Που το πάει ο Κώστας Καραμανλής;
30/12/2015 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που το πάει ο Κώστας Καραμανλής;

Είναι κάποια πράγματα τόσο εξωφρενικά στη Νέα Δημοκρατία που αναρωτιέσαι πώς κατάντησαν αυτό το κόμμα οι μονίμως απόντες ιδιοκτήτες. Αυτοί που άφησαν την πολυκατοικία διαλυμένη και τώρα επέστρεψαν να πάρουν και το νοίκι.

Είναι τέτοιο το χάλι της ΝΔ που φαίνεται από δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι φαίνεται ο Λεβέντης σοβαρότερος από πολλούς εκεί στη Συγγρού. Μάλιστα ο μέχρι πρότινος γραφικός της trash tv κάνει και δηλώσεις για τη Νέα Δημοκρατία που φαντάζουν απόλυτα σωστές κι αληθινές.

Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν κάτι απίθανοι τύποι της δεξιάς παράταξης που συνεχίζουν να τραγουδάνε παράφωνα. Παρ’ ότι τους πέταξε ο κόσμος έξω αυτοί συνεχίζουν να διεκδικούν ρόλο στην πολιτική σκηνή και να το παίζουν μεγαλοπαράγοντες της δεξιάς παράταξης. Ποιος είναι ο Στυλιανίδης βρε παιδιά; Τι έχει προσφέρει στη χώρα; Ποιο είναι το έργο του;

Ποιος είναι ο Αντώναρος που βγαίνει και παίρνει θέση υπέρ του Μεϊμαράκη; Τι πρόσφερε όταν ήταν υπουργός; Τι είναι όλο το καραμανλικό σκυλολόι που βγαίνει και θέλει να μοιράσει την «περιουσία» της ΝΔ; Θέλει να την ελέγχει για 100 χρόνια ακόμη; Κι εντέλει, που το πάει ο Κώστας Καραμανλής; Άραγε έχει δίκιο ο Βασίλης Λεβέντης που λέει ότι αυτός κινεί τα νήματα της οικουμενικής κυβέρνησης; Ότι θέλει να επιβάλει τον «εύκολο» Β. Μεϊμαράκη ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ένωση Κεντρώων;

Μπορεί να ξέρει καλύτερα ο Λεβέντης τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ; Κι όμως, είναι ένα σενάριο το οποίο επιβεβαιώνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις και εξελίξεις. Ο Τσίπρας θέλει να βγει ο Μεϊμαράκης αρχηγός γιατί ξέρει ότι απ’ αυτόν δεν θα χάσει ούτε στο… τάβλι. Και έχει σύμμαχό του για το σχέδιο αυτό τον Κώστα Καραμανλή. Με έναν πρόεδρο της ΝΔ του χεριού του ακόμη και αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει θα έχει την καβάτζα του. Ο Καραμανλής έτσι θα έχει στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα τον Πρ. Παυλόπουλο και θα ελέγχει και την κυβέρνηση. Φίλος ο πρωθυπουργός Αλέξης, πιόνι του ο… αντιπρόεδρος Βαγγέλας σε μια συμμαχική κυβέρνηση. Γιατί να θέλει ο κάτοικος Ραφήνας να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική; Γιατί να αφήσει τις διακοπές του στα χιονοδρομικά κέντρα; Γιατί να εγκαταλείψει τις ταβέρνες; Αφού έτσι κι αλλιώς αυτός θα κινεί τα νήματα;

Όμως, αν κάποιοι που υπηρέτησαν τη ΝΔ, που τους πίστεψε ο κόσμος της, που έγιναν πρωθυπουργοί (έστω και με όχι μεγάλη επιτυχία) σκέφτονται την πάρτη τους και το πώς θα παραμείνουν ισόβιοι ιδιοκτήτες αυτό θα είναι έγκλημα για τη χώρα. Αν ο Κ. Καραμανλής πράγματι πονά την Ελλάδα που βασανίζεται στα χέρια των ανίκανων της Αριστεράς τότε ας επιστρέψει ψυχή τε και σώματι. Να πει «αναλαμβάνω εγώ, να συστρατευτούμε όλοι να διώξουμε τον Τσίπρα». Αυτό θα ήταν πολύ πιο έντιμο από τα παιχνίδια εξουσίας πίσω από την κουρτίνα. Και θα αποδείκνυε ότι ο κ. Καραμανλής μπορεί να αναλάβει την καυτή πατάτα της σωτηρίας της χώρας. Όπως έκανε ο Σαμαράς το 2012, πήρε μια διαλυμένη χώρα και την έσωσε από τη χρεοκοπία. Έτσι και ο κ. Καραμανλής αν θέλει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη ΝΔ και στην πατρίδα ας μη βάζει… κολαούζους. Ας μη λειτουργεί με μπροστινούς.

Όμως, είναι δύσκολο να πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις μετά από μια 7ετία πλήρους αποχής από τα πολιτικά πράγματα.

Αν ο κ. Καραμανλής δεν θέλει ενεργό ρόλο να το πει και να απελευθερώσει τη ΝΔ από τα δεσμά του ψευτοκαραμανλισμού που εκπροσωπούν κάτι Στυλιανίδηδες και Αντώναροι. Να κάνει στην μπάντα και να αφήσει τον κόσμο να αποφασίσει τι θέλει για το κόμμα.

