Σε άλλη διάσταση...
25/11/2016 19:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε άλλη διάσταση...

Ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να κάνει περιοδείες όπου γουστάρει. Ειδικά όταν πρόκειται για... προεκλογικές περιοδείες. Καλά έκανε και πήγε και στη Θράκη, αν κι απ' ότι μαθαίνουμε ήταν ξαφνική η απόφαση και συναρτάται με την εκστρατεία που κάνει η ΝΔ στην επαρχία. Ο Τσίπρας επέλεξε την ευαίσθητη αυτή περιοχή για να στείλει μηνύματα με αφορμή τις προκλήσεις των Τούρκων και καλώς έπραξε.

Τι το ήθελε όμως όλο αυτό το σόου με τα κόκκινα χαλιά και τα αγήματα; Τι ξεφτίλα είναι αυτή να στρώνουν στον Έλληνα... πλανητάρχη χαλί το οποίο μάλιστα ήταν και κοντό, δεν έφτασε δηλαδή μέχρι το τέλος του αγήματος που στήθηκε για να τον υποδεχθεί;

Λίγη σεμνότητα και ταπεινότητα δεν βλάπτει. Κακό κάνει να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός σε εκδηλώσεις τύπου Κορέας και Κιμ.

Έκανε τη βόλτα του, είπε διάφορα για την οικονομία της περιοχής, πήγε και σε μειονοτικό σχολείο όπου έβγαλε και σέλφι με τους μαθητές.

«Το δικαίωμα στη γνώση είναι ιερό και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να φροντίσει ώστε αυτή η δυνατότητα να είναι απρόσκοπτη για όλους τους Έλληνες, για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα σε ποιο Θεό πιστεύουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους 635 μαθητές του μειονοτικού γυμνασίου – λυκείου στην Ξάνθη.

Ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Παιδείας κατευθύνθηκαν στο γραφείο των καθηγητών, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του σχολείου, με κυριότερο εκείνο της κτιριακής υποδομής. Κατά την ομιλία του στους μαθητές, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι σε έναν χρόνο θα έχουν βρεθεί και άλλες αίθουσες ώστε το σχολείο να λειτουργεί μόνο το πρωί, ενώ ο υπουργός Παιδείας είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από το υπουργείο για να βρεθούν αυτές οι αίθουσες.

Κι εμείς μαζί σου Αλέξη, αλλά μήπως έχεις πλήρη άγνοια της κατάστασης; Μήπως δεν σε έχουν ενημερώσει για την κατάσταση της παιδείας σε πολλά σχολεία, κι όχι μόνο στα μειονοτικά; Μήπως πιστεύεις ότι με το να πηγαίνεις μια φορά στα δύο χρόνια στην περιοχή αυτή θα της δώσεις και υπόσταση, θα θυμίσεις ότι είναι ελληνική; Δεν σου είπαν για τους πράκτορες της Άγκυρας που κάνουν ιδεολογικό... πλιάτσικο στην περιοχή; Για τους ψευτο-ιμάμηδες που κάνουν κρυφή κατήχηση στους κατοίκους της περιοχής τους οποίους έχει εγκαταλείψει το ελληνικό κράτος και προσεγγίζει η Άγκυρα;

Καλές οι φωτογραφίες, οι υποσχέσεις και οι... αριστερές παπάτζες, αλλά στη Θράκη συντελείται ένα διαρκές έγκλημα που μπορεί να το πληρώσει το έθνος. Και κάτι ακόμη. Ο Τσίπρας όταν αισθάνεται συγκλονισμένος για την τραγωδία στη Μόρια ας ρίξει μια ματιά στον καθρέφτη του για να βρει τον βασικό υπαίτιο. Αυτός έσπειρε ανέμους, η χώρα θερίζει θύελλες.