Που... είσαι Αλέξη
13/05/2018 10:00
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που... είσαι Αλέξη

Είμαστε με τον Κυριάκο που ζητά εκλογές. Έτσι πρέπει να κάνει κάθε αρχηγός αντιπολίτευσης, έτσι πρέπει και η ΝΔ να λειτουργεί. Αυτός είναι ο ρόλος της. Να ασκεί κριτική, να αποκαλύπτει σκάνδαλα, να καταθέτει προτάσεις, να πιέζει για εκλογές προκειμένου να έρθει η σειρά της.

Κι άμα θέλει και ο λαός θα διώξει τον Αλέξη για να φέρει τον Κυριάκο. Όμως, είναι αυτό το ζητούμενο σε μια χώρα που έχει άλλες ανάγκες, και σίγουρα άλλες προτεραιότητες;

Το λέμε αυτό γιατί, παρόλο που ο Ευκλείδης βαυκαλίζεται ότι η χώρα θα σωθεί από τα ντουμάνια του Καρανίκα, οι πληροφορίες που έχει το Antinews συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι δανειστές δεν θα μας αφήσουν σε χλωρό κλαδί. Δεν θα αλλάξει η κυβέρνηση και με μαγικό τρόπο θα αλλάξει και το μείγμα πολιτικής που προκρίνεται.

Και καλά κάνουν δηλαδή γιατί τέτοια χώρα μπάχαλο δεν έχουν ματαδεί ποτέ. Επομένως, μην περιμένει ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός και να έχουν αλλάξει τα πάντα. Θα τον τσακίσουν οι δανειστές, ειδικά αυτόν που είναι και ολίγον φιλελέ αλλά και γιατί φοβούνται ότι η ΝΔ θα κάνει τα ίδια λάθη που έκανε και στην προηγούμενη κυβέρνησή της. Τότε που η… λαϊκή δεξιά είχε μπλοκάρει τα πάντα.

Γίνεται λοιπόν ο Κυριάκος πρωθυπουργός και ανακοινώνει πρόγραμμα 100 ημερών, όπως κάνουν συνήθως οι νέες κυβερνήσεις. Τι έχει να πει; Τι να περιμένει από την τρόικα; Ότι θα του κάνουν χάρες; Όλα τα μηνύματα που στέλνουν είναι ξεκάθαρα: Μεταρρυθμίσεις και αυστηρή εποπτεία μέχρι να παγώσει ο ήλιος. Τι σκέφτεται να κάνει η ΝΔ όταν τα πάντα περνάνε από τους δανειστές;

Θα μειώσει, λέει, τις εργοδοτικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις, θα δώσει κίνητρα για επενδύσεις κ.λπ. Μια χαρά είναι όλα αυτά στη… θεωρία, αλλά στην πράξη τι γίνεται; Που θα βρει τα έσοδα που θα χάσει; Από τη… φοροδιαφυγή όπως μας παραμυθιάζουν όλοι όσοι θέλουν απλά κάτι να πουν;

Από την ανάπτυξη; Μα και αύριο να αρχίσει να κινείται κάτι, θα περάσει πολύς καιρός για να έχει αυτό κάποιο αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Τι άλλο μπορεί να κάνει; Να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους; Ας το κάνει αλλά θα πρέπει να ξέρει πώς θα λειτουργήσει το κράτος. Διότι πρέπει να πάει να ρίξει μια ματιά πως λειτουργούν τα σχολεία και τα νοσοκομεία πριν κάνει οτιδήποτε.

Και βεβαίως όλα αυτά πρέπει να περνάνε από την κρησάρα της τρόικας. Δεν θα είναι καθόλου ρόδινα με απλά λόγια τα πράγματα για τη ΝΔ. Και απ’ ότι ξέρουμε οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ αγαπάνε Αλέξη ως το καλύτερο γιουσουφάκι τους. Που να πάνε να μπλέκουν με τους τρελούς της Πειραιώς.

Όμως, πράγματι αν είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ξεβρομίσει ο τόπος ας έρθει και ο Κυριάκος. Αλλά να μην το μετανιώσουμε πικρά και λέμε… «που είσαι Αλέξη». Μη φτάσουμε στο σημείο να ικετεύουμε να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Μητσοτάκης θα τα έχει κάνει όλα μπάχαλο. Μη γίνει ο Κυριάκος και η ΝΔ ο χορηγός μιας τελειωμένης αριστεράς που κανονικά δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι για χρόνια.

Τα πρώτα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά. Σχέδιο αόριστο, στελέχη ανύπαρκτα, δυναμισμός μηδέν, επαφή με την κοινωνία ελάχιστη. Για να δούμε. Θα βγούμε ψεύτες; Μακάρι.