R.I.P. Νέα Δημοκρατία
26/11/2015 19:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

R.I.P. Νέα Δημοκρατία

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες αποκαλύφθηκε η γύμνια της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα αποδείχθηκε ότι κάποιοι επιμελώς έφτιαξαν ένα «κουφάρι» το οποίο, το μόνο που μένει είναι να το κλάψουν οι τεθλιμμένοι συγγενείς. Γιατί μόνο αυτοί θα το κλάψουν, οι υπόλοιποι, οι κληρονόμοι απλά θα πέσουν σαν τα κοράκια να τσιμπολογήσουν.

Αποδείχθηκε επίσης με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι αυτό που έγραφε προ ολίγων ημερών το Αntinews ισχύει: Ότι δηλαδή ο Σαμαράς τους παρέδωσε... πολυκατάστημα κι αυτοί το μετέτρεψαν σε περίπτερο. Και μάλιστα δεν έχουν ούτε την ιδιοκτησία. Την παραχώρησαν στον Αλέξη.

Η συμπεριφορά του... γαλλομαθή Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ένα σύμπτωμα στο συνολικό χάλι. Τον πρώην μεταβατικό τον ξέραμε. Κάθε φορά που στριμώχνεται, κάθε φορά που δεν του γίνεται το χατίρι χρησιμοποιεί τον λαϊκό λόγο που τον έκανε γνωστό άλλωστε και στους Κενταύρους και τους Ρέιντζερς. Καλό παιδί αλλά... οξύθυμο, έλεγαν οι συναγωνιστές του.

Η μεγάλη πολιτική παρέμβαση του κολοσσού της Νέας Δημοκρατίας Παπαμιμίκου είναι ανάξια λόγου. Οι καταγγελίες του για πιθανή δολιοφθορά, αλλά χωρίς να αναφέρει από ποιον, είναι απλά η συνέχεια στις ανόητες αναφορές της Ντόρας για το 2009. Άλλωστε, ο γραμματέας, όπως ξέρουν αρκετοί στο κόμμα είναι ολίγον... Ντορικός. Ή τουλάχιστον έχει το χάρισμα να ελίσσεται ανάλογα με το που πάει το ρεύμα. Βεβαίως έχει πάθει κι αυτός το σύνδρομο Τσίπρα. Νομίζουν δηλαδή και οι δύο ότι έχουν μπόι μεγαλύτερο από τη σκιά τους. Και καλά ο ένας είναι και πρωθυπουργός. Ο άλλος;

Για την Ντόρα δεν θα ξαναπούμε πολλά. Είναι εκ γενετής διχαστική, δεν μπορεί να καθίσει ήσυχη και ανακατεύεται εκεί που δεν την σπέρνουν. Ίδιον των αποτυχημένων...

Όσο για τον Καραμανλή, το γεγονός και μόνο ότι δεν βγαίνει μπροστά και όλοι μαζί να διακηρύξουν την ενότητα του κόμματος και μια νέα πορεία, αποδεικνύει ότι δεν αντέχει να παίζει εκτός παρασκηνίου. Τώρα οι διαρροές περί δυσαρέσκειάς του για τον Μεϊμαράκη, παρ' ότι τον στηρίζει, απλά επιβεβαιώνουν πόσο «άρρωστο» είναι το κόμμα που περιμένει ένα νεύμα, ένα μειδίαμα ή μια γκριμάτσα του πρώην πρωθυπουργού προκειμένου να πάει μπροστά.

Πρόκειται για ένα άρρωστο κόμμα που πεθαίνει μόνο και αβοήθητο. Το Βατερλό της Κυριακής, αν δεν είναι στημένο που μάλλον είναι, δείχνει την οργανωτική διάλυση, την ανικανότητα και την έλλειψη πολιτικής αυτοσυντήρησης. Κρίμα γιατί υπήρξε κινητοποίηση, ο κόσμος θα πήγαινε να ψηφίσει και τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΝΔ είχαν κάνει τα πάντα προκειμένου να στήσουν μια καλή εκλογική διαδικασία.

Κάποιοι δεν σεβάστηκαν τους απλούς πολίτες, αυτούς που σε αντίξοες συνθήκες, με πλήρη απογοήτευση, με αγωνία για το μέλλον και ανησυχία για την πατρίδα, θα πήγαιναν να στηρίξουν το κόμμα.

