Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
18/01/2020 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρατάρχα... σώσε μας!!!

Συνεχίζει η κυβέρνηση να προσβάλει την νοημοσύνη του ελληνικού λαού, επιστρατεύοντας πάλι τους γνωστούς της επικοινωνιακούς τακτικισμούς για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Αφορμή αυτή τη φορά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επισκιάσει τον αποκλεισμό της χώρας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη κατόπιν του γερμανικού «αδειάσματος» (βλέπε: Bild: Η Μέρκελ έκανε το χατήρι του Ερντογάν και απέκλεισε την Ελλάδα - Επίσημο το «άδειασμα» Βερολίνου σε Αθήνα), η καπηλεία της επίσκεψης Χαφτάρ.

O οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα και ήρθε να της συμπαρασταθεί επειδή την «άδειασε» η Γερμανία, αλλά λειτούργησε ως δορυφόρος της Αιγύπτου και την εκμεταλλεύτηκε για να ενισχύσει τη θέση του στο αυριανό παζάρι που θα γίνει στο Βερολίνο.

Μπορεί, ωστόσο, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος να παρουσιάζει την επίσκεψη Χαφτάρ ως διπλωματική ρελάνς του Κ. Μητσοτάκη, όμως ακόμη και πρωτοετής φοιτητής διεθνών σχέσεων αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για έναν επικοινωνιακό ελιγμό για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο πρωθυπουργός.

Μπας και καταφέρει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη κάνοντάς τη να ξεχάσει την «σφαλιάρα» εκ Βερολίνου ορμώμενης.

Διότι πέρα από τις αγκαλιές και τα φιλιά του πρωθυπουργού με τον στρατάρχη και τις πομπώδεις δηλώσεις του Δένδια περί αποστολής ελληνικών δυνάμεων στη Λιβύη κατόπιν εορτής, αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας είναι το «άδειασμα» της Μέρκελ για να μην χαλάσει το χατήρι του Ερντογάν.

Βλέπετε, ο κουμπάρος έχει για μοχλό πίεσης το άνοιγμα της... μεταναστευτικής κάνουλας, η οποία αν ανοίξει θα πνίξει την Άγκελα.

Συν ότι, όπως έχει γράψει το Antinews (βλέπε: ΠτΔ και ΑΟΖ «δένουν»), η Γερμανία επιθυμεί να επωφεληθεί από μια ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.

Άρα, η υποταγή στις προσταγές του σουλτάνου να... ρίξει πόρτα στην Ελλάδα, ήταν μονόδρομος.

Και θέλει να μας πείσει ο αξιότιμος πρωθυπουργός, πως η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μετά από αυτόν τον άνευ προηγουμένου διπλωματικό διασυρμό, με τις τζούφιες απειλές για άσκηση βέτο και ένα τηλεφώνημα στην Καγκελάριο.

Έλεος, ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει; Ούτε καν επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας δεν έχει στείλει η κυβέρνηση στη Γερμανία για τον αποκλεισμό της από τη Διάσκεψη της Λιβύης.

Άραγε, τί πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψει την πολιτική εντυπώσεων η κυβέρνηση και να χαράξει επιτέλους μια απτή εξωτερική πολιτική;

Να επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα του Bloomberg για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου;

Τότε θα είναι αργά.

Από την πλευρά μας έχουμε προτείνει πολλάκις συγκεκριμένες χειροπιαστές λύσεις για να κοπεί ο βήχας στον Ταγίπ.

Ας κάνει τον κόπο κάποιος από τους συμβούλους του πρωθυπουργού να διαβάσει δυο από τις τελευταίες:

Ανακήρυξη ΑΟΖ και 12 μίλια... ρίχνουν τον Ερντογάν στο καναβάτσο

Τί (θα έπρεπε να) θέλουμε από τη Λιβύη;

Οψόμεθα...

ΥΓ. Αυτές οι παλιές γνωριμίες με την Siemens δεν γίνεται να ενεργοποιηθούν μπας και καταφέρουν να αλλάξουν γνώμη στην Μέρκελ και μας καλέσει έστω και στο παρά πέντε; Τι πάτε και θυμάστε, θα μας πείτε...

Αφήστε που μπορεί και λόγω αυτών των γνωριμιών να συμπεριφερόμαστε σαν κανισάκια.

Έρμη Ελλάδα...