Τόσο απλά...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απλά τα πράγματα. avatar
  Απλά τα πράγματα. 30/12/2015 15:24:49

  1000 μπράβο!
  Στον ίδιο σκουπιδοντενεκέ με τους Τσιπροκαμμένους ανήκουν οι κρατικοδίαιτοι "δεξιοί" που επι 5,5 χρόνια μόνο δανείζονταν, διόριζαν, έτρωγαν και σκόρπαγαν.
  Ο Σαμαράς έδειξε τι σημαίνει ΥΠΕΥΘΗΝΗ διακυβέρνηση, τώρα είναι σειρά του Κυριάκου να συνεχίσει αυτο το έργο και να απαλλάξει το λαό από το φορομπηχτικό κρατισμό και την συνεπακόλουθη καθυστέρηση που μας δυναστεύει εδώ και 40 χρόνια.

  • Eva avatar
   Eva @ Απλά τα πράγματα. 01/01/2016 14:20:58

   Επειδη δεν δυναμαι να πληρωνω πλεον τα ρουσφετια του ενος και του αλλου, θα περιμενω την αντιδραση του αρχηγου ΜΕΧΡΙ τους πρωτους ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

 2. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 30/12/2015 15:31:15

  Ο Καραμανλής θέλει να ελέγχει το κόμμα και να έχει αρχηγούς ορισμένου χρόνου όπως ο Μειμαράκης.
  Στόχος του να επιστρέψει γύρω στο 2020 όταν η οικονομία θα έχει κάπως ανακάμψει (εάν έχει ανακάμψει) για να έχουν πάρει όλοι οι προηούμενοι το πολιτικό κόστος και αυτός να γυρίσει με "δόξες και τιμές".
  Για να συνοψίσουμε και χωρίς ψευδαισθήσεις: Ο Κ.Καραμανλής ο Β' δεν έχει καμία σχέση στην πολιτική σκέψη με τον Α'. Ο Θείος ήταν ένας πολιτικός που ήταν εναντίον των παροχών κλαι των διορισμών που έκανε ο ανηψιός. Ο Θείος δεν υπολόγιζε την προπαγάνδα της Αριστεράς και των Συντεχνιών και εφήρμοζε την πολιτική που αυτός θεωρούσε καλύτερη έστω και εάν απειλούσαν να τον ρίξουν. Αντίθετα ο ανηψιός, υπό τον φόβο της ΠΑΣΟΚοαριστερής προπαγάνδας έφθασε σε σημείο να ιδιωτικοποιήσει την Ολυμπιακή δίνοντας παχυλές συντάξεις ακόμα και σε αεροσυνοδούς 38 ετών!!
  Τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας την περίοδο 2004-2009 τον πληρώνουμε ακόμα και ο Καραμανλής ο Β' τό μόνο που έκανε ήταν να φύγει έγκαιρα πριν σκάσει η βόμβα στα χέρια του.

 3. Τζανής avatar
  Τζανής 30/12/2015 17:00:45

  Ο Αντώναρος, ο Στυλιανίδης και άλλοι, δεν είναι μόνοι τους. Λένε ό,τι τους υπαγορεύει ο ίδιος ο Καραμανλής προκειμένου να δικαιολογήσει την ανικανότητά του στα χρόνια της πρωθυπουργίας του.
  Μας λέει λοιπόν ο Αντώναρος και λοιποί (δηλ. ο Καραμανλής), το παραμύθι του: Για να μην μας πουν νεο-φιλελεύθερους, τις κρατικοποιήσεις θα τις κάνουμε όταν μας επιτρέψει η αριστερά, γιατί οι αριστεροί θα βγάλουν τα παράσιτα στο δρόμο και θα αρχίσουν τα σπασίματα.
  Μας λέει ακόμη ο Αντώναρος και λοιποί (δηλ. ο Καραμανλής): Το φαγοπότι πρέπει να συνεχιστεί γιατί οι συνδικαληστές της αριστεράς αργούν να χορτάσουν.
  Συνεχίζει ο Αντώναρος και λοιποί (δηλ. ο καραμανλής): Πρέπει να διορίζουμε 8 αριστερούς και 2 δεξιούς για να μην γαβγίζουν οι αριστεροί. Κι αν δεν φτάνουν τα λεφτά θα δανειστούμε κάτι λίγα από τους κουτόφραγκους.
  Με λίγα λόγια ο Αντώναρος και λοιποί, περιγράφουν όσα έγιναν τις ένδοξες ημέρες του Κ. Καραμανλή του νεώτερου.
  Του επιτυχημένου.
  Και θέλει ο Αντώναρος και λοιποί (δηλ. ο Καραμανλής), αυτό το πάρτι να συνεχιστεί.
  Και για να συνεχιστεί αυτό το πάρτι πρέπει να ψηφίσουμε Μεϊμαράκη (έτσι λέει ο Αντώναρος και λοιποί, δηλ. ο Καραμανλής).
  Γιατί αν ψηφίσουμε Κυριάκο και πάρει ο Κυριάκος τα σωστά μέτρα προκειμένου να σωθεί η πατρίδα, αν κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, αυτό θα είναι κακό, γιατί το είπε ο Αντώναρος και λοιποί (δηλ. ο Καραμανλής).
  Δεν το υπαγόρευσαν τα προβλήματα που θέλουν λύσεις.
  Και αφού ο Αντώναρος, και λοιποί, τελείωσε το παραμύθι στον εγγονό του, γύρισε πλευρό και κοιμήθηκε αγκαλιά με τον Κωστάκη. (Τώρα αυτό γίνεται και με το νόμο).
  -Ε, παππού ξύπνα, φώναξε ο εγγονός (ο λαός) που δεν είχε κοιμηθεί ακόμη, με τον Μεϊμαράκη τι θα γίνει;
  -Κοιμήσου τώρα, είπε ο Αντώναρος και λοιποί (δηλ. ο Καραμανλής), κι όταν ξυπνήσεις την άλλη ημέρα να τον βρίζεις όπως όλοι μας.

