Θα βάλει ο Τσίπρας γραβάτα το 2016;
03/01/2016 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα βάλει ο Τσίπρας γραβάτα το 2016;

Θα βάλει ο Τσίπρας γραβάτα το 2016; Δηλαδή θα βγει η χώρα από την κρίση και θα διευθετηθεί το χρέος, όπως έχει υποσχεθεί; Είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Ελλάδα μετά από το χιούμορ που έκανε ο κολλητός του φίλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης, γενναιόδωρος γαρ του πέταξε ότι μετά από μια πενταετία η Ελλάδα θα είναι εκτός κρίσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Παυλόπουλος θα είναι στην Ηρώδου Αττικού, ίσως και με μια δεύτερη θητεία.

Επειδή από προβλέψεις ο Τσίπρας είναι άστα να πάνε, δηλαδή 100 νούμερα στο τζόκερ να παίξει θα βγει το 101, εμείς κάνουμε την πρόβλεψη ότι ναι θα φορέσει γραβάτα αλλά θα είναι για να πάει στην… κηδεία της κυβέρνησής τους. Ο δε… Συριζαίος Παυλόπουλος, μια πενταετία και πολύ του είναι. Δεν είναι δα και ο πιο πετυχημένος Πρόεδρος, το αντίθετο θα λέγαμε.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που βλέπουμε, με βάση τα όσα δηλώνει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, είναι ότι στήνεται ακόμη ένα… καλοκαιρινό σκηνικό. Σύγκρουση με τους δανειστές για τα μάτια του κόσμου και στο τέλος… στα τέσσερα. Αλλά «αγωνιστήκαμε» θα λέει ο Αλέξης και ο Πάνος. Στο ίδιο έργο θεατές, όμως, φαίνεται ότι ξαναπαίζουν με την τύχη της χώρας, με τις τράπεζες και τις καταθέσεις των πολιτών, με την οικονομία και την ανάπτυξη, με τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

«Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες» τονίζει χαρακτηριστικά ο Τσίπρας σε συνέντευξή του, που τιτλοφορείται «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το 2016 χρονιά της επιστροφής μετά από 6 χρόνια κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον τόπο και ότι βρίσκεται πλέον πιο κοντά ο στόχος να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη θηλιά της εποπτείας. Η Ελλάδα το 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει, και θα πετύχει όχι μόνο την έξοδο από την επιτροπεία των δανειστών αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε, υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, τα χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός», διαβεβαιώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά προωθούνται από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τονίζει πως θα διαψευστούν.

Μάλιστα, εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό θα ξεπεράσουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 153. «Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Γι' αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Λέει επίσης ότι διασκεδάζει με τα όσα ακούγονται για συνεργασία με τον Λεβέντη ή για οικουμενική. Επομένως, τι λέει ο κ. Τσίπρας; Ότι τη συμφωνία θα την τηρήσουν με τους ξένους, αλλά δεν θα υποκύψουν κιόλας ενώ τα μέτρα που θα φέρουν στη Βουλή θα τα ψηφίσουν πάνω από 153.

Ερώτημα 1: Αν δε δεχθούν οι δανειστές τις προτάσεις της κυβέρνησης τι θα γίνει; Θα πέσει η κυβέρνηση; Θα καταρρεύσει η οικονομία; Θα έχουμε grexit και νέο κλείσιμο τραπεζών; Τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει δεν θα δεχθούμε παράλογες απαιτήσεις; Ποιες είναι αυτές; Τι ζητούν οι δανειστές; Μήπως ζητούν μέτρα γιατί ο προϋπολογισμός δε βγαίνει, το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει και η υπόσχεση για έξοδο από την κρίση του Τσίπρα είναι μια ακόμη φούσκα; Πώς θα φορέσει γραβάτα ο Αλέξης όταν ήδη μας ζητούν κι άλλα μέτρα για το 2016-2018 ενώ δεν δέχονται και τις προτάσεις για το ασφαλιστικό; Είναι έτοιμη η κυβέρνηση, έχει plan B σε περίπτωση που έχουμε ξανά το ίδιο δράμα του καλοκαιριού;