Αν θα ήθελε να πει κανείς ποιος θα είναι κερδισμένος από το φιάσκο, κι ενώ μπαίνουμε σε νέο εκλογικό γύρο (αν γίνουν εκλογές γιατί τίποτε δεν έχουμε δει ακόμη) θα έλεγε ένα: Ότι σίγουρος χαμένος είναι ο Μεϊμαράκης. Κατάφερε να διαλύσει το κόμμα, να προκαλέσει νεοδημοκρατικό διχασμό και να δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση με τη συμπεριφορά του. «Μα μπορεί να γίνει αυτός αρχηγός και πρωθυπουργός; Είναι αυτός η εικόνα του κόμματος των νοικοκύρηδων»; αναρωτιέται ο κόσμος.

Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης χαμένος αφού το... πουλέν του ο Παπαμιμίκος τα έκανε θάλασσα και ο κόσμος αντιλαμβάνεται την ανεπάρκεια των... Τζι-Τζιχαντιστών.

Κερδισμένος ο Μητσοτάκης απλά και μόνο γιατί λειτούργησε με μετριοπάθεια, δεν αντέδρασε στις ύβρεις του Βαγγέλα κι έβγαλε κλίμα ενότητας κι όχι διχασμού.

Ο πιο κερδισμένος είναι ασφαλώς ο Άδωνις Γεωργιάδης γιατί απλά εκπροσωπεί τη φωνή της παράταξης. Αυτά που θέλουν να φωνάξουν με δύναμη όλοι οι Νεοδημοκράτες τα φωνάζει ο Άδωνις. Και αποδείχθηκε επίσης ο μοναδικός που έδειξε να πονά το κόμμα που επί 2,5 χρόνια θυσιάστηκε για να σωθεί η χώρα.

Ό,τι κι αν πούμε δυστυχώς η ΝΔ πεθαίνει ως πολιτικός οργανισμός. Μήπως να αναπαυτεί εν ειρήνη;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 26/11/2015 07:51:44

  Πολλοί οἱ μνηστῆρες στήν ΝΔ καί ὁ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ἀργεῖ νά ἐπιστρέψη στόν θρόνο του!

 2. Anaconda avatar
  Anaconda 26/11/2015 10:12:51

  Επί καθεστώτος προετοιμασίας τής "αριστερής παρένθεσης", όλοι εδώ το στήριζαν.
  Τώρα ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί της με επίπεδο αναγνωρίζουν ότι τελείωσε.
  http://www.huffingtonpost.gr/sotiris-mitralexis/-_2509_b_8580408.html

  Η ΝΔ είχε τελειώσει την άνοιξη του '11, όταν είχε αποφασιστεί να φτιαχτεί πρόγραμμα ισοδυνάμων μέτρων του μνημονίου, άρα μνημόνιο. Είχε άλλη μία ευκαιρία, αν επέβαλλε οικουμενική με βάση το non-paper τού '12. Ήθελε τα πάντα και έφερε τη σημερινή κατάσταση. Τα υπόλοιπα είναι για τον ιστορικό τού μέλλοντος.

  Σε γενικότερο πλαίσιο, ισχύει αυτό http://www.twitlonger.com/show/n_1sktist

  Τώρα είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει πραγματική δεξιά παράταξη στην Ελλάδα.
  Ήδη δημιουργείται. Όχι από αυτούς που πήραν μεγάλα ποσοστά και τα έριξαν στα κράσπεδα αλλά από αυτούς που πήραν το τίποτα και το έκαναν 60% τού πρώτου κόμματος. Όχι από αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα με την αριστερή παρένθεση από εμμονή γιατί δεν τους άφησαν να κυβερνήσουν στον αιώνα τον άπαντα, αλλά από αυτούς που έδωσαν εθνική λύση. Όποιος έχει πραγματική θέληση να πάει μπροστά, γίνεται μέρος τής λύσης, δεν αγωνιά πώς θα παραμείνει μέρος τού προβλήματος.