 4. Ρηνα avatar
  Ρηνα 30/12/2015 17:30:29

  Σωστά όσα λες αλλά το πρόβλημα μας εδώ είναι ότι μετά από τόσα χρόνια λιτότητας κάνεις δεν θέλει να την παρατείνει. Έτσι ασυναίσθητα ψηφίζει ο,τι ναναι προκειμένου να ξεφύγει, αλήθεια από που; από τη μιζέρια; την έλλειψη προοπτικης; τη καταστροφή των ονείρων του;
  Μου θυμίζει το μουρουνολαδο των παιδικών μας χρόνων που ενώ ξέραμε ότι ήταν ωφέλιμο, στρέφαμε δεξιά αριστερά το κεφάλι προκειμένου να το αποφύγουμε.
  Αυτός που θα καταφέρει ένα δίκαιο πρόγραμμα σύντομου χρόνου και το εκτελέσει, αυτός θα ηγεμονευσει χρόνια. Αν φυσικά τον αφήσουν οι μέσα η οι έξω (πχ Σαμαρας). Γιατί καταφέραμε να μας ξυνιζει τελικά και ο καλός ηγέτης η να μην είμαστε σε θέση να τον καταλάβουμε.
  Σε διαφορετική περίπτωση ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα, τα πολύ χειρότερα. ..Γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός έμαθε καλά το μάθημα του, θα πάει τη καυτή πατάτα στον επόμενο πρόθυμο (οι φιλόδοξοι αρκετοι), γι αυτό όλες οι εξαγγελίες των υπουργων του ειναι. ...μακρόπνοης προοπτικης-χαχαχα-ώστε να μας λενε κατάμουτρα μην περιμένετε από μας τίποτα. Μετά θα φταίνε ίσως οι άλλοι που μπήκαν στην οικουμενικη που του χάλασαν το πρόγραμμα, ο κακός μας ο καιρός, οι ψεκασμοί κοκ....
  Γι αυτό όσοι για μια πρωθυπουργια πουλάνε τη ψυχή τους ας το σκεφτούν ξανά γιατί μπορεί να το πληρώσουν ακόμα και με ...αίμα, τώρα που όλες οι βόμβες (ντόπιες και ξενοφερτες) είναι απασφαλισμενες. Εκεί που κυκλοφορούν δεν αφουγκραζονται τις μυρωδιές, αλλά όταν αρπάξει για τα καλά η φωτιά σίγουρα θα τους τσουρουφλισει χωρίς καμμια αμφιβολία και είναι κρίμα από μια φιλοδοξία και μια ατυχή συγκυρία να πληρώσουν αμαρτίες άλλων. ...

 5. UncleStgm avatar
  UncleStgm 30/12/2015 17:40:03

  Είναι απλά τα πράγματα.
  Ο Κ. Καραμανλής ΙΙ παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις (παντα το έκανε).
  Βλέπει ότι η πλειοψηφία των πολιτών αρχίζει - σωστά ή λάθος είναι άλλη συζήτηση - να υποστηρίζει "Μεγάλο Συνασπισμό" ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
  Ο Κ. Καραμανλής ΙΙ μετά το 2004 έχει συνηθίσει να ακολουθεί τις πλειοψηφίες.
  Για το ίδιο αρχίζει να προετοιμάζεται και τώρα.

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 30/12/2015 19:10:10

  Ο Καραμανλής διακατέχεται από την πολύ φυσιολογική επιθυμία κάθε πρώην πρωθυπουργού να επανακάμψει. Όλοι το ήθελαν. Ο θείος του το ήθελε - και το κατάφερε. Ο Ανδρέας το ήθελε και το κατάφερε. Από εκεί και πέρα, ο Μητσοτάκης το ήθελε, δεν το κατάφερε. Ο Σημίτης το ήθελε, δεν τα κατάφερε και δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρει. Ο ΓΑΠ, ναι, μέχρι και ο ΓΑΠ έκανε δικό του κόμμα για να διεκδικήσει ρόλο στις εξελίξεις και φυσικά τίποτε λιγότερο από τη θέση που "νομοτελειακά", ως δυναστικός γόνος, θεωρεί ότι δικαιούται.

