Ψηφίστε τον Πολίτη Άδωνι (όχι τα Πριγκιπόπουλα)...
21/11/2015 19:51
Tου Θανάση Κ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηφίστε τον Πολίτη Άδωνι (όχι τα Πριγκιπόπουλα)...

* Φανταστείτε σε λίγες μέρες, εβδομάδες ή μήνες, να είναι έτοιμη να καταρρεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και να στηρίζεται ο Τσίπρας από τη... Νέα Δημοκρατία! Υπό την ασφυκτική πίεση των «προεστών» της, των «τζακιών» της και των πάσης φύσεως «θεσμικών παραγόντων» και εξωθεσμικών κέντρων…

Και μόλις «στηρίξει» τον Τσίπρα, μετά από λίγο να διαλύεται και η ίδια η ΝΔ...

Αν δεν σας αρέσει αυτή η εφιαλτική προοπτική, ξέρετε τι να ΜΗ ψηφίσετε στις εσωκομματικές. Και κυρίως ξέρετε ποιόν να ψηφίσετε: Τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Τον μόνο που δεν έχει σχέσεις με τα «τζάκια» και μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του στους πάσης φύσεως «προεστούς», εκφράζοντας και τη συντριπτική πλειοψηφία της παράταξης.

* Αναλογιστείτε: τώρα που στρέφονται κατά του Τσίπρα, ένα-ένα τα κοινωνικά στρώματα που τον (ξανά) ψήφισαν, τώρα που στρέφονται εναντίον του βασικά στελέχη που τον έφεραν στην εξουσία, την ίδια στιγμή ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μιλάνε ακόμα για την... «ηγεμονία» του στο πολιτικό σκηνικό! Κι έτσι του δίνουν μόνοι τους την «πρωτοκαθεδρία» και του ζητούν να συγκυβερνήσουν μαζί του. Όταν τον εγκαταλείπουν πια και οι ως χθες επιστήθιοι φίλοι του...

Αν σας φαίνεται παρανοϊκό όλο αυτό, ξέρετε τι να ψηφίσετε.

Και – κυρίως – ξέρετε ποιόν να μη ψηφίσετε...

* Σκεφτείτε: σήμερα όλο και περισσότερο ακούμε γύρω μας, διάφορους γνωστούς μας - και άγνωστους μας ακόμα - αυθόρμητα να μονολογούν: τελικά επί Σαμαρά ήμασταν πολύ καλύτερα! Τελικά, ο Σαμαράς ήξερε τι έκανε, ήξερε που το πήγαινε. Πώς την «πατήσαμε» και ψηφίσαμε αυτούς τους... (μπίπ,μπιπ,μπίπ);

Τα ακούμε όλοι, τα ξέρουμε όλοι, κι όμως: Στο ίδιο το Κόμμα του υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αποφεύγουν να υπερασπιστούν δημόσια την, αδιαμφισβήτητη πια, δικαίωση Σαμαρά. (Και τον «θάβουν» συστηματικά σε στενό κύκλο!)

Είναι εκείνοι που – ομολογημένα πλέον - τον υπονόμευαν όταν κυβερνούσε. Είναι κι εκείνοι που στράφηκαν εναντίον του όταν έχασε τις εκλογές. Σήμερα ακόμα και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν το έργο του Σαμαρά! Κι όμως κάποιοι «δικοί» μας ακόμα των χτυπούν! Και δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι χτυπούν την ίδια την παράταξη. Έτσι ακυρώνουν κάθε προοπτική επιστροφής της στην εξουσία. Έτσι διαιωνίζουν ένα ετοιμόρροπο Τσίπρα στην εξουσία, την ώρα που αυτός καταστρέφει τη χώρα. Αν αυτό σας προκαλεί ντροπή, ξέρετε ποιους να ΜΗ ψηφίσετε!

