Σκέψεις και διαπιστώσεις... για το εκλογικό αποτέλεσμα
27/05/2019 18:20
Του lycinos
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκέψεις και διαπιστώσεις... για το εκλογικό αποτέλεσμα

Είναι λύπη για όλους μας, όταν αποτυγχάνει μια κυβέρνηση. Και είναι χαρά για όλους μας, όταν φεύγει μια αποτυχημένη κυβέρνηση. Η εμπαθής θριαμβολογία όμως, μέρους των νικητών μιας εκλογικής αναμέτρησης, δείχνει ανοησία στην ενσυναίσθηση του ζητουμένου.

Και ο κος Τσίπρας, και η κυβέρνησή του απέτυχαν. Σε κρίσιμα θέματα. Έκαναν αυτά που δεν έπρεπε , και δεν έκαναν αυτά που θα έπρεπε... Και κάποια βλακώδη.

Θα χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια, ή ατυχία εκ μέρους του κου Μητσοτάκη και των βοηθών του, να χάσουν αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα τα καταφέρει καλύτερα από τον κ. Τσίπρα, η επιτυχία του δεν θα φτάσει και να ξεπεράσει, το κρίσιμο εκείνο σημείο που χρειάζεται για να γίνει η αλλαγή, που θα επιτρέψει στην χώρα να συντονιστεί με το σύγχρονο, πραγματικό, πολιτικό-κοινωνικό απαιτούμενο της λογικής των Ελλήνων και της Ελλάδος.

Τα μέχρι τώρα δείγματα των προτάσεών του, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Προσοχή... Επαναλαμβάνω, εκτίμηση... Φυσικά και εννοείται, ότι εύχομαι ολόψυχα να επιτύχει. Η επιτυχία είναι μονόδρομος και, γι' αυτόν.

Παίχτες και μεταβλητές

Στην παρούσα σκηνή, άλλοι εν δυνάμει πρωταγωνιστές, έχουν φροντίσει να μείνουν έξω από την κύρια δέσμη των προβολέων... Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κος Σαμαράς

Λυπάμαι γιατί ευρέθηκε στην καμπή μιας ατυχούς συγκυρίας που τον έβγαλε έξω. Προς το παρόν.

Ο κος Μπακογιάννης

Το σύστημα έχει ήδη στα σκαριά το ανταλλακτικό του κ. Μητσοτάκη.

Άλλοι, δευτεραγωνιστές, που το καλύτερό τους θα είναι ο ρόλος που παίζει π.χ. μια γέφυρα εκστρατείας. Στήνεται μόνο για μια δύσκολη μετάβαση, και όταν ξεστήνεται δεν υπάρχει τίποτα απ' αυτήν.

Ο κος Τσίπρας

Θα δραπετεύσει στην ασφάλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμπύρως, εμπειροπόλεμος.

Νέα Δημοκρατία

Η λυδία λίθος της, οι μεθεπόμενες εθνικές εκλογές.

Διαλύσεις, συνθέσεις, τομές και επανασυνθέσεις, και στις τρεις διαστάσεις του χώρου, σε νέα βάση.

Θα είναι δύσκολος ο τοκετός του νέου. Οι πρώτες ωδίνες...