  Από εκεί και πέρα, από αυτή την πολύ φυσιολογική επιθυμία και πέρα, όμως, μέχρι του σημείου να γίνονται κινήσεις που υπονομεύουν την παράταξη και τη χώρα, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.

  Ξαναλέω ότι τώρα μπορεί να ερμηνευθεί η σιωπηλή, η βουβή οργή του Σαμαρά κατά του Καραμανλή καθ' όλη την περίοδο της πρωθυπουργίας του.

  Τώρα μπορεί να ερμηνευθεί η υποστήριξη της άχρωμης και άοσμης υποψηφιότητας Δήμα, που προφανώς στόχευε να καλύψει καραμανλικές διαρροές.

  Τώρα μπορεί να ερμηνευθεί η μη κάθοδος Παυλόπουλου στις εκλογές του Ιανουαρίου και η εύκολη "προεδροποίησή" του αμέσως μετά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Τώρα μπορεί να ερμηνευθεί ο συνεχής κλεφτοπόλεμος Αντώναρου κατά του Σαμαρά, που αντί να ευγνωμονεί τον ευεργέτη του για την καλοπληρωμένη θέση στο Λουξεμβούργο, στην οποία ο τελευταίος τον τακτοποίησε, συνέχισε μέσα από την Παναγή Κυριακού να υβρίζει και να υπονομεύει.

  Τώρα μπορεί να ερμηνευθεί η συνεχής παγωμάρα της Κ.Ο. της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της.

  Τώρα μπορεί να ερμηνευθεί η ανασφάλεια της κυβέρνησης Σαμαρά για την υπερψήφιση των λίγων μέτρων του mail Χαρδούβελη και την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

  Η αξιοποίηση των καραμανλανθρώπων Παυλόπουλου και Παπαγγελόπολου από τον Τσίπρα δείχνει ότι μεταξύ Τσίπρα και Καραμανλή υπήρξαν υπόγειες διαδρομές πολύ νωρίτερα, πολύ πριν τον Ιανουάριο.

  Την 12η-13η Ιουλίου 2015 ο Τσίπρας πήρε τηλέφωνο πανικόβλητος τον Καραμανλή εν μέσω της "διαπραγμάτευσης" (λέμε τώρα...). Γιατί; Για να μάθει από "διαπραγμάτευση"; Αν ήταν, θα έπρεπε να πάρει τον Σαμαρά ή τον Στουρνάρα. Όχι. Πήρε τον Καραμανλή. Γιατί; Μα διότι προφανώς ζητούσε τις ψήφους που του έλειπαν. Του τις χάρισε απλόχερα με την υπερψήφιση του Τρίτου Μνημονίου.

  Και πώς αποφάσισε να πάρει αυτόν τηλέφωνο; Και γιατί αυτόν και όχι π.χ. τον εν ενεργεία αρχηγό Μεϊμαράκη; Ή τον έως μια εβδομάδα πριν αρχηγό της ΝΔ, Σαμαρά, που ζητούσε επίμονα έως τότε την "μεγάλη συνεννόηση";

  Είναι φανερό ότι οι συνεννοήσεις Καραμανλή-Τσίπρα υπήρχαν από παλιότερα. Αυτό συνείργησε τα μάλα στην υπονόμευση της κυβέρνησης Σαμαρά και της εν γένει πορείας της χώρας.

  Εδώ έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο έγκλημα Καραμανλή Τσίπρα. Δεν έγινε τώρα, γινόταν από πριν και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα. Αυτή είναι η οργανωμένη προδοσία. Της ΝΔ και όχι τόσο της ΝΔ, όσο της χώρας της ίδιας.

  Το κόμπλεξ των Αντώναρων έναντι του κατά πολύ ανώτερου του αρχηγού τους Σαμαρά, που κόντεψε να του φάει την ιδιοκτησία της χώρας, εάν θα είχε μείνει στη συνείδηση των ανθρώπων ως σωτήρας της χώρας.

  Αυτό που βιώνουμε τώρα δεν είναι παρά απλή προέκταση της υπονόμευσης - να το πούμε λαϊκά: του "κέρατου" - που βίωσε ο Σαμαράς την περίοδο 2012-2014. Δεν ξεκινάει τώρα. Δεν το "πάει κάπου" τώρα μόνον, το πήγαινε "κάπου" από την πρώτη στιγμή που φάνηκε ότι ο Σαμαράς έβαλε τα πράγματα σε τάξη, από το Δεκέμβριο του 2012. Μέχρι τότε έβαζαν στοιχήματα για το πότε θα πέσει ο Σαμαράς. Όταν είδαν ότι δεν θα έπεφτε μόνος του, αποφάσισαν να "διευκολύνουν" αυτή την εξέλιξη.

  Είναι σαν να τα φτιάχνει εμφανώς με το χειρότερο εχθρό σου η πρώην γυναίκα σου μετά το διαζύγιό σου. Και ενώ εσύ αναρωτιόσουν όλο τον προηγούμενο γιατί δεν έβρισκες υποστήριξη από το σπίτι σου κατά του εχθρού σου όλο τον προηγούμενο καιρό. Μα τα είχε κρυφά με τον εχθρό σου και πριν το διαζύγιο!