* Πώς είναι δυνατό να επανακάμψει μια παράταξη, όσο κι αν δικαιώνεται εκ των υστέρων, αν μόνη της «δολοφονεί» και υπονομεύει τους ηγέτες της; Και μάλιστα εκείνους που έκαναν καλό στη χώρα...

Ο Σαμαράς έδειξε και το παραταξιακό ήθος του. Όταν εξελέγη το 2009 υπερασπίστηκε σταθερά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, όλο το πρόσφατο παρελθόν της ΝΔ. Για το οποίο ο ίδιος προσωπικά δεν είχε καμία ευθύνη. Υπερασπίστηκε ακόμα κι εκείνα που, εδώ που τα λέμε, δεν ήταν «υπερασπίσιμα»...

Οι «νάνοι» που τώρα θέλουν να τον διαδεχθούν δεν είχαν το θάρρος να υπερασπιστούν ακόμα κι εκείνα που όλοι ομολογούν πως υπήρξαν μεγάλες επιτυχίες του Σαμαρά. Και τα αναγνωρίζουν πια και πολλοί αντίπαλοί μας...

* Σκεφτείτε: η Ευρώπη στρέφεται σήμερα προς τα δεξιά. Κι εδώ στην Ελλάδα η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη ψάχνει ακόμα να βρει το... «μεσαίο χώρο» και ονειρεύεται «άνοιγμα στο κέντρο»!

Σας φαίνεται γελοίο και παράτερο, έτσι;

Παραδοσιακά η Νέα Δημοκρατία ήταν κόμμα της κεντροδεξιάς. Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να σβήσουν το «δεξιά» και να μετακινήσουν το κόμμα στο χώρο του «κέντρου» αποκλειστικά!

Τι ακριβώς συμβαίνει; Προσπαθούν να κάνουν τη ΝΔ «αντι-δεξιό» κόμμα; Τελικά, οι χειρότεροι αντι-δεξιοί δεν είναι οι αριστεροί αντίπαλοί μας. Είναι κάποια «εν πολλαίς αμαρτίαις γεγηρακότα» στελέχη μας! Και γι’ αυτό ξέρετε τι «μήνυμα» πρέπει να τους στείλετε...

Και κυρίως ξέρετε ποιόν πρέπει να ψηφίσετε. Αυτόν που στέκεται μπροστά σας και διεκδικεί την ψήφο σας, καλώντας σας να ΜΗ ντρέπεστε για τις ιδέες σας, να είστε υπερήφανοι για τις αξίες σας. Αυτόν που διακηρύσσει ο ίδιος πως είναι «δεξιός» και θέλει την παράταξη μεγάλη και κεντροδεξιά!

Τι θα πει «κέντρο» αλήθεια; Ο τελευταίος κεντρώος ηγέτης στην Ελλάδα ήταν ο Γεώργιος Μαύρος. Που το κόμμα του διαλύθηκε το 1978 και ο ίδιος προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν αυτοπροσδιοριζόταν ως «Κεντρώος»! Θεωρούσε τον εαυτό του Σοσιαλιστή και μάλιστα «ριζοσπάστη» Σοσιαλιστή! Ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου (του ΚΟΔΗΣΟ, αν θυμάστε) Σοσιαλιστής δήλωνε κι αυτός...

Το «κέντρο» είχε πολιτική ταυτότητα στα μετεμφυλιακά χρόνια μέχρι και τη δικτατορία. Μετά το 1975 μας τελείωσε...

Το «κέντρο» υπήρχε σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, ως «χώρος» ανάμεσα στην καθεστωτική δεξιά και την παράνομη ή ημι-νόμιμη Αριστερά.

Από τη μεταπολίτευση και τη σταθεροποίηση του κοινουβουλευτικού πολιτεύματος που αποκαταστάθηκε, χωρίς απαγορεύσεις και «κυνηγητό» αντιφρονούντων, οι άνθρωποι αναζητούσαν θετικό προσδιορισμό της ταυτότητάς τους (φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές κλπ.) κι όχι «γεωγραφικό προσδιορισμό» της θέσης τους στο πολιτικό φάσμα.

