Θα κάνουμε το χατίρι στον Ισλαμοφασισμό;
16/11/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα κάνουμε το χατίρι στον Ισλαμοφασισμό;

Οι 129 μέχρι τώρα νεκροί (που σίγουρα ο αριθμός τους θα μεγαλώσει) είναι η χειρότερη απώλεια από την τραγωδία στο Παρίσι. Οι οικογένειές του θρηνούν, όλος ο πλανήτης συμπαρίσταται στη Γαλλία για το απίστευτο μακελειό, για την 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης. Μπροστά σε κάθε απώλεια οτιδήποτε άλλο είναι μικρό. Ωστόσο, ίσως ο στόχος των Τζιχαντιστών δεν ήταν να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Άλλωστε σε έναν πόλεμο οι απώλειες θα υπάρχουν πάντα, και ο δυτικός κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο πόλεμος που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια με τους Ισλαμοφασίστες θα έχει και παράπλευρες απώλειες.

Οι φανατικοί δολοφόνοι, αυτό που πέτυχαν με το χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης μοιάζει με αυτό που πέτυχε ο Οσάμα μπιν Λάντεν και η παρέα του πριν από περίπου 15 χρόνια, όταν χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους. Πέτυχαν να σκορπίσουν τον τρόμο σε όλο τον κόσμο. Η αίσθηση του φόβου, το συναίσθημα που νοιώθουν πλέον όλοι οι πολίτες της Ευρώπης, να μην είναι ασφαλείς όπου κι αν βρίσκονται, είναι η μεγαλύτερη νίκη των Τζιχαντιστών.

Και το χτύπημα στο αμερικανικό έδαφος έφερε αυτό το συναίσθημα που οι Αμερικανοί δεν είχαν αισθανθεί ποτέ. Δηλαδή να τρέμουν σε κάθε τους βήμα, σε κάθε τους ενέργεια.

Όποιος πηγαίνει ακόμη και σήμερα στη Νέα Υόρκη καταλαβαίνει στον αέρα της μεγαλούπολης ότι τίποτε δεν είναι όπως πριν την 11η Σεπτεμβρίου 2011. Οι Αμερικανοί έχουν πάντα στο μυαλό τους την τραγωδία που έζησε η χώρα τους και ποτέ δεν αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς.

Το ίδιο αισθάνονται πλέον και όλοι οι Γάλλοι, αλλά και όλοι οι Ευρωπαίοι. Το χθεσινό περιστατικό, όταν οι… στρακαστρούκες έγιναν πυροβολισμοί και ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος, δείχνει την ψυχολογική κατάσταση ενός ολόκληρου λαού. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να μπορούν οι Παριζιάνοι να περπατούν ελεύθεροι, χωρίς φόβο στους όμορφους δρόμους της πόλης τους. Αλλά και σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης ήδη περνά μια ανατριχίλα στη ραχοκοκαλιά των λαών.

Αυτή είναι η πιο μεγάλη νίκη των δολοφόνων, αυτό που πέτυχαν οι Ισλαμοφασίστες ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία (όχι αξία) από το θάνατο που σκόρπισαν την Παρασκευή. Μαζί βεβαίως με το φόβο έρχονται και τα έκτακτα μέτρα που θα κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Ο «Πατριωτικός Νόμος» στις ΗΠΑ, που παραβίασε κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος και ατομικής ελευθερίας των πολιτών, καταργήθηκε μόλις πριν από μερικούς μήνες.

Οι παρακολουθήσεις, οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις, τα Γκουαντάναμο, οι εκτελέσεις, οι απαγωγές της CIA, το δικαίωμα στους ηγέτες να σκορπούν το θάνατο σε αθώους λαούς στο όνομα της ελευθερίας ή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας ήταν απόρροια της επίθεσης στους δίδυμους πύργους. Αυτό ακριβώς θα γίνει και στην περίπτωση της Γαλλίας. Ένας φαύλος κύκλος αίματος και τρόμου άνοιξε την Παρασκευή. Κι αυτή είναι η μεγάλη νίκη των Ισλαμοφασιστών. Δυστυχώς θα έχει αντίκτυπο και στην υπόθεση του Προσφυγικού που τόσο «καίει» την Ελλάδα. Ο τρόμος οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία επικρατούν ακόμη και σε χώρες που γέννησαν τη δημοκρατία, την ανεκτικότητα, την ανοχή στο διαφορετικό. Μια τέτοια ήταν και η Γαλλία του Διαφωτισμού που ξεχώρισε από τον Μεσαίωνα, μια Γαλλία που δεν θα είναι πλέον η ίδια. Οι Τζιχαντιστές «σκότωσαν» την πολυπολιτισμικότητα και άνοιξαν τον πόλεμο των πολιτισμών. Το μίσος είναι εδώ.