  Στην ουσία έχουμε για δεύτερη φορά επανάληψη του σεναρίου του Απριλίου 1992: Ο Μητσοτάκης τότε έδιωξε τον Σαμαρά με κορυφή του παγόβουνου τις "διαφωνίες" με τον τότε ΥπΕξ για το Σκοπιανό. Μα μετά τη λήξη του περίφημου τότε Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, η δήλωση που βγήκε ήταν πλήρως σύμφωνη με τις θέσεις Σαμαρά. Άρα, ποια διαφωνία; Είναι απλό, δεν τολμούσαν να διατυπώσουν τη διαφωνία, οπότε για μερικούς μήνες προσποιήθηκαν ότι συνέχιζαν την πολιτική Σαμαρά. Μετά από Σεπτέμβριο 1992 και κυρίως από Ιανουάριο 1993, ο Μητσοτάκης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και ότι το πήγαινε για θάψιμο το Σκοπιανό (άλλο ότι τότε πια αντιμετώπισε την καθυστερημένη αντίδραση του γέρου Καραμανλή, που τον Απρίλιο 1992 τον ζόριζε κι αυτόν ο νεαρός Σαμαράς, που δεν υποχωρούσε από την πανεθνική, τότε, θέση περί πλήρους υπεράσπισης του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ ο γέρος Καραμανλής πολύ θα ήθελε τότε να είχαμε υποχωρήσει με πρωτοβουλία Μητσοτάκη και αποδοχή Σαμαρά).

  Το τι ακολούθησε, το ξέρουμε: Ο Μητσοτάκης με τη μπλόφα αυτήν κατάφερε να οικειοποιηθεί σχεδόν όλη τη ΝΔ, ενώ ο Σαμαράς πήρε τέσσερα κόμμα κάτι στην Πολιτική Άνοιξη. Ενώ στην πραγματικότητα ο Μητσοτάκης είχε προδώσει την πανεθνική θέση, που τότε ήταν τόσο πιο εύκολο να επιβληθεί στην Ευρώπη και στα ίδια τα Σκόπια.

  Κάτι παρόμοιο γίνεται και σήμερα. Ο Καραμανλής αντιλαμβάνεται ότι η συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι παρα φύσει. Δεν "τον παίρνει" να εμφανιστεί ως τάχα "εθνικός σωτήρας" που τάχα "μπαίνει μπροστά" για να σωθεί η χώρα. Είτε το κάνει δια Μεϊμαράκη, είτε όχι. Όταν είδε λοιπόν ότι οι διαρροές περί συγκυβέρνησης δεν είχαν αποδοχή από τη βάση της ΝΔ, υιοθετούν και αυτοί τώρα πια στάση "εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ

 7. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 30/12/2015 19:12:13

  Η Δεξιά παράταξη που εκπροσωπείται κατά κύριο λόγο από τη Νέα Δημοκρατία, που εκφράζει την νεοφιλελεύθερη κοινωνική άποψη αποτελείται από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, κυρίως ελευθεροεπαγγελματίες, που δεν ηγεμονεύονται ιδεολογικά. Ο ψηφοφόρος της κατά συνείδηση ψηφίζει το κόμμα του και δεν αναμένει προσωπικά ρουσβέτια και εν ανάγκη και με αρχηγό που δεν τον ικανοποιεί. Ακόμη και στην ψηφοφορία της πρώτης Κυριακής για την ανάδειξη αρχηγού της, όταν βρεθήκαμε καμιά δεκαριά φίλοι το βράδυ, αλληλοκοιταζόμασταν για το τι ψήφισε καθένας μας, που άλλα αναμένομε κατά την προσωπική μας αντίληψη ότι θα συνέβαινε για τον άλλο. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι όμως κόμμα μάχης καθημερινής. Η αστική αβρότητά της και η συνεπής πολιτική της με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον, την μικραίνουν στα μάτια των επιτήδειων δολοπλόκων, γιατί έχει την αδυναμία του σίγουρου, που μακρόχρονα κουράζει και ως μη ευκαιριακή, δεν δημιουργεί αιφνιδιασμό. Η θεωρία όμως του ώριμου φρούτου που όταν οι κοινωνικές συνθήκες θα διαμορφωθούν σε πεδία αδιέξοδα για την κυβέρνηση, θα την καλέσουν οι περιστάσεις για να αναλάβει την διακυβέρνηση, είναι εσφαλμένη, γιατί δεν ξέρει και δεν μπορεί να φαντασθεί με ποιούς διαβόλους έχει μπλέξει. Αλλά και η εσωτερική μας φαγομάρα, σε κρίσιμο χρόνο για το μέλλον της παράταξης δεν είναι σώφρον πράγμα. Δείχνει ανωριμότητα και κυρίως ρίχνει νερό στο μύλο των αντιπάλων. Αλλά, το να γίνεται κριτής ο Λεβέντης των πολιτικών μετεξελίξεων και ως κλαρινογαμπρός να λιγουρεύεται υπουργικούς θώκους, είναι ιστορικά κατάπτωση του πολιτικού συστήματος στο τελευταίο σκαλί της απαξίωσής του, αφού μαζί με τους ανεγκέφαλους κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σέρνουν τον χορό του Ζαλόγγου, συμπαρασύροντας στον όλεθρο κάθε μορφή ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας.

