Ψεύτικα διλήμματα...
26/05/2018 11:00
Του Γιώργου Σταφυλά
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψεύτικα διλήμματα...

Mεσοπρόθεσμο μέχρι το 2022.

Τέσσερα ακόμα χρόνια σκληρών μέτρων, που περιλαμβάνουν κόψιμο συντάξεων εκ νέου, μείωση έως οριστική κατάργηση του αφορολόγητου, νέο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του ΕΚΑΣ, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και άλλα πολλά.

Το αφήγημα Τσίπρα για καθαρή έξοδο μας τελείωσε. Η όποια ελάφρυνση χρέους αν το δούμε ποτέ αυτό να γίνεται θα συνοδεύεται από μέτρα και αυστηρή επιτήρηση.

Επιτήρηση που θα ξεπερνάει αυτή που προβλέπεται για τις χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα.

Οι εκλογές πλησιάζουν. Έρχεται το αφήγημα Μητσοτάκη. Μείωση φόρων και επενδύσεις.

Με ποιο μαγικό τρόπο θα πετύχει να μειώσει τους φόρους χωρίς αυτό να επηρεάσει τα έσοδα, δεν μας λέει. Όπως δεν μας λέει και με ποιο μαγικό τρόπο θα έχουμε αυτό τον επενδυτικό οργασμό.

Εκτός αν εννοεί ξεπούλημα. Ό,τι έχει απομείνει δηλαδή. Και υπάρχουν ακόμα μερικές καλές εταιρείες στο δημόσιο. Να τις πουλήσουμε εμείς να τις πάρουν οι Γερμανοί ας πούμε.

Τέτοιες επενδύσεις...

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα αγνοεί και απαξιώνει τους Έλληνες.

Ο πολίτης βλέπει να τον χρησιμοποιούν μόνο για να επικυρώσει δια της ψήφου του μια εχθρική πολιτική προαποφασισμένη στις Βρυξέλλες.

Βλέπει να τον υποβάλλουν σε ψεύτικα διχαστικά διλήμματα τη στιγμή που κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπάρχουν μόνο για να εφαρμόζουν νόμους και προγράμματα προκάτ.

Σε λίγα χρόνια τα ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές θα είναι επιπέδου Βενεζουέλας.

Όντως λοιπόν θα γίνουμε Βενεζουέλα, αλλά θα μας έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Τα διλήμματα «να φύγουν αυτοί να έρθουμε εμείς» είναι ψεύτικα.

Το αληθινό δίλημμα είναι ένα: θέλουμε εθνικό κράτος και εθνική πολιτική ή failed state, ειδική οικονομική ζώνη, με συνθήκες εργασίας αποικιακές και χωματερή «προσφύγων»;