Ερώτημα 2: Πρόβλεψη κάνει ο Τσίπρας όταν λέει ότι θα ψηφίσουν πάνω από 153; Ποιοι θα είναι αυτοί άραγε; Αν από τη μια διασκεδάζει τον Λεβέντη και απορρίπτει συνεργασίες και οικουμενικές τι άλλο έχει ετοιμάσει; Μήπως εννοεί αποστάτες από τη ΝΔ; Μήπως έχει συμφωνήσει με κάποιους Νεοδημοκράτες για ψήφιση του ασφαλιστικού, επομένως βγάζουν από τη δύσκολη στιγμή τον Τσίπρα; Μήπως κάποιοι βουλευτές, συγκεκριμένης τοποθέτησης εντός της ΝΔ ετοιμάζονται να γίνουν οι μεγάλοι χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ; Θα έλθει η μεγάλη προδοσία ακόμη και τώρα που ο κόσμος περιμένει ότι το 2016 το σύμφωνο συμβίωσης Αλέξη – Πάνου θα σπάσει;

Ας προσέξουν μερικοί και ο Τσίπρας μαζί. Είτε σκέφτονται να βάλουν τη χώρα σε νέα περιπέτεια είτε ετοιμάζουν «αριστερά πραξικοπήματα». Αν το κάνουν αυτό… θα χυθεί αίμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΟΗΣ avatar
  ΛΟΗΣ 03/01/2016 09:09:18