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 30/12/2015 19:31:59

  ... Συγγνώμη, πάτησα κατά λάθος το "αποστολή" πριν και στάλθηκε πριν το τέλος το προηγουμενο σχόλιο.

  Λένε λοιπόν για να προσπεράσουν τις αντιδράσεις "εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ; Α παπα καλέ, τι είναι αυτά που λέτε, πωπω, εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ποτέ των ποτών". Ενώ από πίσω τα έχουν συμφωνήσει και κινούν τα νήματα, όπως αποκάλυψε και ο μαρτυριάρης Λεβέντης (που θα του κόψουν τις πολλές αποκαλύψεις, διότι πάει και τα λέει στους δημοσιογράφους και τους το χαλάει). Θα βγάλουν τον Μεϊμαράκη λοιπόν ορκιζόμενο ότι δεν θα συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά, από εδώ θα το φέρουν, από εκεί θα το φέρουν, θα το κάνουν. Πώς ακριβώς δεν ξέρουμε, πάντως ξημεροβραδυάζονται για να το σχεδιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και ξέρουμε ότι σε κάτι τέτοια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μανούλα.

  Το πλεονέκτημα του Καραμανλή εδώ είναι ότι ο κόσμος έχει σημαντική χρονοκαθυστέρηση σε σχέση με την κατανόηση του τι πραγματικά συμβαίνει. Όταν κάτι συμβαίνει σε χρόνο πραγματικό, το ξέρουν ελάχιστοι και συνήθως δεν βγαίνει αμέσως προς τα έξω. Οταν αρχίσει (όχι πολύ αργότερα) να βγαίνει προς τα έξω, κατανοούν λίγοι τι πραγματικά συμβαίνει. Οι πολλοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Κοινή συνείδηση ότι συμβαίνει κάτι, γίνεται πολύ αργότερα, όταν πια είναι αδύνατον να επηρεαστεί η εξέλιξη του πράγματος.

  Θέλω να πω ότι ο Καραμανλής θα μπορέσει με κάποιον τρόπο να περάσει τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σαμαράς εδώ και οι περί τον Σαμαρά δεν πρέπει να αντιδράσουν με τον τρόπο που αντέδρασαν το 1992-93. Το ότι ο ένας εκπροσωπεί το άλφα και ο άλλος το βήτα, δεν είναι σαφές για τον πολύ κόσμο. ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ 28% ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ 'ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ' ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ. Όπως ο Μητσοτάκης δεν κατάλαβε κανένας το κόλπο του, διότι έβαλε τις ΗΠΑ να ζητήσουν την ένταξη των Σκοπίων στον ΟΗΕ (άρα "εεε, τι να κάνουμε, δεν είχαμε τρόπο να αντιδράσουμε"), δια της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας μάλιστα, που δεν είχε ιδέα τι ακριβώς υπέγραφε, όπως αποκάλυψε κάμποσα χρόνια αργότερα ο Κρις Σπύρου, κάπως έτσι θα σχεδιαστεί και τώρα το πράγμα, ώστε να μην καταλάβουν αρχικά οι Νεοδημοκράτες πού πάει το πράγμα. Κάπως έτσι έγινε και τον Ιούλιο-Αύγουστο η υπερψήφιση του τρίτου Μνημονίου από τη ΝΔ.

  Μόνο που τώρα είναι πια διαφορετικά τα πράγματα και το σοκ από το δημοψήφισμα, τα capital controls και τον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης της χώρας έχει πια περάσει. Τώρα η ΝΔ είναι σε διαφορετική φάση και μπορεί και πρέπει να αντισταθεί για να μην απορροφηθεί πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν περάσει του Καραμανλή, τότε η ΝΔ θα τελειώσει.

  Από εκεί, είναι εθνική υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως παράταξη. Ο Σαμαράς να το χειριστεί διαφορετικά από το 1992-93. Με πλήρη αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχει τρόπος να αποτρέψει τα σχέδια του Καραμανλή (όπως αποδείχθηκε από τη μεθόδευση της 22/11-20/12) και, αντιθέτως, έχει πολιτικά κάθε λόγο να τον αφήσει να τα υλοποιήσει ΧΩΡΙΣ ΌΜΩΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ. Το περισσότερο που μπορούν να του κάνουν είναι να τον διαγράψουν από τη ΝΔ. Ε, ας το κάνουν. Το ζητούμενο είναι να μην φύγει μόνος του ο Σαμαράς, όπως το 1992-93 που έφυγε και άδειασε τη γωνιά στον προδότη τον Μητσοτάκη, κάνοντας του τη μεγαλύτερη χάρη.

  Το μόνο που μπορεί και πρέπει να κάνει ο Σαμαράς είναι να διατυπώσει ηχηρά την ξεκάθαρη διαφωνία του. Να μην παραστεί και στη Βουλή, εάν τυχόν και πάει να υπερψηφίσει τίποτε ο Μεϊμαράκης/Καραμανλής που δεν θα συμφωνεί ο ίδιος ο Σαμαράς. Θα τους έχει έτσι πολιτικά δικούς του ομήρους. Να καταδείξει όμως με κάθε ευκαιρία την επιδέξια διαφοροποίησή του, έτσι ώστε ο κόσμος να έχει ένα μπούσουλα, να ξέρει τι κάνει και τι θα κάνει στραβά ο Καραμανλής.

