Σύντροφοι, μας πήραν και... τις τηλεπικοινωνίες!!!
02/12/2016 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύντροφοι, μας πήραν και... τις τηλεπικοινωνίες!!!

Και ξαφνικά... Μαυρίκος, υποκλοπές, κοριοί, μυστικές υπηρεσίες και άλλα βρόμικα κόλπα που δεν ταιριάζουν σε μια... αριστερή κυβέρνηση.

Οι καταγγελίες του ΚΚΕ έχουν προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις ενώ και η Δικαιοσύνη κινήθηκε, από τις λίγες φορές με απίστευτη ταχύτητα. Συγκεκριμένα, κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά την δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ για «κοριούς» και υποκλοπές εις βάρος του αλλά και σε ΝΔ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελέας διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί αναφορικά με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τηλεφώνων τόσο σε βάρος του ΚΚΕ όσο και σε βάρος άλλων κομμάτων.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το ΚΚΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας την υπόθεση.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο», επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Εξαιρετικά σοβαρές χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την διεξαγωγή έρευνας για τις «σοβαρές καταγγελίες» του ΚΚΕ περί τηλεφωνικών υποκλοπών σε γραφεία κομμάτων ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών που κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητεί η Νέα Δημοκρατία η οποία χαρακτηρίζει την καταγγελία «πολύ σοβαρή».

«Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνει η Πειραιώς.

Λογικές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων, όμως, η ουσία ποια είναι; Ότι ένα κόμμα της Βουλής είτε είναι τρελό είτε κάνει καταγγελίες – βόμβα που θα πρέπει να ερευνηθούν πραγματικά κι όχι να ακούσουμε πάλι «θα μπει το μαχαίρι στο κόκαλο».

Το ερώτημα είναι ποιος θα μπορούσε να παρακολουθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξένες μυστικές υπηρεσίες; Είναι οι Αμερικανοί, οι Τούρκοι ή οι Βενεζουελάνοι; Άραγε μήπως πρόκειται για επιχειρηματίες που έχουν αγοράσει «βαλιτσάκια» με 1.000 ευρώ και μπορούν να υποκλέπτουν τα πάντα;

Πριν από καιρό το Antinews είχε γράψει ότι διάφορα περίεργα βαλιτσάκια κυκλοφορούν στο χώρο μεταξύ Ομόνοιας, Συντάγματος και Κολωνακίου. Κάποια από αυτά βρίσκονται και σε «μαϊμού» ταξί. Ποιοι τα κάνουν όλα αυτά; Ποιοι έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να το κάνουν; Και ποιος επιτέλους ελέγχει την ΕΥΠ;