Προς Κ. Μητσοτάκη: Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται
13/02/2017 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς Κ. Μητσοτάκη: Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται

Μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άγκελα Μέρκελ κι αν περίμενε κάποιος ότι θα έβγαινε στον αέρα κάποια μεγάλη είδηση απλά δεν ξέρει την πολιτική. Τέτοιες συναντήσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για το ευρύ κοινό. Ό,τι λέγεται μένει εκεί και τα υπόλοιπα είναι δηλώσεις για το θεαθήναι.

Αν ο Κυριάκος έδωσε τα διαπιστευτήριά του και πήρε τις «ευλογίες» της Καγκελαρίου για να αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Πιθανόν να είναι κι έτσι αν και κανείς δεν γνωρίζει αν σε μερικούς μήνες θα είναι η Μέρκελ καγκελάριος. Πιο πιθανό είναι να είπε του Κυριάκου «άσε τον Αλέξη να υπογράψει και τις χαρτοπετσέτες, να ξεφτιλιστεί, να περάσουμε κι εμείς αυτά που θέλουμε και μετά κυβερνάς εσύ σε πιο ήρεμα νερά».

Αυτονόητα όσα είπε ο Μητσοτάκης και επιβεβαίωσε και ο ίδιος και οι συνεργάτες του για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ότι δηλαδή είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.

Όπως είπε ακόμη μετέφερε «μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», δίνοντας έμφαση στην ανεργία των νέων αλλά και στην ακραία φτώχεια. Όπως είπε ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και όσους χρειάζονται τη αρωγή τους. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στην κ. Μέρκελ ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι «είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά τον λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας, πολλές από τις οποίες δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», είπε, ενώ όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό τόνισε πως η κυβέρνηση έχει προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της.

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης. Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή», είπε ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τις διαρροές της ΝΔ βεβαίως.

Ωραία λόγια που όμως ωραία καίγονται αν δεν υπάρχουν σχεδιασμοί, αποφάσεις, στρατηγική. Κι όπως γράψαμε και πρόσφατα, ο Μητσοτάκης αν θέλει να κερδίσει την ελληνική κοινωνία αυτό που πρέπει να κάνει είναι να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά του. Ένα πρόγραμμα που θα έχει ως κεντρική θέση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και που θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Γιατί αν συνεχίσει την ίδια πολιτική των μνημονίων, των φόρων, του διωγμού των επενδύσεων τότε θα καταφέρει μόνο να οδηγήσει σε συνεχές τέλμα της χώρα.

Τι να τις κάνεις τις συναντήσεις με την «μαντάμ» και να μιλάς για την Ευρώπη και την Ελλάδα όταν στις τάξεις της γερμανικής κυβέρνησης πιστεύουν πως είναι καλύτερα ένα Grexit;

Άλλωστε, χορτάσαμε από τσάι και συμπάθεια απέναντι στην Ελλάδα από τη Γερμανία. Τώρα χρειάζονται πράξεις. Και η πρώτη που πρέπει να κάνει η Μέρκελ είναι να διώξει τον Τσίπρα.