Ράπισμα Μητσοτάκη στον ολοκληρωτισμό
05/03/2019 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ράπισμα Μητσοτάκη στον ολοκληρωτισμό

Μπορεί να έχουμε διαφωνήσει εντόνως με λανθασμένες πολιτικές κινήσεις του Μητσοτάκη, ωστόσο το ράπισμα κατά του Ορμπάν μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Η πρωτοβουλία του να στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζοζέφ Ντολ, ζητώντας να κινηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες ώστε να ανασταλεί η συμμετοχή του κόμματος του Ορμπάν στις τάξεις του ΕΛΚ, ήταν η κατάλληλη κίνηση την κατάλληλη στιγμή.

Είμαστε σίγουροι ότι συμφωνεί μαζί του και η πλειοψηφία τόσο του ελληνικού όσο και των ευρωπαϊκών λαών.

Και πως θα μπορούσαν να διαφωνήσουν άλλωστε, όταν πολιτικοί όπως ο Ορμπάν προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα αδύναμα πολιτικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών, προς ίδιον όφελος.

Που επενδύουν στην ανθρώπινη δυστυχία, επειδή οι Βρυξέλλες δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν ορθά το μεταναστευτικό, υποδυόμενοι τους μεγάλους ηγέτες που τάχα νοιάζονται για το συμφέρον των λαών τους.

Που ποτίζουν με το φαρμάκι του φασισμού τους λαούς τους, χρησιμοποιώντας ως όπλο τον φόβο τους από την εξ Ανατολής επέλαση.

Επέλαση, η οποία δεν λύνεται με το να κλείνεις τα σύνορα και να επιζητείς τον θάνατο ανθρώπων με μοναδικό κριτήριο την ενίσχυση της πολιτικής δημοφιλίας.

Συνεπώς, αξίζει ένα μπράβο στον Μητσοτάκη που ενόψει των ευρωεκλογών αλλά και των τοπικών έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού και όχι μόνο, διότι εκτός από τις ρατσιστικές, κατέκρινε τόσο τις αυταρχικές όσο και τις λαϊκίστικες πρακτικές του Ορμπάν.

Συγκρίνοντάς τες μάλιστα με τις ανάλογες του δικού μας Τσίπρα.

Στηλιτεύοντας τις παρεμβάσεις και των δύο κυβερνήσεων στην δικαιοσύνη, τις παρακάμψεις θεμελιωδών συνταγματικών Αρχών, τις προσπάθειες ελέγχου των ΜΜΕ, καθώς και την συστηματική υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου, θέλησε να καταστήσει σαφές ότι ο ολοκληρωτισμός δεν έχει χρώμα. Ότι είτε είναι δεξιός είτε αριστερός, το αποτέλεσμα είναι ίδιο.

Ελπίζουμε να συνεχίσει να μας αιφνιδιάζει ευχάριστα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τώρα, όσον αφορά τους δεξιούληδες που θα σύρουν τα εξ αμάξης στον Μητσοτάκη επειδή τόλμησε να λοιδορήσει τον μεγάλο ηγέτη της ευρωπαϊκής δεξιάς, ας διαβάσουν τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό.

Κι αν είναι ικανοποιημένοι, τότε εννοείται ότι αυτομάτως συμφωνούν με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.

Ας διαβάσουν επίσης κι από ποιο ίδρυμα πήρε υποτροφία ο Ορμπάν, ασχέτως αν τελευταία έχει ανοίξει πόλεμο με τον ιδρυτή του. Ναι, αυτόν που κατηγορεί ο Καμμένος ότι τα ακούμπησε στην κυβέρνηση για να περάσει το αίσχος.

Σανό μοιράζει κι ο Ορμπάν... δεξιά αδέρφια!!!