Προφυλακιστέοι μέχρι νεωτέρας οι Έλληνες στρατιωτικοί - Κόντρα ρελάνς από τον Ερντογάν
27/03/2018 20:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προφυλακιστέοι μέχρι νεωτέρας οι Έλληνες στρατιωτικοί - Κόντρα ρελάνς από τον Ερντογάν

Κι εκεί που η κυβέρνηση πανηγύριζε επικαλούμενη το «στρίμωγμα» Γιούνκερ και Τουσκ για την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Ερντογάν, αίφνης ο Τούρκος εισαγγελέας απεφάνθη ότι θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας.

Πρόκειται για έναν ακόμα διασυρμό της κυβέρνησης, η οποία αντί να απαιτήσει ευθέως από τον Σουλτάνο την αποφυλάκιση των δύο παλικαριών που λιώνουν στη φυλακή προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τα φουστάνια της Ευρώπης.

Έτσι, αντί να απελευθερωθούν πριν από το Πάσχα, καθώς θα σκιάζονταν ο κουμπάρος από την πίεση των ευρωπαίων εταίρων μας, όπως εκτίμησε ο Καμμένος, θα ψήσουν το αρνί στη φυλακή.

Η ρελάνς Ερντογάν ήταν αναμενόμενη. Από τη στιγμή που βλέπει μία δειλή κυβέρνηση που αρνείται να πράξει τα αυτονόητα, σιγά μην απελευθέρωνε τους στρατιωτικούς για να κάνει τον καλό στην Ευρώπη.

Άλλωστε, χθες κατά την διάρκεια της Συνόδου στη Βάρνα είδαμε ποσό τρόμαξε από τους ισχυρούς Ευρωπαίους. Ναι μεν είπε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας πρέπει να επιταχυνθεί, άλλα απαίτησε πρώτα να υλοποιήσουν... τα προαπαιτούμενα. Τουτέστιν, ή μου δίνεται κι άλλα λεφτά για τους πρόσφυγες, την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων βίζας και την τελωνειακή ένωση, ή θα πνίξω την Ευρώπη με Μουσουλμάνους.

Ο Ερντογάν μόνο μουρλός, δεν είναι, όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι.

Γνωρίζει ότι η Ευρώπη τον έχει ανάγκη και θα παζαρέψει μαζί της εκμεταλλευόμενος τα πάντα, μέχρι να αποσπάσει αυτό που θέλει. Την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή.

Κι απ΄ότι φαίνεται, επειδή τα λεφτά είναι πολλά, οι Ευρωπαίοι χορεύουν το τσιφτετέλι του, αδειάζοντας επί της ουσίας την Ελλάδα.

Εάν πράγματι ήθελαν να μας βοηθήσουν στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών, δεν θα καλούσαν τον Ερντογάν σε Σύνοδο και μεταξύ τσαγιού και συμπάθειας να του ζητούν να τους απελευθερώσει. Το λιγότερο που έπρεπε να κάνουν ήταν να παύσουν τις συνομιλίες μαζί του μέχρι να επιστρέψουν τα δύο παλικάρια στην Ελλάδα.

Είναι προφανές, ότι η αδυναμία μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων μας έχει καταστήσει κλωτσοσκούφι μεταξύ δύσης και ανατολής.

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση κάποια στιγμή θα ξυπνήσει. Διαφορετικά μας βλέπω να ξαναφοράμε το τουρκικό φακιόλι...