  Από το '12 η Ελλάδα απέκτησε μια Σουμπετεριανή ροπή δημιουργικής πολιτικής καταστροφής.
  Η ΝΔ κατάντησε απόκομμα ΠΑΣΟΚ, έπεσαν οι μάσκες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑνΕλ. Δεν έμεινε τίποτα.
  Όλοι οι παραπάνω αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι το ίδιο γιατί ψηφίζουν τα ίδια και χειρότερα.
  Όλοι οι παραπάνω είναι κεντροαριστεροί διαχειριστές τής εθνομηδενιστικής επιβολής οικονομικής, θεσμικής, κοινωνικής και πληθυσμιακής ατροφίας.
  Όποιος αμφιβάλλει, ας ψάξει ποιοί ήταν οι σκιώδεις πρωθυπουργοί τα τελευταία 40 χρόνια: όλοι ήταν ΚΚΕ.
  Δεν υπάρχει "πρώην ΚΚΕ". Once you go black, you never turn back.
  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δεξιά παράταξη. Αυτό γίνεται τώρα. Είναι εθνικά επιτακτικό.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 26/11/2015 10:56:43

  Η ΝΔ δεν έχει πεθάνει ακόμη για δύο λόγους ή μάλλον για έναν: Διότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η πολιτική ισχύς για να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο εκ της ΝΔ. Αφενός ο Καραμανλής είναι (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) πολύ αδύναμος πολιτικά για να πάρει 50 βουλευτές και να φύγει, υπό τον Μεϊμαράκη π.χ., αφετέρου ο Σαμαράς δεν πρόλαβε να αποκτήσει την απαιτούμενη λαϊκή ισχύ και νομιμοποίηση, αφού δεν πρόλαβε να βγάλει οριστικά την Ελλάδα από την κρίση (ελέω Κουβέλη και ίσως Πανούση, που έδειχνε τις μεγαλύτερες αντιστάσεις για την εκλογή του Κουβέλη ως ΠτΔ, έχοντας κάνει προφανώς το ντηλ του με τον Τσίπρα).

  Άρα, η ΝΔ θα επιβιώσει και πρέπει να επιβιώσει ακόμη λίγο και ο διορισμός των μάλλον κοινά αποδεκτών Πλακιωτάκη και Τραγάκη για να διεκπεραιώσουν την σοβαρότατη εκκρεμότητα των εκλογών, δείχνει ότι πιθανότατα θα επιβώσει. Υπήρχαν δηλαδή τα ηθικά αποθέματα να κάνουν αυτή την "αβάντα" στους εαυτούς τους οι Μεϊμαράκηδες και οι Παπαμιμίκοι και να μας αδειάσουν τη γωνιά.

  Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη κατά τη γνώμη μου είναι οριστικά τελειωμένη. Όχι μόνον λόγω της άθλιας συμπεριφοράς του και της αυταπόδεικτης ευθύνης του για το φιάσκο της διαδικασίας, αλλά κυρίως λόγω του ότι ο μοναδικός λόγος για να τον ψηφίσει κανείς ήταν η φυσική νομιμοφροσύνη ενός κόμματος στον εν ενεργεία αρχηγό της. Αυτό ΠΑΕΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και ο Μεϊμαράκης πιθανότατα δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στην κάλπη των επόμενων Κυριακών, όποτε και εάν γίνει αυτό.

  Αν θυμάστε τις κραυγές ότι πρέπει να γίνει από την αρχή η διαδικασία, η σκοπιμότητα ήταν προφανώς αυτή: Ότι το καραμανλικό στρατόπεδο χρειαζόταν καινούργιο υποψήφιο, αφού ο Μεϊμαράκης του τελείωσε. Θυμάστε και την παρέμβαση του Δένδια; Σίγουρα όλοι αυτοί το σκυλομετάνιωσαν που έδωσαν αβάντα στον Μεϊμαράκη, στον άχρηστο τον Μεϊμαράκη, που αποδείχθηκε ανεπαρκέστατος από κάθε άποψη: Ηθική, ουσιαστική, επικοινωνιακή.

  Θα υποστηρίξουν άραγε οι καραμανλικοί τον Τζιτζικώστα; Πολύ δύσκολο, υπάρχει τεράστια ψυχική απόσταση που πρέπει να διανυθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, κυριως όμως ο νεαρός Τζιτζικώστα έδειξε ξεκάθαρα ποιος είναι, έδειξε το τεράστιο μέγεθος της ανηθικότητάς του και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει κανέναν, ούτε υγιή δύναμη ούτε καν παλαιοκομματική δύναμη. Κανέναν και τίποτε. Παραμένει ηθικά απομονωμένος, λόγω της άθλιας συμπεριφοράς του στο σύνολο της προεκλογικής εκστρατείας και προηγουμένως. Είναι ένας αναξιόπιστος άνθρωπος.