Σήμερα οι ψηφοφόροι που ψήφισαν τα «κεντρώα κόμματα» της προδικτατορικής περιόδου είναι άνω των 70 ετών! Και οι νεώτεροι που θυμούνται το «κέντρο» των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων είναι πάνω από 60! Κι όμως κάποιοι στη σημερινή ΝΔ εξακολουθούν να μιλάνε με όρους των δεκαετιών του 60 ή του 70! Όλη αυτή η συζήτηση περί «κέντρου» είναι ένας απίστευτος ελληνικός αναχρονισμός.

Στο μεταξύ, τη Νέα Δημοκρατία την έχουν εγκαταλείψει από το 2004 πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι! 3,5 εκατομμύρια πήρε το 2004 και μόλις 1,5 εκατομμύριο τον περασμένο Σεπτέμβριο!

Πάνω από 1 εκατομμύριο την εγκατέλειψαν από τα δεξιά της, χωρίς να πάνε ούτε στους ΑΝΕΛ ούτε στη «Χρυσή Αυγή», ούτε σε οποιοδήποτε άλλο από τα εκπροσωπούμενα κόμματα στη Βουλή.

Το καταλάβατε αυτό; Να το ξαναπώ; Αν αφαιρέσετε από τα 2 εκατομμύρια ψηφοφόρων που έχασε η ΝΔ στα τελευταία έντεκα χρόνια αυτούς που πήγαν ΑΝΕΛ, «Χρυσή Αυγή», στο Σύριζα και στο Ποτάμι, παραμένουν πάνω από 1 εκατομμύριο που πήγαν σπίτι τους. Αυτοί δεν ζητάνε «περισσότερο κέντρο». Έχουν «κεντρώα» κόμματα (και κομματίδια) να ψηφίσουν, αν θέλουν...

Αυτοί όλοι αναζητούν ένα σύγχρονο κόμμα αστικών αρχών, που δεν θα «ντρέπεται» για τις ιδέες του! Αναζητούν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα χριστιανοδημοκρατικού τύπου. Αναζητούν ένα σύγχρονο κόμμα φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων με εθνικές προτεραιότητες και κοινωνικό πρόσωπο. Αλλά και με ανοικτό μέτωπο στο λαϊκισμό.

Το ίδιο ακριβώς αναζητούν και οι περισσότεροι από το 1,5 εκατομμύριο που εξακολουθούν να ψηφίζουν ΝΔ με την ψυχή στο στόμα και καμιά φορά... «κρατώντας τη μύτη τους», βρίζοντας και φτύνοντας...

Ένα σύγχρονο αστικό, χριστιανοδημοκρατικού χαρακτήρα κόμμα, που δεν θα μασάει τα λόγια του, που δεν θα το παίζει... «soft προοδευτικούλι», θα το ψήφιζαν σήμερα αυθόρμητα και με την ψυχή τους πάνω από 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι! Που αλλιώς, αν δουν «συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ», θα αηδιάσουν και θα φύγουν κι όσοι απέμειναν...

Αλλά για να υπάρξει ένα σύγχρονο αστικό κόμμα, πρέπει να μας αδειάσουν τη γωνιά τα τζάκια και τα φέουδα που χαντάκωσαν τη ΝΔ.

Που θέλουν την παράταξη να την ελέγχει το διαχρονικό... «παρεάκι τους». Δηλαδή οι γόνοι και οι φαμίλιες τους, οι κλώνοι των παλαιών ηγετών, τα φιλαράκια και οι κολλητοί τους!

Αυτά όλα όχι πως δεν τα βλέπετε. Ασφαλώς και τα βλέπετε...

Όχι πως δεν τα ξέρετε. Βεβαίως τα ξέρετε...

Ε τώρα ήλθε η ώρα να κάνετε κάτι γι’ όλα αυτά.

Ψηφίστε το μόνο από τους τέσσερις υποψηφίους, που μπορεί να θέλει να τα ανατρέψει. Ψηφίστε τον Άδωνι.