  Όπως αποδείχθηκε από την προεκλογική εκστρατεία Άδωνι, η θέση Σαμαρά είναι πολιτικά πολύ ισχυρή στη ΝΔ. Καταρχάς επέβαλε στους λοιπούς συνυποψηφίους του πολύ σύντομα την υπεράσπιση των πεπραγμένων Σαμαρά. Μέχρι και ο Μεϊμαράκης αναγκάστηκε τουλάχιστον να το βουλώσει. Οι υπερασπιστές Σαμαρά (μαζί με τον όψιμο Τζιτζικώστα) πήραν 60% και οι τρεις τους. Στη συνέχεια, αναγκάστηκαν όλοι (ακόμη και ο ίδιος ο Μεϊμαράκης!) να αποκηρύξουν τον Τσίπρα. Αυτά τα επέβαλε ένας Άδωνις που διετύπωσε καθαρά την διαφωνία του με αυτά τα καραγκιοζλίκια.

  Τι σηματοδοτεί η επιβολή του σαμαρισμού στον προεκλογικό λόγο των τεσσάρων υποψηφίων αρχηγών; Μα ακριβώς την πολιτική ισχύ του σαμαρισμού και την πολιτική αδυναμία του καραμανλισμού. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει κοινή συνείδηση στους Νεοδημοκράτες ποιος εκπροσωπεί τι. Αργά ή γρήγορα, ο Καραμανλής θα πάει με τον Τσίπρα, διότι πιστεύω ότι ο Τσίπρας τον "κρατάει" από κάπου, πιθανότατα με τις υπονομευτικές κουβέντες που σίγουρα είχαν αρκετά πριν από την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Είτε ο Τσίπρας θα τον "δώσει" εκβιάζοντάς τον, είτε ο ίδιος θα αναγκαστεί να αυτοκτονήσει, στηρίζοντας Τσίπρα χωρίς την έγκριση του Σαμαρά.

  Από εκεί και πέρα, ο χρόνος θα κυλήσει πολιτικά πολύ γρήγορα υπέρ του Σαμαρά. Η ΝΔ θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης και κάτι καινούργιο θα ξεπηδήσει χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε, διότι όλοι θα ζητούν αυτό το κάτι καινούργιο. Ο μεταπολιτευτικός καραμανλο-αριστερός αχταρμάς θα φύγει όλος μαζί με αυτή την τελευταία του "οικουμενική" που θα επιβάλει η διαπλοκή και θα σημάνει και τυπικά το τέλος της μεταπολίτευσης, όταν πια αυτή η "οικουμενική" θα εξαφανιστεί μέσα στη γενική κατακραυγή.

  Και τότε πια θα γεννηθεί το νέο, οι ωδίνες του οποίου κρατούν από τις 23 Απριλίου του 2010...

  Το μόνο που χρειάζεται είναι να μείνουμε στο δικό μας "όχι". Τα άλλα θα έλθουν από μόνα τους. Όπου και να το πάει ο Καραμανλής, το πάει στην ολοκλήρωση του εγκλήματος που ξεκίνησε το 2012-2014.... Αν εμείς αντισταθούμε πολιτικά σε αυτό, δεν θα έχει πού να σταθεί, θα καταποντιστεί μαζί με όλο το άθλιο μεταπολιτευτικό σύστημα.

 9. George N avatar
  George N 30/12/2015 19:38:05

  Ακόμα και να επέστρεφε τι θα έκανε? Θα έφευγε σε 3 μήνες μόνος του γιατί θα έβλεπε ότι θα σκάσει η βόμβα στα χέρια του σε 6. Εδώ δεν καταλάβαινε πως λειτουργεί η οικονομία όταν είχε όλα τα περιθώρια. Πήρε χώρα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και την παρέδωσε έτοιμη να τιναχτεί. Και ευτυχώς για τον ίδιο που πέρναγε ο ΓΑΠ απ'έξω και νόμισε την βόμβα για τούρτα. Πως τώρα θα έπαιζε ρώσικη ρουλέτα επιτυχώς? Δυστυχώς για αυτόν η εποχή των large κυβερνήσεων πέρασε. ϊσως το δεύτερο μισό του 21 αιώνα πάλι....

 10. Γιώργος Πράντζος avatar
  Γιώργος Πράντζος 30/12/2015 19:39:07

  Τελικά ο Αντωνης κατάλαβε ότι οι λεγόμενοι
  Καραμανλικοί του έκαναν
  Άθλια υπονόμευση
  Γιατί μέχρι πρότινος δεν το πιστευε

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/12/2015 20:32:34

  Άψογος Διογένη! Και μπράβο σου που κάνεις μια τόσο σημαντική ιστορική αναδρομή στο τι έγινε με το όνομα της Μακεδονίας μας και ποιος πραγματικά θυσιάστηκε για να μην το πουλήσει ο Δράκουλας κατ' εντολή των ΗΠΑ...

  Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς!

 12. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 30/12/2015 22:48:23

  Εαν κτυπα ξυλο παει η Ελλαδα στη δραχμη να μην εχει παραπονο ο βουδας οταν πανε σε εξεταστικη και αυτον και ολους τους προηγουμενους.

 13. Διογένης avatar
  Διογένης 30/12/2015 23:23:55

  @ Παρατηρητή, σε μια τέτοια περίπτωση ο Καραμανλής δεν θα το κάνει ο ίδιος, θα εμφανιστεί εκ των υστέρων ως "σωτήρας". Τόση οικογενειακή τεχνογνωσία από την "πρώτη φορά" του 1974, να πάει χαμένη;

 14. Vassilis avatar
  Vassilis 31/12/2015 00:34:58

  @Διογενης
  Μπραβο αγαπητε Διογενη.
  Μπραβο γιατι βοηθας να θυμουνται οσοι ξεχνουν....και μαθαινουν οσοι και καλα δεν ξερουν.

  Να σαι καλα και καλη χρονια.

 15. Naruto avatar
  Naruto 31/12/2015 13:29:32

  @ Διογένης
  Το σχόλιο σου είναι σίγουρα πολύ κοντά στην πραγματικότητα . Για την πολιτική όμως του Μητσοτάκη στο θέμα των Σκοπίων , απο πρόσωπο στο περιβάλλον της οικογένειας του , είχα διαφορετική πληροφόρηση . Συγκεκριμένα ο τέως πρωθυπουργός πίστευε οτι με την παραχώρηση του ονόματος το κρατίδιο αυτό σε βάθος χρόνου θα γινόταν απολύτως ελεγχόμενο και εξαρτώμενο απο την Ελλάδα σε όλους τους τομείς .
  Με την Ελλάδα στο κέντρο των Βαλκανίων τα στρατηγικά και οικονομικά πλεονεκτήματα θα ήταν τεράστια .Λέγεται μάλιστα οτι είχε και το ΟΚ απο τις ΗΠΑ αλλά και απο την Σερβία που ήθελε σύνορα με την Ελλάδα .
  Ευχομαι σε όλους ευτυχισμένο το 2016 χωρίς ΣΥΡΙΖΑ .

 16. Διογένης avatar
  Διογένης 31/12/2015 13:38:29

  @Naruto. Να ξέρεις ότι το απόλυτο κακό δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, υπάρχει μόνον στο Χόλυγουντ. Πάντοτε έχει την ανάγκη το κακό να εμφανίζεται ως δήθεν καλό. Ο προδότης σπάνια ή ποτέ δεν έχει συνείδηση ότι είναι προδότης. Ο Μ. λέει ότι πίστευε ότι το έκανε για το καλό της χώρας, όμως αυτό στην πραγματικότητα ήταν δικαιολογία για τη συνείδησή του. Ο ίδιος εξάλλου είπε ότι το όνομα "σε δέκα χρόνια θα το έχομε ξεχάσει". Πέρασαν 22 και δεν το ξεχάσαμε. Το εμπόριο πετρελαιοειδών, όμως, όπως ο ίδιος ο Σαμαράς κατήγγειλε το 2008 στην εκπομπή του Παπαχελά, μια χαρά πήγαινε. Αν θεωρούσε ότι θα γινόταν εξαρτώμενο από τις δουλίτσες που θα έκανε αυτός ο ίδιος, τότε γιατί να μην το θεωρεί ως τάχα "εθνική" υπόθεση; Το antinews είχε δημοσιεύσει το 2009 πριν τις εσωκομματικές μια εκτενή αναφορά για τις σχέσεις Γκλιγκόρωφ - Μητσοτάκη και πώς ο Μητσοτάκης πήγε να εξαγοράσει τον Γκλιγόρωφ. Ας μην πιστεύουμε ό,τι διαρρέουν αυτοί οι άνθρωποι για να δικαιολογήσουν πρώτα από όλα στον ίδιο τον εαυτό τους τις πράξεις τους.

 17. Pappas i avatar
  Pappas i 31/12/2015 19:16:20

  Οι περρισότεροι εχετε δικαιο. Ο κηφυνας της ραφηνας απλα ελέγχει την κατασταση ωστε να ειναι ο επομενος προεδρος της δημοκρατιας. Γιατι να θελει να γινει πρωθυπουργος ? ΔΕΝ μιλα , το παιζει βουδας , και τα σαλιγκαρια που εχουν κολησσει διπλα του μιλανε ...με χρησμους !!! Ειναι απλα τα πραγματα μην τα αναλυεται..... ( αναλυω σημαινει ασχολουμαι με κατι που εχει βαθος, ευρος εννοιας κλπ) .... ηλικια βουδα + τα επομενα 4 χρονια θητειας του πακι + 5 + 5 ( διπλη θητεια βουδα - προοεδρου δημοκρατιας ) να πω γραφεται η ιστορια τον αιωνα αυτον . ΚΑΛΟ 2016

 18. Pappas i avatar
  Pappas i 31/12/2015 22:23:03

  Τι φωτογραφια βρε παιδια ? Τι υφος ? Τι βλεμμα βαθυστοχαστο ...?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.