούς, θα είναι το βασικό στοιχείο στο οποίο θα στηριχθεί η αναμόφωση και η ανανέωση του κόμματος. Δεν λέω να είναι ο Σαμαράς προστάτης ή "νονός" του Κυριάκου, αλλά λέω ότι η πολιτική κληρονομιά είναι πολύ συγκεκριμένη και πρέπει να τη σεβαστεί με τρόπο που δεν τη σεβάστηκε ο πατέρας του και έχασε πρωθυπουργία και κόμμα το 1993.

  Αν φερθεί πολιτικά σοφά, το περιμένει μια περίοδος πολιτικής κυριαρχίας.

  Αν φερθεί μικρόνοα, θα φύγει και δεν θα ακουμπήσει.

  Να θυμάται τέλος ότι είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η ΝΔ είναι εξ αυτού του λόγου λαϊκό κόμμα και τα υπερφιλελεύθερα δεν ταιριάζουν σε αυτό το κόμμα και θα του κάνουν κακό.

 7. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 11/01/2016 12:17:46

  Ο Κυριάκος θα τα καταφέρει για ενα λόγο : Θα τον στηρίξει ο Αντώνης Σαμαράς.
  Ειναι ικανός, έχει αποδείξει ότι πέρνει δύσκολες αποφάσεις αλλά η εμπειρία και η γνώσεις του Σαμαρά, θα κάνουν την διαφορά.
  Σε μια περίοδο όπου τα πράγματα ειναι οριακά σε ολους τους τομείς, ο Σαμαρας ειναι ο μόνος που μπορεί να ισορροπίσει και τελικά να βγάλει τη χωρα απο το τέλμα !

 8. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 11/01/2016 13:26:48

  Πλέον η λέξη δεξιός θα επιφέρει ποινές.
  Απαγορευμένη λέξη.
  Ηδη, πρωί πρωί , επανέκαμψε το νεοφιλελευθερο καλόπαιδο της Κέρκυρας.
  Ερχονται Τζίμεροι, Λυμπερακηδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
  Καλά να παθουμε.........

 9. Επαρχιώτης avatar
  Επαρχιώτης 11/01/2016 14:58:36

  Ο Κυριάκος θα τα καταφέρει γιατί δεν έχει παλαιοκομματικές αγκυλώσεις και γνωρίζει........αν το μνημόνιο έφερε την κρίση ή η κρίση το μνημόνιο. Φίλε Σπαθάριος μόνο με φιλελεύθερες πολιτικές θα σωθεί ο τόπος. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Α. Σαμαρά για τη στάση του και πιστεύω θα είναι η εγγύηση για το μέλλον του τόπου.

 10. Νικ avatar
  Νικ 11/01/2016 15:32:51

  Φοβερό άρθρο....

  Από σήμερα πρέπει να γίνει επίθεση σε Τσίπρα και Καμμένο.

  Η χώρα πάει στα βράχια...

  Που είναι η τακτοποιημένη χώρα που άφηε ο Σαμαράς;

  Με όριο στις τράπεζες τι περιμένουμε να δούμε;

  Μόνο ο Σαμαράς μπορεί να σώσει την χώρα !

  Ο Κυριάκος φαίνεται να το ξέρει....

 11. Φιλελευθερος avatar
  Φιλελευθερος 11/01/2016 16:19:20

  "Δε μιλάμε για τη λαϊκή δεξιά που πρέπει να υπάρχει για να χτυπά τα καμπανάκια αν κάποιοι ακολουθήσουν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές".
  Μάλιστα... Ακόμα να καταλάβουμε ότι δύο είναι οι τάσεις στην οικονομία είτε κεντρικός σχεδιασμός και περισσότερος κρατισμός είτε ελεύθερη οικονομία και λιγότερος κρατισμός... Όσο μιλάμε για "νεοφιλελευθερισμό" στην Ελλάδα και για λαϊκή δεξιά η οποία θα χτυπάει καμπανάκια δεν πρόκειται να δούμε προκοπή...
  Κατά τη γνώμη μου οι "λαϊκοδεξιοί" κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά από την αριστερά, επειδή νομιμοποιούν και αναπαράγουν την προπαγάνδα της και τις δημαγωγικές γελιότητες τύπου "δόγμα του σοκ" της Κλάιν κτλ. κλέβοντας ανέξοδα ψήφους με το λαϊκισμό τους από όσους προσπαθούν να κάνουν κάτι για αυτόν τον τόπο βγάζοντας τα κάστανα απο τη φωτιά... Έλεος πια...

