Που είναι οι 880 χιλιάδες του 2009;
21/12/2015 11:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που είναι οι 880 χιλιάδες του 2009;

Η πρώτη αποτίμηση που έγινε από πολλά μέσα ενημέρωσης, πολιτικούς αναλυτές και διάφορους «κύκλους» λέει τα εξής:

1.Νίκησε η Νέα Δημοκρατία λόγω της μεγάλης προσέλευσης που έδειξε ότι το κόμμα είναι ζωντανό.

2.Νίκησε η ενότητα αφού κανείς δεν μπορεί να μιλά για διάσπαση, κάτι που φαίνεται να μην επιδιώκει κανείς.

3.Νίκησε η κεντροδεξιά διότι ο κόσμος με τις επιλογές του Μεϊμαράκη και του Μητσοτάκη αποδοκίμασε τα «άκρα» που θεωρητικά εκπροσωπούσαν ο Τζιτζικώστας με τον Άδωνι.

4.Νίκησε και ο Τσίπρας αλλά… λίγο γιατί ναι μεν δε διαλύθηκε η ΝΔ όπως θα ήθελε, εντούτοις πέρασαν οι λιγότερο… ακραίες φωνές και επομένως θα έχει μια πιο συναινετική αντιπολίτευση.

Πρέπει, όμως, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους κι όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ούτε να βαυκαλιζόμαστε ότι επειδή πήγαν 400 χιλ. Νεοδημοκράτες αυτό σημαίνει ότι νίκησε η ΝΔ, η Δημοκρατία, η νηφαλιότητα, η μετριοπάθεια και… γαλάζια άλογα. Οι αλήθειες θα πονέσουν αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

1.Η Νέα Δημοκρατία δεν νίκησε τελικά παρά το γεγονός ότι δεν διαλύθηκε όπως πολλές φορές ειπώθηκε. Και δεν νίκησε γιατί δεν τόλμησε. Γιατί εξέλεξε πρώτο στον πρώτο γύρο έναν άνθρωπο που είναι 40 χρόνια στο κόμμα, σε καίριες θέσεις, με καίριες ευθύνες για τα καλά και τα κακά και με μια… εσάνς παλαιοκομματική η οποία δεν ταιριάζει με τα κελεύσματα των καιρών. Ίσως και να ήταν προδιαγεγραμμένη μια τέτοια εξέλιξη αφού οι τέσσερις υποψήφιοι δεν εμφάνιζαν μια δυναμική που θα σάρωνε τα πάντα. Δηλαδή από την αρχή δόθηκε η εντύπωση ότι αυτές οι εκλογές ήταν μια διεκπεραιωτική διαδικασία που θα γίνει, θα περάσει και τίποτε δεν θα αλλάξει. Η ΝΔ χρειαζόταν μια μεγάλη ανατροπή, ένα γενικό «σάρωμα» και σε καμιά περίπτωση αυτό δεν μπορεί να το εκπροσωπήσει ο Μεϊμαράκης. Ή και ο Μητσοτάκης. Αυτοί είναι οι… αντιΤσίπρες ή μήπως ο Τσίπρας τους έχει ήδη καταπιεί και θα τον λουστούμε για άλλα 10 χρόνια στο Μαξίμου;

2.Λένε κάποιοι που έχουν την άποψη στο τσεπάκι τους και την περιφέρουν από εδώ κι από εκεί: «Νίκησε η κεντροδεξιά και η μετριοπάθεια, δεν επικράτησαν τα άκρα». Τον κακό τους τον φλάρο. Έτσι διαλύουν τη ΝΔ και μετά κλαίνε πάνω από το πτώμα της. Τι πάει να πει μετριοπάθεια και κεντροδεξιά; Ότι θα καθόμαστε και θα τρώμε ξύλο από τον Τσίπρα αλλά θα είμαστε συναινετικοί; Ότι θα μας ρίχνει χαστούκι και θα γυρνάμε και το άλλο μάγουλο; Η πολιτική δεν είναι θρησκεία. Η δήθεν συναίνεση του καλοκαιριού χωρίς όρους ήταν αυτή που διέλυσε τη ΝΔ στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Αυτή ήταν που έχει καταστήσει την πιο ανίκανη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ρυθμιστή των εξελίξεων. Οι «αγκαλίτσες και φιλάκια» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν κάνει καλό σε κανέναν. Η πρώτη επαναπαύεται και η δεύτερη γίνεται απλά «ουρά» που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται. Διότι ποιο θα είναι το δίλημμα των επόμενων δύσκολων μηνών που έρχονται όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι το ίδιο; Όταν ο Τσίπρας έχει καταφέρει να «αρπάξει» τα επιχειρήματα του κέντρου και εμφανίζεται αυτός ως ανανεωτής της χώρας; Όταν τις κεντροδεξιές ιδέες τις εκπροσωπεί καλύτερα ένας γιαλαντζί αριστερός; Που είναι η δεξιά παράταξη; Που είναι οι διαφορές σε κρίσιμα ζητήματα; Τι λέει η ΝΔ για την Σία Αναγνωστοπούλου που θέλει βιβλία χωρίς εθνικές αναφορές; Τι κάνουν με το σύμφωνο συμβίωσης και την υιοθεσία; Ποια είναι η θέση της για την Εκκλησία; Τι λένε για το Προσφυγικό που έχει διαλύσει τα πάντα αυτός ο δήθεν «ανθρωπισμός» και η αντιμετώπιση του στυλ «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε»; Και τελικά τι λέει η ΝΔ για την οικονομία; Ποιο είναι το πρόγραμμά της; Θα δούμε μια από τα ίδια με τον Μεϊμαράκη ή τον Μητσοτάκη; Τότε γιατί να μην ψηφίσει ο Νεοδημοκράτης… ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσει και το 3ευρω; Εκτός κι αν ο κόσμος επέλεξε το… σύμφωνο συμβίωσης με τον Τσίπρα που επαγγέλλονται Βαγγέλης και Κυριάκος.

