Τελευταία ευκαιρία...
21/02/2018 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελευταία ευκαιρία...

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι αυτό που θα γίνει σήμερα θα είναι ιστορικής σημασίας. Όχι μόνο γιατί αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι ιδιαίτερα ψηλά. Αλλά και γιατί είναι η τελευταία, ίσως, ευκαιρία στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, να αποκρουστεί αυτή η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της εκτός της Αριστεράς.

Να πολεμηθούν με κάθε μέσο οι άθλιες μεθοδεύσεις του Τσίπρα και της παρέας του αλλά και όσων βολεύονται με την μεγάλη αναταραχή και θεωρούν ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια υπέροχη κατάσταση.

Διαβάζουμε με προσοχή τα σχόλια των αναγνωστών σε προηγούμενο άρθρογια το ποιους βολεύει όλη αυτή η διαδικασία. Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι. Μας λένε φαντασιόπληκτους ή ότι έχουμε εμμονή με τον Μητσοτάκη. Να δούμε τι θα λένε όλοι αυτοί όταν ο Αλέξης θα χασκογελάει με τον Σαμαρά που προκάλεσε και ο Κυριάκος θα διώχνει (προσωρινά πάντα) τον Άδωνι λέγοντας ότι μέχρι να καθαρίσει το όνομά του δεν θα είναι αντιπρόεδρος. Αυτά όμως είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Εδώ είμαστε και θα δούμε.

Προς το παρόν το ενδιαφέρον εστιάζεται στη σημερινή συνεδρίαση όπου θα φανεί και ποιος θα αδειάσει ποιον. Θα βγουν και τα εσωκομματικά μαχαίρια στη ΝΔ, που δεν είναι και λίγα, θα ανοίξουν και κάποια στόματα που μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστά από άγνοια ή από ευγένεια. Για ένα είμαστε σίγουροι: Πολλοί από τους εμπλεκόμενους θα αφήσουν στην άκρη την… αστική ευγένεια και θα πράξουν αυτό που όλοι περιμένουμε. Δηλαδή να μετατρέψουν τη βουλή σε αρένα μονομάχων, να απαντήσουν με τον τρόπο που θέλει η κυβέρνηση. Τέλος οι αστικές μπαρούφες τα… κολέγια και τα «σας και σεις». Τέλος οι κολωνακιώτικες συμπεριφορές και οι χαζομαρούλες για να περνά η ώρα. Είχαμε προειδοποιήσει τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ότι με τα λιανοτούφεκά τους δεν μπορούν να πολεμήσουν τα μπαζούκας της αριστεράς. Επιβεβαιωθήκαμε. Οι τύποι αυτοί καταλύουν το Σύνταγμα, προβαίνουν σε εξωδικαστικές διαδικασίες, σε παρανομίες άνευ προηγουμένου. Ρώτησαν τον Άρειο Πάγο για το αν μπορούν να δώσουν χαρακτήρα προστατευόμενου μάρτυρα στους τρεις που κατέθεσαν, τουλάχιστον τρεις ημέρες αφ’ ότου η δικογραφία πήγε στη Βουλή. Απίστευτα πράγματα.

Στήνουν 10 κάλπες και μετατρέπουν τη Βουλή σε δικαστήριο μόνο και μόνο για να εξευτελίσουν ανθρώπους μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού. «Ξεχνάνε» να κατηγορήσουν τα δικά τους λαμόγια και κατασκευάζουν στοιχεία για τους αντιπάλους. Και παράλληλα, παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία της Δικαιοσύνης με «μπροστινή» την κ. Βασιλική Θάνου. Άραγε κύριε Μίμη Παπαγγελόπουλε, δεξιέ, την γνωρίζετε την κυρία και τι λέτε ως υπηρέτης της Δικαιοσύνης για πολλά χρόνια; Ο κ. Παυλόπουλος τι λέει για όλα αυτά ως Πρόεδρος και ως συνταγματολόγος;

Η ημέρα που θα τρέχει σήμερα σε κλίμα έντασης ενδεχομένως να αλλάξει την πολιτική ιστορία του τόπου. Το κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργηθεί από σήμερα και μετά θα πάρει χαρακτήρα κανονικού πολέμου που θα τελειώσει μόνο αν τελειώσει ο ένας από τους δυο. Έχουμε σύγκρουση δύο κόσμων που θα κορυφωθεί στις εκλογές, εκεί που θα κρίνει ο λαός κι όχι ο Τσίπρας και η παρέα του.

Και είναι μια σύγκρουση που μπορεί να κρίνει κι άλλα θέματα, όπως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το σταμάτημα μιας γκαιμπελικής προσπάθειας που έγινε για δολοφονίες χαρακτήρων και που ξεκίνησε από το 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι μπορεί να καταλάβει την εξουσία.

Σ’ αυτή τη μάχη δεν υπάρχουν περιθώρια για ελιγμούς, τακτικές και κυρίως απουσίες. Η ΝΔ αν θέλει να αποδείξει ότι δεν θα γίνει υποχείριο του Τσίπρα και των μηχανισμών που τον θέλουν για πάντα επειδή τους κάνει τα χατίρια, πρέπει να πάει αποφασισμένη για όλα. Κι όχι να πάει για να δώσει μια μάχη που ξέρει από την αρχή ότι θα την χάσει. Ήρθε η ώρα να ξαναγίνει μεγάλο κόμμα και ο Κυριάκος να αποδείξει ότι καλώς τον ψήφισαν για αρχηγό και δεν το μετάνιωσαν χιλιάδες πολίτες.