 12. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/01/2016 17:47:16

  Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι ο πατέρας του του ευχήθηκε ''και Πρωθυπουργός''...

 13. George N avatar
  George N 11/01/2016 17:57:32

  Προφανώς πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με την "λαικοδεξιά" την αριστερά δηλαδή μέσα στη ΝΔ. Όχι με ανθρώπους αλλά με τις ιδέες τους που στην πραγματικότητα δεν είναι δικές τους αλλά του πρώιμου ΠΑΣΟΚ. Αυτές πεθάναν πριν πεθάνει ο Ανδρέας και είναι κωμικό αλλά και συνάμα επικίνδυνο να προσπαθούν να τις αναστήσουν τώρα. Η 5ετία Καραμανλή απέδειξε πόσο μοιραίες όχι μόνο για την ΝΔ αλλά και για τον τόπο μπορούν να αποβούν.
  Ταυτόχρονα πρέπει να δει την πραγματικά δεξιά ατζέντα. Ασφάλεια, άμυνα δεν είναι για πανηγυρικούς αλλά για πολιτικές.
  Τέλος κάτι που υποτίθεται το έχει. Μια φιλελεύθερη μεταρρύθμιση που θα γκρεμίσει την Αριστερά στην κοινωνία. Μπορεί να τα βάλει με τον κρατισμό και να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, να δώσει το δικαίωμα επιλογής σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους για το πως θα ξοδεύουν τα χρήματά τους ή μέσω ενός οθωμανικού τύπου κράτους για ακόμα μια φορά η ΝΔ θα είναι ο αχθοφόρος της Αριστεράς?

 14. ΤΤ avatar
  ΤΤ 11/01/2016 18:19:13

  Χριστιανοδημοκρατία χρειάζεται η Ελλάδα. Συντηρητικές αξίες, έθνος, και ελεύθερη ιδιωτική οικονομία.

  Κράτος κάτω από 50% του ΑΕΠ και ΣΥΝΟΡΑ.

  Οτιδήποτε άλλο θα έχει την μοίρα του FDP.

  Αν έμεινε το FDP εκτός βουλής στην Γερμανία, δεν χρειάζεται να πω τι θα γίνει εδω...

  Δεν ζητάμε εθνικισμό, απλά σύνορα και νομους σε εθνοκράτος Ελλήνων, ότι λέει το Σύνταγμα από το 1822.

  Το Ελληνικό σύνταγμα, ε; Της Επιδαύρου.

  Ελπίζω ο, εξ'αγχιστείας έστω, συγγενής του Παύλου Μπακογιάννη να μην συμπλεύσει με τους μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν.

 15. Ιστορία του ανθρώπου avatar
  Ιστορία του ανθρώπου 11/01/2016 21:08:40

  Κάποιος πρέπει να τα καταφέρει γιατί αλλιώς... http://hallofpeople.com/gr/

 16. λαέρτης avatar
  λαέρτης 12/01/2016 02:32:10

  Έχει δίπλα του ένα πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται Γεωργιάδης. Αυτός τον ανέδειξε Πρόεδρο κι αυτός διαφυλάσσει τις αρχές της δεξιάς. Αν προσπαθήσει με οσφυοκαμψίες είτε στις αρχές είτε στις παροχές όπως ο Κώστας Καραμανλής θα έχει το ίδιο άδοξο τέλος. Γιατί ως γνωστό οι αριστεροί όσο κι αν τους γλείψεις σε θεωρούν κατώτερο και ανήθικο. Αυτό μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης θα πρέπει να το έχει συνειδητοποιήσει ο μέσος κεντρώος κι ο μέσος ενοχικούς δεξιός.
  Συνεπώς αν στον κεντρώο δώσει την οικονομική σταθερότητα και στον δεξιό την απενοχοποίησή του, χτίζοντας μια καινούρια κοινωνία πίστης στην εργασία, στην ανάπτυξη και στις αρχές, θα χτίσει μια θητεία σε βάθος χρόνου, μια και είναι νεότατος.
  Διαφορετικά θα καταντήσει κι αυτός στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με ΓΑΠ, Καραμανλή και Τσίπρα.
  Ίσως το παράδειγμα Σαμαρά τον συνετίσει.

 17. in medias res avatar
  in medias res 12/01/2016 10:10:46

  Με γεια ο νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο οποίος χαρακτήρισε το σκοπιανό ζήτημα "μπούρδα" και ο οποίος, όταν, τον Μάιο του 2012, ο ΑΣ μαχόταν για τη ΝΔ, αυτός προσχωρούσε στη Δράση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.