Στο μυαλό του... λαοπρόβλητου
07/07/2018 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο μυαλό του... λαοπρόβλητου

Θα κάνει εκλογές το φθινόπωρο; Μήπως τον Μάιο του 19’; Ή θα εξαντλήσει την τετραετία;

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε ο λαοπρόβλητος θα αποφασίσει να μας απαλλάξει από την παρουσία του.

Ωστόσο, τα περιθώρια στενεύουν κι όσο κι αν αρνείται να αποχωριστεί την λατρεμένη του καρέκλα η πολιτική πραγματικότητα χτυπάει την πόρτα της Κουμουνδούρου και επιτάσσει την ηρωική έξοδο σύντομα διαφορετικά το μαγαζί θα κλείσει.

Θεωρούμε ότι πλέον είναι αναγκασμένος να βγάλει και να εφαρμόσει την πρόταση από το συρτάρι για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Στόχος της οποίας, όπως έχουμε γράψει, είναι η «δεξιά παρένθεση».

Να πετάξει δηλαδή την καυτή πατάτα των νέων μέτρων και της κύρωσης της επαίσχυντης συμφωνίας στον Μητσοτάκη, να τον φθείρει, να τον περιμένει στη γωνία και με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 20’ να τον ρίξει.

Κι αν δεν καταφέρει να τον ρίξει το 20’, θα συνεχίσει να τον πετροβολάει με το γνωστό απαράμιλλο παπατζιλίκι του, θα εκμεταλλεύεται την κυβερνητική φθορά και το εσωκομματικό μπάχαλο που θα έχουν προκαλέσει τα αριστεροδεξιά δεκανίκια του, ευελπιστώντας έτσι στο κλείσιμο της μητσοτακικής παρένθεσης.

Υπάρχει και η περίπτωση να μην καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης, να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές με την απλή αναλογική… και να καεί το πελεκούδι.

Σενάριο που ούτε καν θέλουμε να σκεφτόμαστε.

Φαινομενικά, η προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο είναι η πιο σοφή πολιτική κίνηση αν θέλει να διασωθεί το γελαστό παιδί.

Θα ανέβει στην ΔΕΘ το Σεπτέμβριο με καμιά δεκαριά χιλιάδες αστυνομικούς για να μην τον λιντσάρουν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, θα πανηγυρίσει για την... έξοδο από τα Μνημόνια με την ευγενική χορηγία της Αμερικής που θα είναι τιμώμενη χώρα, θα ξεστομίσει τα ηρωικά περί απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους δυνάστες της, θα βγάλει και κανένα σκανδαλάκι και θα τις... μπουμπουνίσει.

Μπορεί βέβαια η λαγνεία για την εξουσία να τον έχει τυφλώσει και να βγάλει από το συρτάρι τα άλλα δύο σενάρια για εκλογές είτε τον Μάιο του 19’ είτε στο τέλος της τετραετίας.

Στην περίπτωση αυτή θα είναι αντιμέτωπος με την οργή των Ελλήνων που θα βαράει πια κόκκινο τόσο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας όσο και για τα νέα μέτρα που θα αναγκαστεί να εφαρμόσει ακυρώνοντας έτσι αυτόματα την έξοδο από τα μνημόνια.

Που σημαίνει, ότι θα κινδυνεύει να βγει τρίτος και ο Μητσοτάκης να γράψει πάνω από 40% .

Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης δεν διακρίνεται για την γενναιοδωρία του, οπότε πιθανότατα θα επιλέξει την κουρτίνα ένα.

Γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο λαός θα ανέβει στα κάγκελα λόγω του ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Ήταν όμως ο μόνος τρόπος για να του δώσουν τα κοράκια... το κλειδί της σωτηρίας. Την φενάκη της απελευθέρωσης της Ελλάδας δηλαδή, για να την χρησιμοποιήσει προεκλογικά μπας και διασωθεί.

Μια απάτη που αν δεν την εκμεταλλευθεί για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους μέχρι το τέλος του 18’ θα του γυρίσει μπούμερανγκ οδηγώντας τον πιθανότατα σε μονοψήφια ποσοστά.

Κι επειδή ο Τσίπρας μόνο χαζός δεν είναι, και ήρθε για να μείνει, μετά από τα μπάνια του Αυγούστου, έχετε... ετοιμοπόλεμα τα εκλογικά σας βιβλιάρια.