Θα φτάσουν οι Τούρκοι στην Αθήνα κι αυτοί θα φοράνε ακόμη τα τσαρούχια...
12/03/2016 20:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα φτάσουν οι Τούρκοι στην Αθήνα κι αυτοί θα φοράνε ακόμη τα τσαρούχια...

Η Ελλάδα πάει στις Βρυξέλλες και όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων υπογράφει μια συμφωνία - μαχαιριά στο μαλακό της υπογάστριο. Τα σύνορα κλείνουν με την υπογραφή Τσίπρα και η Τουρκία στέλνει όσους μπορεί περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες.

Είχε προηγηθεί η άτυπη σύνοδος όπου η κυβέρνηση πήγε απροετοίμαστη και έκανε πίσω σε ένα… υποτιθέμενο βέτο, παίρνοντας μια συμφωνία στα λόγια να μην κλείσουν τα σύνορα. Και την άλλη μέρα έκλεισαν.

Πάει ο Τσίπρας στην πνιγμένη από αίμα ελληνικό Σμύρνη και πίνει καφέ και τρώει κουλούρι με τον Αχμέτ που τον βάζει να βγάζει φωτογραφίες σαν ξεπεσμένος μπατιροτουρίστας. Κλείνει δεκάδες συμφωνίες χωρίς ουσία και περιεχόμενο και απλά δίνει στον φίλο Αχμέτ νομιμοποίηση της φασιστικής, αντιδημοκρατικής πολιτικής της Άγκυρας.

Θυμίζουμε ότι μερικές εβδομάδες πριν ο μέγας πατριώτης Πάνος υπογράφει τη συμφωνία εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο παραδεχόμενος ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να φυλάξει τη θάλασσά της και βάζοντας από την πίσω πόρτα τους Τούρκους. Από τότε ανοίγουν δύο και τρεις φορές θέματα γκρίζων ζωνών και μάλιστα τη μια στα μούτρα του Κοτζιά μέσα στην Αθήνα.

Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται από τον Νίκο Τόσκα, υπουργό Δημόσιας Τάξης, περιοδεύοντα από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος δηλώνει ότι το πρωτόκολλο που υπέγραψε με τον Τούρκο ομόλογό του την Τρίτη στη Σμύρνη, προβλέπει την παρουσία Τούρκων παρατηρητών όχι κατ' ανάγκην αστυνομικών στα ελληνικά νησιά για να επιταχύνεται η διαδικασία επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών μέσα σε 48 ώρες.

Και το λέει χωρίς να έχει συναίσθηση της σοβαρότητας. Δηλαδή τι θα είναι οι Τούρκοι παρατηρητές αν δεν είναι αστυνομικοί; Θα είναι πράκτορες της ΜΙΤ; Θα είναι γκρίζοι λύκοι; Θα είναι μήπως στρατιώτες που θα βάλουν το πόδι τους στα ελληνικά νησιά;

Και γιατί η συμφωνία δεν προβλέπει και παρατηρητές Έλληνες στα τουρκικά παράλια να επιβλέπουν τους Τούρκους δουλέμπορους; Τι είδους μονομερής συμφωνία είναι αυτή που επιτρέπει να πατήσουν ελληνικά εδάφη οι μεμέτηδες και μάλιστα χωρίς εχέγγυα;

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνους ελιγμούς της ελληνικής διπλωματίας, αν αυτή υπάρχει. Κάποιοι εξυπνάκηδες στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Άμυνας δεν ξέρουν τι τους γίνεται και γίνονται επιζήμιοι για τη χώρα. Καλό είναι να μαζευτούν λίγο, να ρωτήσουν κανέναν σοβαρό διπλωμάτη για το πώς γίνεται το παιχνίδι στο Αιγαίο και μετά να προχωρούν σε συμφωνίες. Αυτοί είναι ικανοί να ξεπουλήσουν τα πάντα και να μην το πάρουν χαμπάρι. Κι αν περιμένουμε ισχυρή και περήφανη εξωτερική πολιτική από τον Αλέξη, τον Πάνο και τον Τόσκα τότε σωθήκαμε. Θα φτάσουν οι Τούρκοι στην Αθήνα κι αυτοί θα φοράνε ακόμη τα τσαρούχια...