  Όταν προπολεμικά, ο Ιταλός κομμουνιστής Γκράμσι έγραψε το: ''ζούμε την εποχή των τεράτων'', φυσικό είναι να μην είχε υπ' όψιν του αυτά που κυοφορούνται και υπογείως τεκταίνονται -σήμερα- στην Ελλάδα, Πάντως, το βέβαιον είναι, πως εάν ζούσε σήμερα, δεν θα μιλούσε για την ''εποχή των τεράτων'', αλλά για την εποχή των πλέον ΑΘΛΙΩΝ τεράτων, δηλαδή, την εποχή που βιώνει -σήμερα- η Ελλάδα, τη στιγμή ακριβώς, που γράφονται οι τελευταίες αράδες της Μεταπολιτευτικής μας περιόδου.
  Τα ...''ημερομήνια'' δείχνουν, ότι πολλά εξυφαίνονται παρασκηνιακώς, από κάποια Κέντρα της Εσπερίας και από κάποιους δικούς μας, παρά ...θιν' αλός αναχωρήσαντες και την αινιγματική Σφίγγα ποιούντες, αν και οι κακές γλώσσες τους θέλουν μην ποιούν την Σφίγγα, αλλά τη ...''νήσσαν''. Εδώ οφείλω να σας εκμυστηρευθώ, πως συμφωνώ με τις ''κακές γλώσσες'', γιατί αυτές -τουλάχιστον- διαθέτουν το στοιχειώδες μυαλό, ώστε να μην καταπίνουν τα παραμύθια περί των γιαλαντζί ''σωτήρων'', αμάσητα.
  Και όλοι αυτοί που απεργάζονται ''λύσεις'' για το Ελληνικό πολιτικό πρόβλημα, ''λύσεις'' προσαρμοσμένες προς το δικό τους ίδιον όφελος και όχι βέβαια για να ανασάνουν οι νεο-μουζίκοι Έλληνες, έχουν ως οργανέτα τους τούς γνωστούς-και καθόλου αγνώστους σε όλους μας, ''χρησίμους ηλιθίους'', όπως θα έλεγε κι ο παριστάνων τη μούμια, εδώ και 92 χρόνια Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ ή σύντροφος Λένιν, όπως θα τον αποκαλούσε ο επιδιδόμενος -μετ' εξαιρέτου δεξιότητος*- σε μια σειρά χορών, όπως ο ζεϊμπέκικος και ο Ποντιακός Πυρρίχιος, αλλά κατά άλλα, απολιθωμένος πολιτικώς, σύντροφος Κουτσούμπας.
  *Σ.Σ: Η χρησιμοποίηση του ουσιαστικού ''δεξιότης'', με απασχόλησε ιδιαιτέρως, καθότι δεν ήθελα να προκαλέσω την αμόλυντον από ό,τιδήποτε ρυπαρό δεξιό, πλέρια ιδεολογική καθαρότητα των συντρόφων του Περισσού, αλλά ας όψονται οι παλιο-αρχαίοι πρόγονοί μας, που μας παρέδωσαν τη λέξη ''δεξιότης΄'', ως τον όρο που αποδίδει την ικανότητα.
  Για να μην μακρηγορούμε, εμπρός μας, εκτός από τα δύσκολα, βρίσκονται και τα ''παρά φύσιν''. Κι αν κάποια από τα ''παρά φύσιν'', λύνονται με ένα νόμο, ή με μια de profundis συγγνώμη του Τσίπρα, που καθυστερώντας την ψήφιση του ''Συμφώνου Συμβίωσης'', υποχρέωσε τον "Μήτσο'' να ξεροσταλιάζει με το νυφικό, περιμένοντας να δει την υπογραφή του Προκόπη μας σε κάποιο ΦΕΚ ή με τον Βαλλιανάτο να φιλιέται με το σιτεμένο ''αγόρι'' του και τις γκουνιότες να παριστάνουν τον Τριστάνο και την Ιζόλδη στα θεωρεία της Βουλής, το πολιτικό παρά φύσιν δεν λύνεται εύκολα και τοιουτοτρόπως.
  Γι' αυτό καλό είναι να μην λησμονούμε, πως η φύση εκδικείται αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες της, οπότε, ό,τι κι αν γίνει, ό,τι κι αν δείτε από εδώ και πέρα. μην εκπλαγείτε. Η φύση που απεχθάνεται τον βιασμό της και τα κενά, θα κάνει αυτά που πρέπει. Κι αυτά, δεν σας τα λέω, ως έκφραση μύχιου πόθου, αλλά ως φυσική ροή και αποκατάσταση των πραγμάτων.
  Νομοτελειακώς θα καλυφθεί το ''κενό'' που κάποιοι θα δημιουργήσουν στην παράταξη και για την κάλυψη του ''κενού δεν θα φταίνε αυτοί που προσπάθησαν να πακτώσουν το ''κενό'' (γιατί θα το ζήσετε κι αυτό, να δείτε να τους κατηγορούν), αλλά εκείνοι που το άνοιξαν. Δηλαδή, οι ''εξοφλημένοι'' και μονίμως παρασκηνιακώς κινούμενοι ''σωτήρες'' μας, αγκαζέ με τους κολαούζους τους ή τους ''χρησίμους ηλιθίους'', που αναφέραμε πιο πάνω.
  Το μόνο ευοίωνο είναι, πως η ''εποχή των ''πλέον ΑΘΛΙΩΝ τεράτων'' βαίνει προς την εκπνοή της και σύντομα θα ζήσουμε μια άλλη εποχή, απηλλαγμένη, αν όχι από τις διαχρονικές μεταπολιτευτικές μας ενοχές, αλλά από τους ενόχους -τουλάχιστον- που μας έφεραν σ' αυτό το χάλι...

 2. Naruto avatar
  Naruto 03/01/2016 14:28:42

  Αυτό το ¨ θα τηρήσουμε τις συμφωνίες κατα γράμμα αλλα δεν θα δεχτούμε άλλα μέτρα ¨ σε απλα ελληνικά ερμηνεύεται ¨ καί την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο ¨.
  Πιστεύω οτι ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ δεν θα τολμήσει να στηρίξει τον Αλέξη γιατί τότε θα μείνει μόνος του .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.