Ασφαλώς οι διαφορές του Δυτικού κόσμου, είναι χαώδεις με το Ισλαμικό Κράτος. Όχι με όλους τους μουσουλμάνους, αλλά με τους φανατικούς, με τους φασίστες, με τους τρομοκράτες. Δυστυχώς το έγκλημα των Ισλαμοφασιστών θα το πληρώσουν και αθώοι μουσουλμάνοι που δεν έχουν καμιά σχέση με τους δολοφόνους. Θα την πληρώσουν και οι πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στο μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα που έζησε ποτέ ο πλανήτης.

Άραγε θα κάνουμε το χατίρι στον Ισλαμοφασισμό; Θα τους δώσουμε το δικαίωμα να πανηγυρίσουν γυρνώντας την πλάτη σε αθώες ψυχές; Θα χάσουμε τον ανθρωπισμό μας που στέριωσε στην Ευρώπη λόγω του Διαφωτισμού; Θα κλείσουμε τις καρδιές μας σε όλους και θα κυριαρχήσει το μίσος και ο τρόμος;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 16/11/2015 09:33:09

  ....Θα τους δώσουμε το δικαίωμα να πανηγυρίσουν γυρνώντας την πλάτη σε αθώες ψυχές;....
  Αγαπητέ αρθρογράφε η ερώτησή σου είναι ρητορική ασφαλώς καθώς γνωρίζεις καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που καταφέρνουν να φθάσουν μέχρι τις ακτές μας ανήκουν στις εύπορες οικονομικά τάξεις των χωρών τους ( middle & middle upper class) .Αυτούς με κάποιο τρόπο θα προθυμοποιηθούν να τους μαζέψουν ακόμα και οι Αγγλοι που είναι οι πλεον αρνητικοί σε ότι αφορά τους πρόσφυγες .Το ίδιο έκαναν όταν τη δεκαετία 70 διαμέλισαν τον Λίβανο .Η αφρόκρεμα αυτής της χώρας μετακόμισε σε Αγγλία , ΗΠΑ , με το αζημίωτο εννοείται ..... Το πρόβλημα το δικό μας είναι ότι μέσα στον όγκο των προσφύγων παρεισφρύουν και κάποια "καλά παλικάρια " σε διατεταγμένη αποστολή .Αυτά τα κελεπούρια θα μας τα αφήσουν

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 16/11/2015 09:44:46

  Ασφαλώς οι διαφορές του Δυτικού κόσμου, είναι χαώδεις με το Ισλαμικό Κράτος. Όχι με όλους τους μουσουλμάνους, αλλά με τους φανατικούς, με τους φασίστες, με τους τρομοκράτες.

  Κάνετε λάθος, οι διαφορές του δυτικού κόσμου είναι χαώδεις με όλους τους μουσουλμάνους και ακόμη περισσότερο με το ISIS.
  Έχετε δει πώς ζουν στις μουσουλμανικές χώρες;

 3. Λιψ avatar
  Λιψ 16/11/2015 10:25:54

  Παρά τα ισχυριζόμενα από "πολιτικώς ορθώς", πλην όμως αδαείς αναλυτές, δεν είναι καθόλου το πρόβλημά μας ο ισλαμισμός. Το πρόβλημά μας είναι το ίδιο το Ισλάμ. Ετσι ακριβώς. Το ίδιο το Κοράνι, ακόμα περισσότερο οι Χαντίθ, οι καταγεγραμμένες δηλαδή προφορικές παραδόσεις από λεγόμενα του "Προφήτη", παρακινούν στη βία. Καλλιεργούν το μίσος, τον εγωισμό, την έπαρση, την εκδικητικότητα, την εικόνα ενός απρόσωπου "θεού" που επικοινωνεί με τον κόσμο μέσω ενός "Αγγελιαφόρου" και δεν έχει αγάπη, και πολύ περισσότερο δεν είναι ο ίδιος αγάπη. Ενας τέτοιος "θεός" μας πάει ακόμα πιο πίσω και από τον Θεό του Μωυσή και του όρους Σινά. Θα έλεγα ότι στη χριστιανική παράδοση, ο "θεός" του Ισλάμ, ο Αλλάχ, έχει χαρακτηριστικά που προσιδιάζουν στον διάβολο της χριστιανικής θρησκείας.
  Αν υποθέσουμε ότι ο φιλειρηνικός μουσουλμάνος είναι αυτός που ΔΕΝ τηρεί το Κοράνι, δεν νηστεύει το ραμαζάνι, δεν ακολουθεί τον τυπολατρικό κανόνα του Ισλάμ, τότε αυτός είναι ο κακός μουσουλμάνος. Κατά συνέπεια, μόνο ένας κακός μουσουλμάνος μπορεί να συνυπάρξει με ένα δυτικό, χριστιανό, άθεο, αγνωστικιστή ή άλλο.
  Το πρόβλημα, όμως, στη Γαλλία και αλλού στη Δύση είναι ότι ακόμα και σε οικογένειες τέτοιων "κακών" (δηλαδή φιλειρηνικών και ολίγο άσχετων με το Κοράνι) μουσουλμάνων, τα παιδιά τους φανατίζονται και γίνονται "καλοί" μουσουλμάνοι, δηλαδή επιθετικοί, αλήτες, εν δυνάμει εγκληματίες.
  Ο γάλλος, αλγερινής καταγωγής, διεθνής Μπενζεμά είναι φανατικός ισλαμιστής. Αυτό δεν τον εμπόδισε να εκβιάσει τον γάλλο και χρισιτανικής παράδοσης συμπαίκτη και "φίλο" του, για να κερδίσει χρήματα. Διότι στο Ισλάμ ό,τι και να κάνεις στον άπιστο, δεν μετράει για κακό, δεν είναι χαράμ. Αλλά και χαράμ να είναι (που δεν είναι), κάνεις ένα ντους και έρχεται η άφεση. Διότι στο Ισλάμ η κάθε αμαρτία συγχωρείται με ένα καλό λουτρό...
  Λυπούμαι, αλλά αυτή η πολιτικο-θρησκευτική σέκτα δεν έχει καμία θέση στη Δύση....Καμία όμως....

