«Στην κοσμάρα τους»
14/07/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Στην κοσμάρα τους»

Εικονική πραγματικότητα ή όπως λέει κι ο λαός «στην κοσμάρα τους». Η κυβέρνηση αυτή για άλλη μια φορά επιχειρεί με επικοινωνιακούς όρους να χτίσει έναν διαφορετικό κόσμο, μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που ζουν οι πολίτες.

Μετά τον Τάσο Πετρόπουλο, που τον έβλεπε ο κόσμος στο δρόμο και τον αποθέωνε, ήρθε και ο Μπαλάφας για να επιβεβαιώσει την αφασία της κυβέρνησης. Το σταματούν με το μηχανάκι και του λένε «μεγάλε, είσαι ευεργέτης». Μόλις σε 2,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε αυτό που παθαίνουν συνήθως κόμματα δεκαετιών. Νομίζουν ότι είναι απαραίτητοι για τη χώρα, πιστεύουν ότι κάθε τους κίνηση γίνεται για καλό κι ότι οι πολίτες τους αποθεώνουν.

Δεν έχουν πλέον συναίσθηση της πραγματικότητας, βλέπουν παντού επιτυχίες ή εχθρούς. Βλέπουν μεγάλη μείωση της ανεργίας όταν έξι στους 10 είναι με συμβάσεις του… θανάτου. Μερική απασχόληση, μισθός 400 ευρώ και κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Βλέπουν ανάπτυξη παντού επειδή το ΑΕΠ θα κλείσει λίγο πάνω από 1,5%, αν και έπρεπε να κλείσει πάνω από 2,5%.

Πιστεύουν ότι σε όλη την Ελλάδα γίνονται έργα, ανοίγουν δουλειές, ο κόσμος σπεύδει να μαζέψει τους καρπούς από τα… λεφτόδεντρα.

Ακόμη και τις μπαρούφες που λέει ο Τσίπρας για τα εθνικά θέματα, κάποιοι τις αναγάγουν σε μηνύματα κεφαλαιώδους σημασίας.

Ετοιμάζονται να διορίσουν χιλιάδες συμβασιούχους κι αυτό το λένε ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Ανεβαίνει το χρηματιστήριο στις 850 μονάδες κι αυτό θεωρείται τεράστια επιτυχία, όταν πριν έρθει η λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ, επί του κακού Σαμαρά, ήταν στις 1.400 μονάδες. Φαντασιώνονται εξόδους στις αγορές λες και ξαφνικά οι ξένοι βλέπουν τον οικονομικό παράδεισο επί της Γης στην Ελλάδα. Πέφτουν τα επιτόκια των ομολόγων και νομίζουν ότι επέστρεψε η εμπιστοσύνη των αγορών, των ίδιων αγορών που κάποτε έβριζαν και χτυπούσαν τα νταούλια.

Και τι παράξενο. Νομίζουν ότι και η καθημερινότητα είναι καλή. Ο κόσμος πληρώνει πάνω από 1 δις ευρώ λιγότερους φόρους κάθε μήνα αλλά η κυβέρνηση λέει ότι γέμισαν τα ταμεία. Ο ΕΦΚΑ έχει καταρρεύσει αλλά η Αχτσιόγλου χαριεντίζεται. Η υγεία είναι μπάχαλο αλλά ο Πολάκης βρίσκεται σε παραδρομή. Η παιδεία είναι ένα χάος, όπου τη μια καταργούνται οι πανελλαδικές και την άλλη δεν καταργούνται.

Όσο για τους φόρους τι να πούμε. Τα εκκαθαριστικά είναι φωτιά ενώ ο κόσμος καλείται να πληρώσει και χαράτσι σε περίπτωση που πάει στις τράπεζες να εξοφλήσει την εφορία.

Ούτε ένας τομέας δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι είναι… ευεργέτες. Θα πρέπει να το ψάξουν στην κυβέρνηση. Αυτό το σύνδρομο της μεγαλομανίας είναι σοβαρή ψυχική διαταραχή και θα χρειαστούν ιατρική υποστήριξη.

Κάποτε πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε. Εντάξει, από την κυβέρνηση δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Η… αγάπη του λαού τους έχει τυφλώσει και αυτοί το πιστεύουν. Αλλά πρέπει και ο κόσμος να καταλάβει τι έχει κάνει και πώς ανέχεται τους τρελούς που πιστεύουν ότι είναι εθνικοί ευεργέτες. Εκτός κι αν στη γωνία Πανεπιστημίου και Αμερικής μαζεύονται μόνο Συριζαίοι που βρίσκουν τους… Μπαλάφες της κυβέρνησης και τους αποθεώνουν. Έτσι εξηγείται η δημοφιλία του Τσίπρα και της παρέας του.