Τα κουμπούρια του Σαββίδη «πυροβόλησαν» την Ελλάδα
14/05/2018 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα κουμπούρια του Σαββίδη «πυροβόλησαν» την Ελλάδα

Δεν πιστεύουμε να εξεπλάγη κανείς για τα όσα έγιναν πριν και μετά τον τελικό του κυπέλλου ΑΕΚ με ΠΑΟΚ; Δεν περίμενε κανείς ότι θα γίνουν επεισόδια; Δεν περίμενε κανείς ότι όλη η νεοελληνική καφρίλα θα παρουσιαζόταν για ακόμη μια φορά μπροστά μας;

Πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε θύματα και σίγουρα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα σε σύγκριση με τον περσινό τελικό στο Βόλο όπου βγήκαν τα μαχαίρια. Επαναλαμβανόμενο έγκλημα παύει να είναι απλό έγκλημα. Είναι κάτι πολύ χειρότερο.

«Κοινωνία είμαι και σου μοιάζω», θα πρέπει να λένε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τον τελευταίο παράγοντα μέχρι τον πρώτο ποδοσφαιριστή. Και κάποια στιγμή πρέπει να μπει το λουκέτο να τελειώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουν τα παιδιά μας αυτή την ξεφτίλα και να εκπαιδεύονται στη βία λες και είναι μια κανονικότητα. Και δεν μπορεί ο ΟΠΑΠ να δίνει εκατομμύρια για να φτιάξει ένα υγιές αθλητικό περιβάλλον και να έρχονται οι μεγαλοπαράγοντες και οι κάφροι να τα διαλύουν όλα.

Όλοι φταίνε για το χάλι αυτό. Και οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές, και το κράτος αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες. Όλοι όσοι ανέχονται να μετατρέπεται η χώρα σε Καμπούλ κάθε λίγο και λιγάκι. Φτάνει πια. Ας το κλείσουν το μαγαζί γιατί δεν υπάρχει γιατρειά. Αλλά ποιος θα το κάνει; Ο Βασιλειάδης; Ο Κοντονής; Ο Τσίπρας; Ή μήπως ο… Κυριάκος; Έτσι θα είμαστε μια ζωή, και τέτοια καφριλίκια θα βλέπουμε και θα ακούμε.

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί, αντί να προστατεύουν τους πολίτες φύλαγαν τους Ούννους. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν πονάει. Αλλά και πάλι έκαναν μια τρύπα στο νερό. Στο γήπεδο πέρασαν φωτοβολίδες, όπλα για να τις ρίχνουν, επικίνδυνοι κόφτες, σιδηρολοστοί και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

Έξω από το γήπεδο χαμός. Ξύλο, καμένα αυτοκίνητα, η αστυνομία παρακολουθούσε. Οι Παοκτζήδες κατέβηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αδικία, οι ΑΕΚτζήδες γιατί είναι μάγκες και το ανάποδο.

Καμιά σωτηρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο οποίο πλέον βγαίνει μια κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Κανένα ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα, μόνο να κάνουμε το χατίρι του αφεντικού.

Σήμερα που παίζεται το μέλλον του ονόματος της Μακεδονίας κάποιοι αποφάσισαν να δείξουν πόσο βαθιά διχασμένη είναι η ελληνική κοινωνία. Ένας επικίνδυνος διαχωρισμός που θα τον βρούμε μπροστά μας. Οι Βόρειοι και οι Νότιοι.

Τα καρντάσια πάνω, οι χαμουτζήδες στην Αθήνα. Ένας επικίνδυνος διχασμός που υποδαυλίζεται και από ποδοσφαιρικούς παράγοντες που εκμεταλλεύονται την κρατική ανικανότητα και αδιαφορία.

Το ποδόσφαιρο βάζει σε κίνδυνο γενικότερα την ελληνική κοινωνία και ειδικά όσα συνέβησαν αυτή τη χρονιά επιδεινώνουν το κλίμα. Δεν έχει καμιά σημασία να δούμε αν έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ που φωνάζει, αν αδικήθηκε ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός. Αυτά είναι δευτερεύοντα.

Τα βασικά είναι τα κουμπούρια του Σαββίδη κι όχι μόνο, που «πυροβόλησαν» την Ελλάδα, που την χώρισαν στα δύο και που θα βλέπουμε για καιρό επεισόδια, αναταράξεις, κοινωνικές και πολιτικές.

Όσο για το ποδόσφαιρο. Μόνο ένα Grexit θα το έσωζε. Αλλά δεν έχουν τα κότσια να κάνουν ούτε το σωστό.