Συμφωνεί με τον Κοντονή και την Γιαννακάκη ο Καμμένος;
19/08/2017 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφωνεί με τον Κοντονή και την Γιαννακάκη ο Καμμένος;

Έγιναν εγκλήματα στα κομμουνιστικά κράτη; Τα γκουλάγκ ήταν παιδικές κατασκηνώσεις; Οι φυλακές αντιφρονούντων στη Σιβηρία ήταν απλά… αναμορφωτήρια για εμπέδωση της σοσιαλιστικής συνείδησης;

Ο Στάλιν δεν ήταν δολοφόνος αλλά ο καλός Πατερούλης που αγκάλιασε όλους τους κομμουνιστές ανά τον κόσμο; Και τελικά ο κομμουνισμός είναι η μήτρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας και κακώς ο κόσμος στα πρώην ανατολικά κράτη επέλεξε να σπάσει τα τείχη;

Κι όμως, εν έτει 2017, μετά από κοντά τριάντα χρόνια από τότε που η Σοβιετία και τα παραμάγαζά της μας άφησαν χρόνους, τα ερωτήματα έρχονται ξανά στον προσκήνιο. Κι έρχονται, που αλλού, στην Ελλάδα, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, η οποία δεν έχει όπως φαίνεται κλείσει τα μέτωπα με το παρελθόν της.

Σε μια χώρα της Ευρώπης που είναι η μοναδική η οποία δεν καταδικάζει τα εγκλήματα του Μαδούρο γιατί η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν το θεωρεί απαραίτητο.

Σε μια χώρα όπου το κυβερνών κόμμα κάνει καλοκαιρινό κάμπινγκ και καλεί τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας να περιγράψει το… θαύμα της πατρίδας του. Προφανώς το κάνει με την άνεση που του δίνει η Ελλάδα στην οποία βρίσκει κω… χαρτα, τα οποία στη Βενεζουέλα δεν υπάρχουν.

Και σε μια χώρα που ένας από τους υποτιθέμενους σοβαρούς υπουργούς, ο Κοντονής, αρνείται να λάβει μέρος σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνει μια πρώην κομμουνιστική χώρα, η Εσθονία, σχετικά με τα εγκλήματα που έκαναν τα καλόπαιδα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού.

Το συνέδριο έχει τίτλο: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» και διοργανώνεται στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν, στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κοντονής, προφανώς με εντολή Μαξίμου, ενημερώνει ότι δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα γιατί δεν αναγνωρίζει τέτοια εγκλήματα. Και τονίζει: «Η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα, το οποίο είναι προϊόν των Συμφωνιών που ακολούθησαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της ΕΕ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι «η φρίκη που γνωρίσαμε μέσω του ναζισμού είχε μία και μόνη εκδοχή, αυτή που περιγράψαμε παραπάνω. Ο κομμουνισμός, αντίθετα, γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα μπόλιασε έκτοτε την πολιτική σκέψη όλης της Δυτικής Ευρώπης, έθεσε ζητήματα αναζήτησης, αποτέλεσε ένα μεγάλο εργαστήρι θεωρητικών επεξεργασιών, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα διαλόγου, που το κατέστησαν έναν οργανισμό ζωντανό».

Για σκεφτείτε τον Κοντονή. Τζακ ποτ σε δύο ημέρες. Τη μια λέει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να καεί η Ελλάδα για να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση. Και τη δεύτερη αρνείται αυτό που όλος ο κόσμος γνωρίζει. Ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα ήταν εξίσου… αποτελεσματικά με τους ναζί στην… εκκαθάριση των αντιφρονούντων.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι επικίνδυνοι. Είναι φαιδροί, ανόητοι, ανιστόρητοι. Γαλουχήθηκαν με τις αξίες του κομμουνισμού, κάποια στιγμή έκαναν στροφή προς την ευρωπαϊκή αριστερά, αλλά πάντα έχουν το σαράκι του Στάλιν μέσα τους. Πάντα νοσταλγούν τον Πατερούλη, έστω κι αν δεν τον γνώρισαν. Ο Τσίπρας, ο Κατρούγκαλος, ο Κοντονής και όλα τα υπόλοιπα γκρουπούσκουλα διάβασαν για τον υπαρκτό σοσιαλισμό αλλά διάβασαν λάθος βιβλία. Δεν πήγαν να δουν πριν την πτώση του Τείχους, τον τρόμο στα μάτια των κατοίκων στο πρώην ανατολικό μπλοκ. Δεν κάθισαν να σκεφτούν τι έγιναν όλοι εκείνοι οι αντιφρονούντες στη Σοβιετική Ένωση και αλλού. Και κυρίως, δεν κάθισαν να σκεφτούν τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν επικρατούσε στον Εμφύλιο η άλλη πλευρά.

Μετά τον Κοντονή, να ’σου και η περιφερόμενη αριστερή Μαρία Γιαννακάκη μας κάνει μαθήματα ιστορίας και κομμουνιστικής ορθότητας. Πρόκειται για την πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και νυν Συριζαία η οποία μάλιστα έγινε και γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Κοντονής την διόρισε και γι’ αυτό έσπευσε να τον υποστηρίξει στην υπόθεση των κομμουνιστικών εγκλημάτων και του συνεδρίου που διοργανώνει η Εσθονία.

Η κυρία Γιαννακάκη λοιπόν χαρακτήρισε φιλοναζί τους Εσθονούς γιατί… τόλμησαν να μιλήσουν για τα εγκλήματα της πρώην Σοβιετίας. Η εν λόγω κυρία λοιπόν, που εξαργύρωσε την πίστη της στον Φ. Κουβέλη, με μια θεσούλα στο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, κουνάει το δάκτυλο στους κατοίκους μιας χώρας της ΕΕ οι οποίοι πέρασαν τα πάνδεινα για καμιά 50αριά χρόνια, από τότε που οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στη χώρα της. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλύτερο από μια κυρία η οποία δεν γνώριζε ότι ο άνδρας της εργάζεται στο δημόσιο με πλαστά πτυχία. Κι όταν αποκαλύφθηκε το θέμα η Γιαννακάκη δήλωνε έκπληκτη γιατί δεν ήξερε τις σπουδές του συζύγου της. Να περιμένουμε λοιπόν από αυτήν να γνωρίζει την ιστορία του κομμουνισμού;

Όμως, γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με τους κατά συνθήκη κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ; Που από τη μια υπογράφουν μνημόνια, προσκυνούν τον καπιταλισμό, έχουν τσακίσει τους εργάτες κι από την άλλη ορκίζονται στον κομμουνισμό; Τι νόημα έχει να ασχολούμαστε με τα κολπάκια τους; Ο Κοντονής που χαρακτηρίζει ελευθερωτές τον «ερυθρό στρατό» και ξεχνά τις μαζικές σφαγές, το Κατύν, τα γκουλάγκ κ.λπ. είναι ο ίδιος που τον Σεπτέμβριο θα ψηφίσει την κατάργηση, επί της ουσίας, των απεργιών.

Είναι αστείο να καθόμαστε να συζητάμε για τα αυτονόητα. Όταν όμως τα ορφανά του Στάλιν δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε, πρέπει κάποιος να τους απαντήσει. Και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχει λίγη τσίπα ο… αντικομμουνιστής Πάνος Κα(η)μμένος.