 4. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 16/11/2015 10:47:38

  Τέλειο άρθρο για τους αναγνώστες της ''Εφημερίδας των συντακτών''.

 5. tt avatar
  tt 16/11/2015 12:28:20

  Πιο ειναι το χατήρι;

  Το 1940 οι Ιταλοί φασιστες ζήτησαν απλα να περάσουν "τρανζιτ" απο την Ελλάδα.

  Σήμερα ο πρωθυπουργός επαίρεται οτι τους αφήνει και περνάνε τρανζιτ...


  Το χατήρι το κάνουμε ηδη και πρέπει να το κόψουμε.


  Α, περί ευρωπαϊκού πολιτισμού, ειναι ο πολιτισμός των ευρωπαίων.

  Χώρες με ευρωπαϊκές μειονότητες ειναι μοιραία αμέτοχες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Εχουν βεβαιως τον πολιτισμό της Σαουδικης Αραβιας, της Συριας, κτλ.
  Ευρωπαϊκός πολιτισμός χώρις ευρωπαίους δεν υπαρχει. Καθήκον μας πρωτο λοιπόν ειναι να εχουμε πατρίδα. Δεύτερο, συνορα. Τρίτο και τελευταίο, βοήθεια ΕΠΙΤΟΠΙΑ, οχι τζάμπα σπίτια σε παρανομους, όταν παίρνουμε την πρώτη κατοικία των Ελλήνων.

  Δυστυχώς βεβαιως οι παλαβοί επικράτησαν. Εκτος αν θεωρείτε νορμαλ τα "δεν υπαρχει έθνος, δεν υπάρχουν συνορα". Το αν θα επικρατήσει και το αλλο άκρο ή το Χαλιφατο ειναι η μόνη μου απορία πια. Παντως ευχάριστες εξελίξεις αποκλείονται.

 6. Νέστορας avatar
  Νέστορας 16/11/2015 12:43:37

  Αγαπητέ αρθρογράφε,

  Έχω την αίσθηση πως η επιχειρηματολογία σου είναι ανάλογη με το βαθμό πόνου που προκάλεσε το συμβάν στο Παρίσι. Αν αύριο, χτυπηθεί η Ρώμη, την Παρασκευή η Αγγλία και σε 20 ημέρες η Αθήνα, θα παραμείνουμε σε αυτή την επιχειρηματολογία του τύπου 'μη χάσουμε τον ανθρωπισμό μας'; Δεν το νομίζω.

  Αυτή λοιπόν η χρονική ψευδαίσθηση μας εμποδίζει από το να καταλάβουμε πως δεν ήταν απλό τρομοκρατικό χτύπημα. Έχουμε πόλεμο. Και δυστυχώς ο πόλεμος δεν είναι μόνο με το Ισλάμ αλλά και με τον εαυτό μας. Έχουμε χάσει τα ένστικτα αυτοσυντήρησης και επιβίωσης και έχουμε μετατραπεί σταδιακά σε αυτό που ο ο Νίτσε αποκαλούσε 'τελευταίο άνθρωπο'.