  Μένουν ο Κυριάκος και ο Άδωνις. Ο Κυριάκος κατά τη γνώμη μου πέτυχε ένα τεράστιο αυτογκολ εις βάρος του εαυτού του με την πρόταση για Μαριέττα Γιαννάκου για μεταβατική πρόεδρο. Όχι μόνον αυτογκολ, αλλά κυρίως αποκάλυψη του τι πραγματικά πιστεύει, του ποιος πραγματικά είναι. Μην τρελαθούμε, ο άνθρωπος είναι εκπρόσωπος των πιο μηδενιστικών αντιλήψεων εντός της ΝΔ και της ελληνικής κοινωνίας, Δούρειος Ίππος των εχθρών της χώρας. Υποστηρικτής του εθνοκτόνου σχεδίου Ανάν, του "Μακεδονία" στο όνομα των Σκοπίων και ένα σωρό άλλων πραγμάτων που οι νεοδημοκράτες τα ακούν και φρίττουν.

  Όλα αυτά μας τα αποκάλυψε ο Κυριάκος λόγω της πρότασης για Μαριέττα. Τον ευχαριστούμε θερμά που μας θύμισε ποιος είναι. Όπως λέει και ο Προφήτης, δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύεσαι κροταλία και οι Μητσοτάκηδες είναι κροταλίας.

  Μένει δια της εις άτοπον απαγωγής μόνον ο Άδωνις. Ο οποίος φέρθηκε πολύ ενωτικά, πολύ πολιτικά, μόνον αυτός δεν ζήτησε την παραίτηση Μεϊμαράκη (μόνον του καθ' ύλην αρμόδιου Παπαμιμίκου), έστρεψε ξανά σχεδόν μόνος του το καράβι κατά του ΣΥΡΙΖΑ και εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να δίνει την αντιπολιτευτική μάχη σχεδόν μόνος του.

  Χωρίς υπερβολή, ο Άδωνις είναι κάτι σαν "ο τελευταίος Νεοδημοκράτης" από τους πολιτικούς πρώτης γραμμής της ΝΔ (δεν ομιλούμε φυσικά για Σαμαρά κλπ. που πλέον έχει άλλο ρόλο).

  Με δεδομένο ότι ο Καραμανλής έχει ως ατζέντα την υποστήριξη του Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα, συνεπικουρούμενος δυστυχώς από τον Παυλόπουλο που ξεπερνά κατά πολύ της αρμοδιότητες του ΠτΔ, πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι αποκλείεται να στηρίξουν Άδωνι. Εκτός και αν πειστούν και οι ίδιοι ότι είναι κακό πράγμα η συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα. Δεν το πιστεύω ότι θα πειστούν. Πιθανότερο να υπερισχύσει το μισός για τον Σαμαρά, αν και η πραγματικότητα μπορεί να τον δικαιώσει τόσο, πολύ σύντομα, ώστε να αναγκαστούν και οι ίδιοι να τον παραδεχτούν.

  Η ουσία είναι ότι ο Καραμανλής δεν έχει εναλλακτική αυτή τη στιγμή. Η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη στην ανάγκη να γίνουν οι εκλογές για να μην γίνει χίλια κομμάτια. Το μόνο όχημα επιρροής που έχει ο Καραμανλής είναι η ΝΔ και άρα πρέπει να την κρατήσει. Ο Σαμαράς μπορεί και χωρίς τη ΝΔ, ο Καραμανλής όχι. Όχι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Άρα, ίσως να πρέπει να φάει στη μάπα τον Άδωνι για αρχηγό, που πιθανότατα πια θα εκλεγεί όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές, μια που οι άλλοι υποψήφιοι έχουν όλοι πια ξεφουσκώσει, περιλαμβανομένου και του Μεϊμαράκη.

