Στρίβειν διά του… δημοψηφίσματος
14/01/2018 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρίβειν διά του… δημοψηφίσματος

Δημοψήφισμα για τα Σκόπια ζητά ο Πάνος Καμμένος με άρθρο του στη Δημοκρατία και σε σκληρή γραμμή τονίζει: «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» και επισημαίνει:

«Συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».

«Μια τέτοια απόφαση εκφεύγει των εξουσιών οιουδήποτε πολιτικού, οιασδήποτε βαθμίδας», σημειώνει.

Είναι η πρώτη ξεκάθαρη θέση του υπουργού Άμυνας έπειτα από μερικές εβδομάδες παλινωδιών και απίστευτης κωλοτούμπας. Κάποιοι ερμηνεύουν αυτή τη στάση ως ηχηρή διαφοροποίηση εντός της κυβέρνησης, ότι δηλαδή ο Πάνος πάει κόντρα στον Αλέξη, τον Κοτζιά, τον Τζανακόπουλο και όλους όσοι μίλησαν για σύνθετη ονομασία έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Αλλά για να καταλάβουμε ότι οι πολιτικοί απατεώνες συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια, να θυμίσουμε ότι μόλις στην αρχή της εβδομάδας έγινε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου, τράβηξαν το αυτί του Καμμένου κι αυτός βγήκε απ’ έξω κι έκανε δηλώσεις. Εκεί είπε ότι εμπιστεύεται τον Νίκο Κοτζιά, ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία στα ελληνικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει στα σλάβικα και είχε επιτεθεί και στον Σαμαρά λέγοντας ότι άλλα υπογράφει κι άλλα λέει.

Να θυμίσουμε τι είχε πει ο υπουργός μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν δύο αποφάσεις-σταθμοί για το θέμα του Σκοπιανού: η μία είναι η απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και (η άλλη είναι) η απόφαση του Βουκουρεστίου. Θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών. Να πω στον ελληνικό λαό ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε εν συνεχεία, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ή που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό, όπως η κ. Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Με απλά λόγια, λίγες ημέρες πριν ο Καμμένος ήταν στη γραμμή της σύνθετης ονομασίας και σήμερα με το άρθρο του ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες ζητώντας δημοψήφισμα. Και το κάνει αυτό διότι γνωρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να συναινέσει σε οποιονδήποτε όρο «Μακεδονία». Τελεία και παύλα.

Κατά τη γνώμη μας δεν πρόκειται για καμιά ηχηρή διαφοροποίηση στην κυβέρνηση. Ο Καμμένος λειτουργεί σαν «λαγός» του Τσίπρα διότι κατάλαβαν στο Μαξίμου ότι δεν τους παίρνει να παίζουν με το όνομα.

Σήμερα δημοσιεύεται δημοσκόπηση η οποία δείχνει ότι το 68% δεν θέλει τον όρο «Μακεδονία». Και λίγο είναι το ποσοστό, στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερο και το ξέρει αυτό η κυβέρνηση. Κάνει και η ίδια μετρήσεις και γνωρίζει που πάει η κατάσταση.

Ξέροντας, λοιπόν, ότι από τον ελληνικό λαό δεν περνάει μια τέτοια συμφωνία ο Τσίπρας βάζει τον… πατενταρισμένο πατριώτη Πάνο Καμμένο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Δηλαδή να χρεωθεί την αποτυχία μιας συμφωνίας ο… ελληνικός λαός μέσω δημοψηφίσματος κι όχι η κυβέρνηση που άνοιξε το θέμα κακώς και υπό την πίεση του ΝΑΤΟ.

Η κωλοτούμπα δεν είναι ίδιον μόνο του Καμμένου αλλά και του πρωθυπουργού και αυτό κάνουν τώρα. Ούτε σύνθετη ονομασία, ούτε άλλες ανοησίες περί Νέας Μακεδονίας θα μπορούσαν να περάσουν.

Από την πρώτη στιγμή στο Antinews είχαμε γράψει «αν τολμά η κυβέρνηση ας κάνει δημοψήφισμα». Φαίνεται ότι ο κ. Καμμένος μας διαβάζει και μας υιοθετεί, αφού πρώτα περιπλανήθηκε σε διάφορες λύσεις που ήθελε ο Τσίπρας και η παρέα του.

Κι από την πρώτη στιγμή γράψαμε ότι θα φάνε ξύλο και θα είναι και πατριωτικό αν τολμήσουν να φέρουν μια αντεθνική λύση στη Βουλή και απαιτήσουν να πάρει απλά μια πλειοψηφία 151 ψήφων λες και είναι διάταξη σε νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά ο Πάνος Καμμένος, μέτρησαν την κοινωνική κατακραυγή που θα είχαν αν πήγαιναν ακόμη και στην ελάσσονα λύση, δηλαδή στη σύνθετη ονομασία και στο Βουκουρέστι. Και τώρα κάνουν πίσω ολοταχώς ρίχνοντας την ευθύνη της απόφασης στον ελληνικό λαό.

Έστω και τώρα που ανακάλυψαν το δημοψήφισμα, τους καλούμε να το κάνουν αν έχουν τους κοχόνες. Και τότε θα δούμε αν θα βρουν παράθυρα για να πηδήξουν.

Γιατί πρέπει να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από μία εβδομάδα η κυβέρνηση που έκανε δημοψήφισμα – παρωδία, απέρριπτε το δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα. Πρόκειται για μια δεινή ήττα του Τσίπρα, του Καμμένου, του Κοτζιά και όλων εκείνων που ύπουλα θέλησαν να λύσουν ένα θέμα με τρόπο ενδοτικό, αντεθνικό, εξευτελιστικό για τον ελληνικό λαό και την ιστορία του.