  Αντιθέτως, το Ισλάμ παίρνει ζωή από τη πνευματική σήψη του Δυτικού πολίτη, εξ ου και η τεράστια απήχηση που έχει σε δυτικές κοινωνίες με το προσηλυτισμό να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και συνεχώς να αυξάνεται.

  Οι πολιτικοί έχουν πάψει να εκφράζουν τις ανάγκες των πολιτών τους, και προωθούν τη περαιτέρω διόγκωση και κίνηση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Εάν λοιπόν ιδωθεί με μακρο-ιστορική σκοπιά, αντιλαμβανόμαστε πως η Ευρώπη πλέει τα λοίσθια. Μοιάζουμε σαν ευτραφείς Ρωμαίοι που βλέπουν τους Ούνους έξω από τα τείχη τους.

  Και δυστυχώς, δεν θέλουμε να υπερασπιστούμε πολιτισμό και αξίες προ ετών χαμένες, αλλά να τους αφομοιώσουμε. Και αυτή η ιστορική άγνοια μας θα αλλάξει τα πάντα.

 7. Τζανής avatar
  Τζανής 16/11/2015 13:38:33

  Δεν υπάρχουν αθώοι μουσουλμάνοι, όπως δεν υπήρχαν το 1940 αθώοι Γερμανοί, τότε που, απλά, έκλειναν τα παντζούρια για να μην ακούν τις κραυγές των εβραίων.

 8. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 16/11/2015 14:02:03

  Αν οι Αμερικανοί πολίτες πριν τη 12η Σεπτεμβρίου θεωρούσαν οτι τα κερδοφόρα εγκλήματα που οι εκλεγμένοι και εξουσιοδοτημένοι από τους ίδιους, ''ηγέτες τους - πιόνια των πολυεθνικών '' διέπρατταν εις βάρος των άλλων λαών (εκτός από τις επεμβάσεις συγκαταλέγεται στις εγκληματικές ενέργειες και η δημιουργία του ISIS) θα έμεναν για πάντα ατιμώρητα, ήταν απλά ασυγχώρητα αφελείς κι απάνθρωπα εγωϊστές. Το ίδιο ισχύει και για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι πρίν την 13η Νοεμβρίου αισθάνονταν ''ασφαλείς'', ενώ οι ''εκλεκτοί'' τους με το ...αζημίωτο ακολουθούν επί χρόνια τις Αμερικανικές επιλογές, συναινούν και συμπράττουν στα αισχρά σχέδια, αιματοκυλάνε λαούς και διαλύουνε κράτη.
  Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι αξία για όλους αυτούς τους χασάπηδες, παρά μονάχα στο ....Χρηματιστήριο της υποκρισίας τους. Τόσο ψυχικά συγγενείς, με τους νοσηρούς ισλαμοφασίστες!!

  Οι ευαισθητοποιημένοι και σκεπτόμενοι άνθρωποι, πάει καιρός που δεν σφυρίζουν πια αδιάφορα και κατά βάθος ξέρουνε καλά πως η αδικία κι η απληστία που μας ''βολεύουν'' γεννούν τέρατα, που ούτε ελέγχονται, ούτε και θανατώνονται μετά το πέρας της ...αποστολής τους.

  Δυστυχώς, έσπειραν αφειδώς οι άφρονες τους ανέμους της χυδαιότητας και της απανθρωπιάς και ήρθε η στιγμή, που θα θερίσουμε τις θύελλες.....

 9. chp avatar
  chp 16/11/2015 15:52:23

  Επειδή δημοσιευονται διάφορα στοιχεία παραπληροφόρησης τα οποία άπτονται και των διεθνών σχέσεων της χώρας θα σας συνιστούσα πριν αρχίστε τον Ιερό πόλεμο να πάρετε τηλέφωνο και καμιά πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στις χώρες της Μ.Ανατολής . Το προσφυγικό ,όπως και η οικονομική και στρατιωτική άναπτυξη του ΙΚ οφείλονται στην υποστήριξη κυρίως από πλευράς της ΕΕ (με πρωτοπόρα την Γαλλία) και λόμπυ των ΗΠΑ ( βλέπε ομιλίες Τράμπ ).Ηταν μια πολύ κακή ιδέα .
  Αλλωστε από την δεκαετία του 80' η ΚΙΠΑΕΑ διοργάνωνε εκδηλώσεις με μέλη των εξτρεμιστικών οργανώσεων του Αφγανιστάν ,στις οποίες ακουγόταν η άποψη ότι ο θρησκευτικός φονταμεταλισμός δεν είναι κάτι κακό (αρκεί να στρέφεται εναντίον των Ρώσων).Εχουν γίνει τόσες χιλιάδες λάθη από πλευράς Δύσης που θα μπορο'υσαν να γραφτούν τόμοι ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.