Φωτο: Γραφείο Τύπου Ν.Δ. / Δ. Παπαμήτσος
Φωτο: Γραφείο Τύπου Ν.Δ. / Δ. Παπαμήτσος
20/03/2017 20:00
Του Factor X Jr
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη: Τα κροκοδείλια δάκρυα των Καραμανλικών

Η χώρα καίγεται από την ανικανότητα του Τσίπρα κι αντί η ΝΔ να κατεβάσει τον λαό στους δρόμους μπας και γλιτώσουμε από τους ολετήρες της χώρας μια ώρα αρχύτερα, ασχολείται με τον Βαγγέλα και τους Καραμανλικούς.

Μέγα θέμα της ημέρας δεν είναι η κατραπακιά που έπεσε στην κυβέρνηση στο σημερινό Eurogroup, αλλά η συνάντηση του Μεϊμαράκη με τον Μηστοτάκη.

Αφού ο Μεϊμαράκης άδειασε τον Μητσοτάκη με τις ... τζάμπα μαγκιές, αφού προηγήθηκε καταιγισμός δημοσιευμάτων για τον ρόλο των καραμανλικών, καθώς και η συνάντηση της Ντόρας με τον Καραμανλή για να... διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί, έγινε η σημερινή συνάντηση σε μια προσπάθεια να πειστεί ο λαός της ΝΔ ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και κοινός μας εχθρός είναι ο Τσίπρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Β. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με την γραμμή Μητσοτάκη όσον αφορά την καταψήφιση των μέτρων, το αίτημα πρόωρων εκλογών που προτάσσει το κόμμα και ότι ο πυρήνας της συζήτησης είχε να κάνει με την κατρακύλα που έχει πάρει η χώρα.

Μέχρι εδώ καλά από τον πρόεδρο Βαγγέλη, ωστόσο προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Γιατί όταν έκανε τις περίφημες δηλώσεις για τζάμπα μαγκιές, δεν βγήκε να τις διαψεύσει αμέσως ώστε να μην δημιουργηθεί όλος αυτός ο ντόρος, ενώ αντίθετα έγιναν κάποιες διαρροές που επί της ουσίας διατηρούσαν την ανωμαλία που είχε προκύψει;

Γιατί έπρεπε να γίνει η συνάντηση Ντόρας – Καραμανλή και όλες αυτές οι διαρροές του καραμανλικού περιβάλλοντος όπου ναι μεν ο Καραμανλής δήλωνε την στήριξη του στον Κυριάκο, αλλά παράλληλα τον «άδειαζε» γιατί δεν στηρίζει το έργο της κυβέρνησής του; Δεν μπορούσε να βγει ο ίδιος και να ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει απόλυτα τον Κυριάκο; Έπρεπε να υπάρξει όλο αυτό το μπάχαλο;

Γιατί, μέσω διαρροών και πάλι, ο Καραμανλής αποστασιοποιήθηκε από τον Καμμένο και δεν βγήκε δημοσίως να τον καταγγείλει ότι καπηλεύεται τον καραμανλισμό προσπαθώντας να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ; Δεν νομίζει ότι πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει για αυτό το θέμα, καθώς στέρησε από τον Σαμαρά την αυτοδυναμία και κινδυνεύει να την χάσει κι ο Κυριάκoς;

Επίσης, ο καραμανλικός κύριος Μεϊμαράκης άλλα κι ο ίδιος ο Καραμανλής, εφόσον στηρίζουν τον Μητσοτάκη για να σωθεί η πατρίδα, γιατί δεν... αποσύρουν τους καραμανλικούς υπουργούς από την κυβέρνηση; Κι εν κατακλείδι, γιατί δεν διαμηνύουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του;

Απλή αριθμητική είναι αν όντως θέλουν να πετύχει ο Μητσοτάκης.

Άλλα φαίνεται ότι δεν θέλουν. Όπως είχαμε γράψει σε άλλο άρθρο, ο Καραμανλής παίζει «διπλό παιχνίδι». Από τη μια δηλαδή κάνει κινήσεις κατευνασμού, όπως αυτή με την συνάντηση Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη, για να εμφανιστεί ως εγγυητής της ενότητας της παράταξης κι από την άλλη κλείνει το μάτι στον Τσίπρα, μέσω Παυλόπουλου, Παπαγγελόπουλου και Καμμένου.

Όμως όπως έλεγαν... οι παλιοί, όποιος πατάει σε δυο βάρκες πέφτει μέσα στη θάλασσα.

Οι καραμανλικοί έχουν πέσει ήδη μια φορά στη θάλασσα στις εσωκομματικές λόγω των σχέσεων με τον Τσίπρα και συνεχίζουν το ίδιο παιχνίδι, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα στερήσουν από τον Μητσοτάκη την αυτοδυναμία όπως στον Σαμαρά.

Δεν τους είπαν όμως ότι αν κάνεις το ίδιο έγκλημα για δεύτερη φορά, είναι σίγουρο ότι θα σε πιάσουν...