Ψηφίστε το μόνο από τους τέσσερις, που μπορεί να ξεκαθαρίσει την παράταξη, χωρίς να την τραυματίσει. Ψηφίστε τον Άδωνι.

Ψηφίστε το μόνο από τους τέσσερις, που πιστεύει αυτά που λέει και κάνει πράξη αυτά που διακηρύσσει.

Ψηφίστε αυτόν που όταν μιλάει δεν ακούτε τις οδηγίες των... επικοινωνιολόγων του, αλλά τον παλμό της ψυχής του και τη φωνή της συνείδησής του.

Ψηφίστε αυτόν που δεν τον «φύτεψαν» τα σόγια, αλλά αναδείχθηκε μόνος του, πολεμήθηκε από παντού, πάλεψε σκληρά, απέδειξε την αξία του και τώρα ζητάει να εκπροσωπήσει όλους εσάς γιατί είναι ένας από σας...

Ψηφίστε αυτόν που δεν είναι «πρίγκιπας» της πολιτικής, αλλά είναι κάτι πολύ παραπάνω: Είναι Πολίτης της δημοκρατίας, πεισματάρης, εύγλωττος, έντιμος ικανός και αποτελεσματικός. Όλα αυτά μαζί!

Όσοι από σας πιστεύετε στην δημιουργικότητα του ατόμου και στο δαιμόνιο του Ελληνικού λαού, γυρίστε την πλάτη σας στους πορφυρογέννητους και ψηφίστε έναν αληθινό streetfigther της ζωής, έναν streetfigther της Πολιτικής, έναν streetfighter της ιδεολογικής διαπάλης, έναν «τσάμπιον» των αρχών μας, των ιδεών μας της πολιτικής μας ταυτότητας. Ψηφίστε τον Άδωνι!

Ψηφίστε έναν που ξέρει σωστά Ελληνικά (δεν είναι και πολύ συνηθισμένο πια), έναν που στέκεται παλικαρίσια απέναντι στους αντιπάλους μας (αυτό κι αν είναι σπάνιο), έναν που εμπνέει και κάνει υπερήφανους όσους ακόμα αντιστέκονται στους μύθους και τα ψέματα της «Αριστεράς του τίποτε».

Και γι’ αυτό μπορεί να ενώσει την παράταξη, να συσπειρώσει την κοινωνία και να διώξει τον Τσίπρα...

Ψηφίστε τον Άδωνι Γεωργιάδη!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mixalis avatar
  mixalis 21/11/2015 20:06:55

  Δαγκωτό Άδωνης αύριο. Από ΤΗΝ ΚΩ

 2. mixalis avatar
  mixalis 21/11/2015 20:06:56

  Δαγκωτό Άδωνης αύριο. Από ΤΗΝ ΚΩ

 3. Μαρια avatar
  Μαρια 21/11/2015 20:13:11

  Συγχαρητηρια για το αρθρο σας.Εμεις ειμαστε μια οικογενεια 5ατομων ,που θα ψηφισουμε Γεωργιαδη και οι 5.Για ενα λογο.Σημερα οι συνθηκες δεν ειναι κανονικες και χρειαζομαστε doers,Οτι εχει πολυ χρυσοσκονη ειναι για αλλες εποχες

 4. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 21/11/2015 20:43:08

  Το ANTINEWS στον δρόμο της εκλογίκευσης... στην μετά GG εποχή.
  Εμείς είχαμε πάρει τις αποφάσεις μας νωρίτερα...
  Εσείς καλοδεχούμενοι, έστω και αργοπορημένοι!

 5. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 21/11/2015 21:14:07

  Δεν θα πρέπει να βγεί ο Αδωνις, μόνον.

  Αλλά και με μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό είναι το σημαντικό.