  Τι θα κάνει τότε; Θα διασπάσει τη ΝΔ για να συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα; Ίσως να καραδοκεί για αυτό, αλλά μια ΝΔ που θα έχει την τεχνογνωσία της καραμανλικής υπονόμευσης επί κυβερνήσεως Σαμαρά θα είναι πολύ πιο δύσκολο να υπονομευθεί.

  Τέλος, από τη στιγμή που θα υπάρχει πια η λαϊκή νομιμοποίηση στο πρόσωπο των Σαμαρά-Άδωνι και η παράταξη ξαναγίνει κόμμα του 40+%, τότε θα έχει έρθει η ώρα για ένα καινούργιο κόμμα. Αλλα ο δρόμος μέχρι εκεί είναι πολύ μακρύς. Όχι απαραίτητα χρονικά, αλλά σε επίπεδο γεγονότων.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Διογένης 26/11/2015 21:20:31

   Διογένη, αὐτό πού δέν ἀντιλαμβάνομαι εἶναι ἡ ἐμμονή ΚΚ νά συγκυβερνήση μέ τόν τσίπρα, ποιά τά ὠφέλη;;;

 4. ΛΟΗΣ avatar
  ΛΟΗΣ 26/11/2015 11:17:07

  Επειδή αναφέρεσθε στον ...’’γαλλομαθή’’ Βαγγέλη, εγώ θα σας παρατηρήσω, πως δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά ο Έλληνας πολιτικός που συμπαρίσταται όσο κανένας άλλος στους χειμαζόμενους Γάλλους είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Τι να μου πουν τα χαζοαυτοκόλλητα που γράφουν: ‘’Je suis Paris’’ ή οι Γαλλικές σημαιούλες και οι κονκάρδες με τα Γαλλικά χρώματα στα πέτα; Ο Βαγγέλας είναι ο άνθρωπος που πραγματικά τιμά και συμπαρίσταται στους Γάλλους, αφού κάθε λίγο και λιγάκι μαθαίνουμε ότι χειρίζεται με άνεση και φαρσί την ...’’γαλλική’’.
  Έτσι είναι κι αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε την Ασημακοπούλου που λάκισε από την ΚΕΦΕ όταν μπούκαρε ο Βαγγέλης και πλάκωσε στα ‘’γαλλικά’’ τον Παπαμιμίκο. Ρωτήστε τον Κυριάκο που άκουσε τα ‘’Βαγγελογαλλικά’’ τηλεφωνικώς και έμεινε ο άνθρωπος ‘’παγωτό’’. Ρωτήστε τον Διευθυντή του γραφείου Τύπου της Κ.Ο της Ν.Δ και πρώην συνεργάτη του Α. Σαμαρά, δημοσιογράφο Νίκο Τσούτσια, να σας πει τα …’’un, deux, trois, je vais dans le bois’’ που άκουσε από τον ...οξύθυμο Βαγγέλα.
  Και σας ερωτώ λοιπόν: Ποιός Ευρωπαίος πολιτικός έχει τιμήσει την δεινοπαθούσα Γαλλία, όσο ο Vangel, που έφθασε να μιλά μισά ελληνικά και μισά ‘’γαλλικά’’ όταν απευθύνεται σ’ αυτούς που δεν γουστάρει;

 5. Κονδυλης avatar
  Κονδυλης 26/11/2015 13:44:41

  Οποιος θελει να απολαυσει Αδωνι εχθες , να τσακιζει "προοδευτικους" "εργαζομενους" τηε ΕΡΤ :

  http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/25noe2015-o-ipopsifios-proedros-tis-n-d-%CE%84adonis-georgiadis-stin-ert/

 6. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 26/11/2015 16:32:30

  @ Διογένη η ανάλυσή σου με έκανε να αναπνεύσω .Θέλω να είναι τα πράγματα όπως τα περιγράφεις και ήδη φαντάζομαι τον Αδωνι σε ρόλο ρυμουλκού του ΑΣ .....(για να μην παρεξηγηθεί ο όρος "ρυμουλκό" σκεφθείτε ότι τόσο τα πλοία όσο και τα αεροπλάνα όταν φθάσουν στο λιμάνι /αεροδρόμιο χρειάζονται ένα ρυμουλκό - οδηγό για να τα οδηγήσει με ασφάλεια στη θέση ελλιμενισμού).Θα είναι ένα φανταστικό ντουέτο οι δυό τους ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.