Σφάξε με, αγά μου, ν
13/05/2017 13:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σφάξε με, αγά μου, ν' αγιάσω

Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση για το τι κάνει ο Τσίπρας στην Κίνα. Από το ΑΠΕ και την ΕΡΤ μαθαίνουμε για τις επαφές που έχει, κυρίως για το σημερινό ραντεβού με τον Ερντογάν. Κράτησε, λέει το ΑΠΕ, μία ώρα και δέκα λεπτά, συζητήθηκαν όλα τα θέματα, ο Σουλτάνος υιοθέτησε την ατζέντα που του έθεσε ο Τσίπρας, εξέφρασε την επιθυμία για πλήρη υλοποίηση της συνθήκης της Λωζάννης, ενώ η ελληνική πλευρά δήλωσε ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αυτά γράφει το ΑΠΕ που πριν από μερικές ημέρες είχε θέμα με τίτλο «ο Τσίπρας παίρνει την Ελλάδα στις πλάτες του».

Προφανώς και πρέπει να συναντιούνται οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας για να επιλύουν με διπλωματικό τρόπο τις διαφορές. Κανείς δεν απαγορεύει στον Τσίπρα να βλέπει όποιον ηγέτη θέλει, ειδικά τον Τούρκο ο οποίος σε κάθε περίπτωση, και το έχει αποδείξει, δεν έχει μπέσα.

Αυτή η ανοησία περί εφαρμογής της Λωζάννης για παράδειγμα τι είναι; Αναφέρουμε τα αυτονόητα για να λέει η κυβέρνηση ότι κάτι ειπώθηκε στη συνάντηση; Εξέφρασε την επιθυμία ο Ερντογάν να διατηρηθούν ως έχουν τα σύνορα της Τουρκίας, την ίδια στιγμή που και ο ίδιος και κορυφαίοι υπουργοί του τα έχουν αμφισβητήσει; Τι συνάντηση και τι καλό κλίμα να έχεις με έναν πολιτικό απατεώνα που βάζει τους υπουργούς του να αμφισβητούν νησιά του Αιγαίου; Που απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα ή που δεσμεύει αυτές τις ημέρες όλο το Αιγαίο για να κάνει άσκηση και απειλεί ότι θα επιτεθεί στην Κύπρο;

Και τι πάει να πει δηλαδή ότι ο Τσίπρας στηρίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας; Όλη η Ευρώπη τον έχει αδειάσει τον Ερντογάν λέγοντάς του ότι είναι αδύνατον να γίνει ευρωπαϊκή χώρα η Τουρκία όταν καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για ποια δημοκρατία μιλάμε στη γείτονα όταν δεν τολμά να μιλήσει κανείς κατά του Ερντογάν; Όταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι διώκονται, όταν χιλιάδες έχουν διωχθεί από τη δημόσιο, τον στρατό και την αστυνομία επειδή είναι αντιφρονούντες; Αυτή την Τουρκία στηρίζει ο Τσίπρας; Καλή η διπλωματία, οι αβροφροσύνες, τα χαμόγελα και τα αστειάκια. Αλλά με την Τουρκία δεν μπορεί να έχεις πολλά – πολλά γιατί είναι δεδομένο ότι θα σε πουλήσει. Στη γειτονική χώρα συντελούνται δραματικές μεταμορφώσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο και σε εμάς. Οι Τούρκοι απειλούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν είναι η ώρα για αστεία. Τα έθεσε όλα αυτά ο Αλέξης ή έκανε την πάπια;

Εξωτερική πολιτική δεν είναι να διαρρέεις στο ΑΠΕ πόσο ικανοποιημένος είσαι από τη συνάντηση. Και συνάντηση με ποιον; Με τον σφαγέα, Ισλαμοφασίστα Ερντογάν που έχει ξεθεμελιώσει κάθε έννοια δημοκρατίας.