  Οπως με την εκλογή Σαμαρά. Και τότε
  πήγαμε κόντρα με όλα: Τις οδηγίες από το κόμμα,τις
  δημοσκοπήσεις, τα τζάκια της πολιτικής και επιλέξαμε
  τον Σαμαρά πανηγυρικά,δίνοντάς του όλα τα εργαλεία
  για εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

 6. Θ.Α avatar
  Θ.Α 21/11/2015 21:26:10

  9 σαμαρικοί ψήφοι του 2009 καρφωτοί στον Adonis. Venceremos

 7. kostis avatar
  kostis 21/11/2015 21:45:05

  φυσικα και Αδωνης απο μακεδονια.

 8. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 21/11/2015 22:02:03

  Άδωνις Γεωργιάδης, για την Ελλάδα των ονείρων μας.!

 9. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 21/11/2015 22:15:44

  Δώστε του Αδωνι, τη δύναμη της παράταξης, για να κερδίσουμε τη μάχη της πατρίδας!

 10. Pier avatar
  Pier 21/11/2015 22:21:03

  Μόνο για τον Άδωνι αξίζει ο κόπος να πάνε ΟΛΟΙ οι Νεοδημοκράτες στην κάλπη...Θα είναι σαν να επαναφέρω τη λογική του μεγάλου Αντώνη Σαμαρά στο κόμμα. Ο Κυριάκος είναι μία τίμια επιλογή, αλλά επιλογή στασιμότητας.Για τις επιλογές τύπου GG δε το συζητώ καν...Είναι επιλογές ολέθρου και η ΝΔ θα εκμηδενιστεί πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να δώσει και πάλι περηφάνεια στους δεξιούς και να κάνει ξανά τους Έλληνες να ασχοληθούν με την πολιτική στα σοβαρά όμως!

 11. ΑΡΗΣ avatar
  ΑΡΗΣ 21/11/2015 22:28:08

  Οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην πλειοψηφια τος είναι παραδοσιακοί Δεξιοί. Που σημαίνει ότι αν είναι μεγάλοι σε ηλικία, ψηφίζαν Συναγερμό και μετέπειτα ΕΡΕ. Αν είναι νέοι, ψηφίζαν ΝΔ επειδή ήταν η συνέχεια του κόμματος που ψηφίζαν οι πατεράδες τους, δηλαδή ΕΡΕ.
  Όποιος νιώθει ότι δεν έχει έρθει απο παρθενογένεση το 1974 κάπου στον μεσαίο-απροσδιόριστο-τραβεστί-όλα μαζί- χώρο αλλά αποτελεί μέρος της Ιστορικής Παράταξης της Δεξιάς στην Ελλάδα, δηλαδή του Λαϊκού κόμματος-του Συναγερμού-της ΕΡΕ και τέλος της ΝΔ, θα πρέπει να ψηφίσει Άδωνι. Ειναι ο μόνος που λέει ότι ειναι ΔΕΞΙΟΣ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ...ΜΕΣΑΙΟ-ΚΕΝΤΡΩΟ-ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ-ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ....ΧΩΡΟ!!!!
  Και προς θεού.....μη μας ακούσουν ότι είμαστε Δεξιοί.....απα παπα......κακό...πιπέρι που έλεγαν και οι γιαγιάδες....!!!!!

  Γι αυτό ....Άδωνι και μόνο.

  Καλή επιτυχία. απλά.

 12. Κονδυλης avatar
  Κονδυλης 21/11/2015 22:30:56

  Ο Αδωνις ειναι ο μονος που εχει ξεφτιλισει καθε πασοκικο η αριστεροστροφο γενικα, δημοσιογραφικο η πολιτικο αποβλητο ! Γι αυτο δεχεται τον πολεμο που δεχεται.... Και απο τους δικους μας τους ανικανους και ευνουχισμενους "δεξιους"...Γι αυτο ΠΡΕΠΕΙ να σηκωσουμε οσους μπορουμε γιατην αυριανη ψηφο... Γιατι μην βαυκαλιζεται κανενας : Οι Συριζαιοι συντομα θα φυγουν...Αλλα ο κοσμος ειναι πιθανοτερο να ξαναπαει στο πασοκ, παρα σε μια λαπαδιασμενη και φοβισμενη Ν.Δ. ...

