Στην υγειά του Ιβάνοφ...
03/06/2018 11:00
Του Πάνου Β. Ζήση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην υγειά του Ιβάνοφ...

Ο εξευτελισμός της Ελλάδας με τα αριστερά ανδρείκελα που μας κυβερνούν έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Καταντήσαμε να είμαστε προδότες και οι σκοπιανοί πατριώτες, όπως γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Περιχαρής ο λαοπλάνος έσπευσε μέσω των συντρόφων του να ανακοινώσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας, όμως όπως αποδείχθηκε έμεινε… με το ξεπούλημα στο χέρι.

Η πατριωτική στάση (έλεος!!!) του Προέδρου των Σκοπίων μπλόκαρε την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, με τον πρώτο να βάζει την ούρα κάτω από τα σκέλια προσπαθώντας μέσω non – papers να μετριάσει το διπλωματικό στραπάτσο που υπέστη.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διπλωματικό διασυρμό στην ιστορία της χώρας.

Να παραχωρείς δηλαδή εδάφη χωρίς να έχει υπάρξει πόλεμος, στο όνομα των κάλπικων υποσχέσεων των αποικιοκρατών - κορακιών για ελάφρυνση της λιτότητας και αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, και οι διεκδικητές των εδαφών να αντιλαμβάνονται πόσο τρύπιος είσαι και να απαιτούν κι άλλα.

Διότι περί αυτού πρόκειται, αν δεν το έχετε αντιληφθεί. Ο Ιβάνοφ δεν μπλόκαρε την συμφωνία από μόνος του. Πιθανότατα έχει αναλάβει τον ρόλο του “κακού αστυνομικού” κατόπιν συνεννόησης με τον Ζάεφ. Η σημειολογία των εξελίξεων αυτό δείχνει.

Το τι μέλλει γενέσθαι έπειτα από τον πρωτοφανή κόλαφο στην εξωτερική μας πολιτική κανείς δεν ξέρει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος της όλης υπόθεσης η Ελλάδα θα βγει απολύτως ζημιωμένη.

Έχουμε ήδη παραδώσει γη και ύδωρ. Κι όμως, παρά το ξεπούλημα του ονόματος και την αποδοχή μακεδόνικης γλώσσας και ταυτότητας από τους ενοίκους του Μαξίμου, οι Σκοπιανοί θέλουν κι άλλα.

Να είστε σίγουροι ότι οι… πατριώτες Σκοπιανοί θα εκμεταλλευτούν μέχρι τέλους τον εθνομηδενισμό του Τσίπρα και της παρέας του.

Πολύ φοβούμαστε ότι θα μείνουν ικανοποιημένοι μόνο αν το κρατίδιό τους ονομαστεί “ Δημοκρατία της Μακεδονίας ”.

Διότι δεν είναι δυνατόν να τους δίνεις τα πάντα κι αυτοί να σου επιστρέφουν την συμφωνία ως απαράδεκτη.

Το θέμα, πλέον, είναι ποιος θα μπει μπροστά για να σταματήσει την εθνική μειοδοσία.

Καλώς ή κακώς, παρά τις χαώδεις διαφορές μας, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να μπει ανάχωμα στον εθνομηδενισμό των ολετήρων είναι η ΝΔ.

Όμως φαίνεται ότι έχει πέσει κι αυτή θύμα των έξωθεν πιέσεων κι ανέκρουσε πρύμναν.

Από εκεί δηλαδή, που μετά κόπων και βασάνων είχε ασπαστεί την γραμμή Σαμαρά στο Μακεδονικό, αίφνης έκανε στροφή 180 μοιρών και ταυτίστηκε με τους μειοδότες.

Άραγε τι πρέπει να γίνει για να αντιληφθεί ο Μητσοτάκης ότι είναι μονόδρομος ο εναγκαλισμός του πατριωτισμού του Σαμαρά για να αντιμετωπιστούν οι αριστεροί απάτριδες; Να καταστεί η κατάσταση μη αναστρέψιμη;

Ωστόσο, έχει κι ο Σαμαράς ευθύνες. Είναι απαράδεκτο να εκτυλίσσεται αυτή η εθνική προδοσία και να μην παρεμβαίνει. Άλλωστε είναι η εθνική στάση του το 92’ που κρατάει ακόμη αγέρωχη την Μακεδονία. Τί περιμένει για να την υπερασπιστεί; Να χαθούν τα πάντα;

Οι καιροί ου μενετοί. Επιβάλλεται η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Και είναι ο μόνος που μπορεί να τα προασπιστεί. Έτερον ουδέν.

Ίσως αυτή η κίνηση να οδηγήσει τον Μητσοτάκη πίσω στον σωστό δρόμο.

Ίδωμεν....