«Σκορποχώρι»...
25/10/2016 22:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Σκορποχώρι»...

Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι όλο αυτό το σόου που στήνεται κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα με υπουργό. Καλείται ο διαφωνών υπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου και ο... μεγάλος ηγέτης Αλέξης, σαν νέος Σολομώντας βρίσκει τη λύση και όλα είναι καλά στη συνέχεια. Το ίδιο έργο και με τον Σκουρλέτη, έναν από τους χειρότερους υπουργούς που πέρασαν ποτέ. Ιδεοληπτικό, εμμονικό, με κακίες για τους αντιπάλους του, κυρίως εκείνους που βρίσκονται εντός του κόμματός του. Έχει ανοίξει μέτωπα με όλους όσοι θέλουν να προχωρήσουν κάποιες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες μάλιστα και ο ίδιος έχει υπογράψει.

Το παίζει η... αριστερή συνείδηση της κυβέρνησης στη λογική «μας πιέζουν, αλλά αυτό δεν είναι το πρόγραμμα της Αριστεράς». Υπάρχουν πολλοί «κλαψιάρηδες» υπουργοί που υπογράφουν αλλά είναι στεναχωρημένοι, ο Σκουρλέτης είναι ο αρχηγός. Έτσι και σήμερα από τη μια μίλησε για «φυστίκια» σε ότι αφορά τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα έριξε ξανά στον πρόεδρο της ΔΕΗ, χτύπησε και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και γενικώς προώθησε τη δική του... αριστερή ατζέντα.

Αμέσως τον κάλεσε ο Τσίπρας στο Μαξίμου «για να εκτονωθεί η κατάσταση» και αμέσως διέρρευσαν πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κρίση αλλά είναι κατασκευασμένη. Είπαμε, ξανά το ίδιο σκηνικό.

Η ουσία είναι ότι ο Σκουρλέτης βλέπει ότι δεν είναι πλέον αρεστός στο κονκλάβιο και ετοιμάζεται να πάρει την «κόκκινη» κάρτα» και γι' αυτό στήνει σόου αριστερών προδιαγραφών. Αν τον πετάξουν έξω από την κυβέρνηση θα μπορεί να γίνει η φωνή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, να κλέψει λίγη από τη δόξα του άλλου επαναστάτη του Τσακαλώτου.

Αν πάλι δεν τον διώξουν θα έχει πετύχει να «εκβιάσει» με τη στάση του αφού οι «53» έχουν ζητήσει να μη φύγει από το υπουργείο Ενέργειας.

Ό,τι κι αν συμβεί είναι δείγμα μιας κυβέρνησης σε αποσύνθεση που ο καθένας προσπαθεί να σώσει το τομάρι του και για όλα φταίνε τα κακά ΜΜΕ. O κόσμος ξέρει πάντως ότι πρόκειται για «σκορποχώρι».