 13. thessalia avatar
  thessalia 21/11/2015 22:48:20

  Μακάρι αύριο να γίνει το μεγάλο θαύμα για την Ελλάδα... ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ/ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΔΩΝΙ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ

 14. Ακριβοδίκαιος Δεξιός avatar
  Ακριβοδίκαιος Δεξιός 21/11/2015 23:05:35

  Το άρθρο αναφέρει τα αυτονόητα. Λίγη αξιοπρέπεια να υπάρχει και μόνο, πρέπει να στηριχθεί ο Άδωνις.

  Και πρέπει να είναι τέτοια η στήριξη, έτσι ώστε να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε απομάκρυνση του τελικού αποτελέσματος απο τις πραγματικές ψήφους. Και ο νοων νοειτω....

  Και κάτι ακόμη. Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν σε όλα τα επίπεδα για την χώρα μας, σύντομα Κυβέρνηση με κορμό ΝΔ, Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και Αντιπρόεδρο Άδωνι για τα πρώτα 2 έτη. Επιτέλους οι Έλληνες πρέπει να αναγνωριζουν τα λάθη τους, αλλα και να τα διορθώνουν κι ολας.
  Ανοικοδομουμε την Ελλάδα, ανοικοδομουμε τη ΝΔ. Και μολις σταθεροποιηθεί η κατάσταση, Άδωνις Πρωθυπουργός για μια αξιοπρεπέστερη Ελλάδα.

 15. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 21/11/2015 23:19:35

  1. Ο ελληνικός λαός έκανε λάθος. Πρέπει να το ακούσει, να μην δείξουμε 'ευγένεια', για να διδαχτεί και να μην το ξανακάνει.
  2. Το κακό στη χώρα δεν το έκαναν οι αριστεροί. Είναι λίγοι και ακίνδυνοι. Το κακό το έκαναν οι κεντρώοι, οι πολιτικοί χαμαιλέοντες.
  3. Τα τελευταία χρόνια μας έβριζαν χυδαία και υπομέναμε και περιμέναμε τη δικαίωση από την πραγματικότητα. Ήρθε ή ώρα να τους ταπεινώσουμε λέγοντας τους την αλήθεια.
  4. Εάν είναι να παραμείνει αρχηγός ο Μεϊμαράκη γιατί κάναμε εκλογές;
  5. Εάν ψηφίσω Κυριάκο θα έρθει ή ώρα που θα ψηφίσω Καραμανλή Γ' ή Μπακογιάννη Β'. Σου φαίνομαι για γίδι;
  6. Ο Τζιτζικώστας δεν έχει ικανότητες.
  Για τους λόγους αυτούς ψηφίζω Άδωνι....

 16. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 21/11/2015 23:57:48

  Ευχομαι ολοψυχα νικη του Αδωνη Γεωργιαδη.Για τη λεβεντια του, την περηφανεια του και τις μεγαλες αληθειες που δεν φοβαται να λεει !

 17. λαέρτης avatar
  λαέρτης 22/11/2015 01:30:20

  Ψηφίζω δεξιό άρα ψηφίζω Γεωργιάδη .
  Τα γιαλαντζί δεν τα γουστάρισα ποτέ....

 18. λαέρτης avatar
  λαέρτης 22/11/2015 01:54:22

  Τις θέσεις μου τις ξέρετε .
  Άλλωστε δεν κρύφτηκα ποτέ .
  Είμαι με αυτόν που εργάζεται , που δεν είναι γόνος , που μάχεται κάθε μέρα, που ήταν πάντα στη φωτιά όταν οι άλλοι κρύβονταν, που προειδοποιούσε όταν ερχόταν η λαίλαπα , που του ρίχνει λάσπη ο Λάκης και που δεν τον θέλει το σύστημα...
  Προσωπικά θα ήθελα η ΝΔ να είναι το κόμμα που επιτρέπει στο γιο του βιβλιοπώλη που βιβλιοπώλης κι αυτός έχει ικανότητες να φτάσει μέχρι πάνω.
  Πιστεύω ότι μεγαλύτερη διαφήμιση για την δημοκρατία μας δε θα υπήρχε σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς.
  Φυσικά όμως άλλοι μπορεί να έχουν άλλη γνώμη.
  Η ΝΔ φυσικά και είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και τέτοιες εκλογές έχει κάνει πολλές και θα ξανακάνει πολλές κι όχι με ένα υποψήφιο ούτε σταλινικά σε κλειστά δωμάτια ούτε με δαχτυλίδια. Ο καθένας έχει τη γνώμη του κι η ψήφος του είναι ιερή.
  Σκεφτείτε μόνο που θα πάει η χώρα αν έχουμε εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό ή αν έχουμε αρχηγό που θα στηρίζει ΣΥΡΓΕΛΑ ....
  Πόσα χρόνια θα κυβερνήσει ακόμα ο τσίπουρας και ποιες θα είναι οι συνέπειες ...
  Καλό ξημέρωμα και καλή ψήφο...

 19. Dimitris Z avatar
  Dimitris Z 22/11/2015 02:07:32

  Λέει κάπου το άρθρο:
  "Το «κέντρο» είχε πολιτική ταυτότητα στα μετεμφυλιακά χρόνια μέχρι και τη δικτατορία. Μετά το 1975 μας τελείωσε...
  Το «κέντρο» υπήρχε σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, ως «χώρος» ανάμεσα στην καθεστωτική δεξιά και την παράνομη ή ημι-νόμιμη Αριστερά."
  Για να εξηγούμαστε: Για ποιό "Κέντρο" μιλάτε; Αυτό που ΔΕΝ έβαλε πλάτη τα δύσκολα χρόνια μετά τον πόλεμο; Που με τους ανένδοτους και τις άλλες ιδεοληψίες, μας έφερε με τον τρόπο του την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;
  Το "Κέντρο" από τα σπλάχνα του οποίου γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 και η ηγεμονεύουσα αριστερά. Εξάλλου και ο Μαύρος, προσχώρησε αργότερα στο ΠΑΣΟΚ.
  Λυπάμαι που το λέω, αλλά το "Κέντρο" αποτέλεσε την επίσημη πολιτική γιάφκα των λεγόμενων "συνοδοιπόρων". Και αυτό αποδεικνύεται. Πολύ καλά και σοφά έπραξε ο Κωνσταντίνος όταν απέπεμπε τον Γεώργιο Παπανδρέου το 1965.
  Το "Κέντρο" από το οποίο ξεπήδησε η ΠΑΣΟΚική λαίλαπα. Και μετά η Σημιτική;
  Ο Άκης, ποιανού γέννημα - θρέμμα είναι; Του Κέντρου ασφαλώς.
  Για να ξέρουμε τι λέμε.
  Αν στην Χώρα δεν ξανακυριαρχήσει το τρίπτυχο "ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ", δεν βλέπω σωτηρία.
  Στην Κούβα ακόμη λένε "PATRIA O MUERTE" (δηλ. Πατρίδα ή Θάνατος).
  Στα δε Κομμουνιστικά καθεστώτα έλεγαν "HLEB-RODINE" (Χλέμπ-Ρόντινε) δηλ. "Ψωμί-Πατρίδα".
  Στην σημερινή Ελλάδα αν πεις "Πατρίδα ή Θάνατος" ή το "Ψωμί-Πατρίδα", θα σε πούνε "κρυπτοχρυσαυγίτη".
  Επιτέλους ας τελειώνουμε με αυτά. Και την Αριστερά γενικώς.

 20. Orson Welles avatar
  Orson Welles 22/11/2015 10:21:32

  Μάλλον από τις ειδήσεις που ακούω, τον Πολίτη Κέιν θα ψηφίσουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.