3.Το κόμμα είναι Καραμανλικό, πανηγυρίζουν κάποιοι λέγοντας μάλιστα ότι πλέον οι οικογένειες Καραμανλή και Μητσοτάκη ελέγχουν τη ΝΔ. Είναι αυτό το θέμα για πανηγύρια ή είναι το κόμμα για τα… πανηγύρια; Διότι αν κάποιοι χαίρονται που τα τζάκια και οι οικογένειες επικρατούν και δεν αφήνουν το κόμμα να ανασάνει τότε η ΝΔ είναι άξια της μοίρας της. Μία φορά, το 2009 μπόρεσαν οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι να δουν την Νέα Δημοκρατία διαφορετική και σε δύο χρόνια έγινε ξανά κυβέρνηση. Μια ζωή κουμάντο έκαναν οι καραμανλικοί και ο Μητσοτάκης. Οι ιδιοκτήτες είναι εδώ, οι ένοικοι απουσιάζουν. Μα αυτό ακριβώς έχει καταστήσει την ΝΔ μικρό κόμμα και παρακολούθημα της Αριστεράς. Πώς να χαίρονται κάποιοι που δήθεν πονάνε το κόμμα όταν το βλέπουν να γίνεται… ΠΑΣΟΚ; Λέτε να είναι τόσο περήφανος ο Κώστας Καραμανλής με αυτό που πέτυχε ώστε γι’ αυτό να σηκώθηκε από τον καναπέ της Ραφήνας και αναχώρησε για Ιταλία όπου θα περάσει τις γιορτές έχοντας αφήσει πίσω του μια ΝΔ κλειδαμπαρωμένη στο παρελθόν;

4.Νίκησε η ΝΔ λόγω της μεγάλης συμμετοχής, λένε. Πράγματι αν περιμένεις 180 χιλιάδες και σου ’ρχονται 400 χιλιάδες είναι κάτι, αλλά τι έγινε; Όταν έχεις βάλει τον πήχη τόσο χαμηλά όλα φαίνονται εντυπωσιακά στη συνέχεια. Που είναι οι 880 χιλιάδες του 2009; Που είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ του Σεπτεμβρίου; Και ποιος λέει ότι οι μισοί που ψήφισαν χθες δεν είναι περιφερόμενοι ψηφοφόροι ή Συριζαίοι που πήγαν να ψηφίσουν γιατί ξέρουν ότι με ευνουχισμένη ΝΔ θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο; Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά ότι δήθεν ο λαός της ΝΔ είναι εδώ, ισχυρός και έστειλε μηνύματα.

5.Οι εκλογές στη ΝΔ σήμαναν κατά τη γνώμη μας την ανάδειξη της ατολμίας ενός κόμματος που θα έπρεπε να είναι ισχυρό, ανανεωμένο, με φρέσκες ιδέες και δυναμική. Για σκεφτείτε. Ο Ραχόι που υπέγραψε όλα τα μνημόνια και μια σκληρή λιτότητα στην Ισπανία είναι ξανά πρώτο κόμμα, έστω με απώλειες και η ΝΔ βολοδέρνει κάτω από 20% και βλέπει την πλάτη του Έλληνα… Podemos. Μέχρι πότε θα βρομάει η ΝΔ καμαρίλα και μούχλα και δεν θα τολμά να αλλάξει τα πάντα; Ακόμη και το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να ανακοινώσουν χθες τα αποτελέσματα δείχνει ότι πρόκειται για ένα κόμμα γέρικο, χωρίς γρήγορες αντιδράσεις και με μια νοοτροπία «μη σπάσουμε αβγά, μη θίξουμε κανέναν, μην αλλάξουμε κάτι χωρίς να ρωτήσουμε». Η Ελλάδα χρειάζεται κόμματα ανατροπής, να ανανεώσουν το πολιτικό σύστημα, να φέρουν φρεσκάδα και ιδέες υλοποιήσιμες. Η ΝΔ θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρος κι όχι να μην μπορεί να βρει τον ρόλο της στη σύγχρονη εποχή. Ακόμη και του Τραγάκη το… βαμμένο μαλλί δείχνει πόσο μουχλιασμένη και αρτηριοσκληρωτική είναι η ΝΔ.

Το τελικό συμπέρασμα των εκλογών και η αποτίμηση δεν είναι καλά. Η κυριαρχία του τσοπάνη που φώναξε τα πρόβατα και τους είπε «ψηφίστε Βαγγέλη γιατί έτσι το είπα εγώ και μην βγαίνετε από το μαντρί» δεν μπορεί να φέρει κάτι καλό στο κόμμα. Η ατολμία, ο φόβος της αλλαγής, η κατασυκοφάντηση της άλλης άποψης για το πώς πρέπει να είναι ένα δεξιό κόμμα δεν είναι καλά στοιχεία για τη ΝΔ.

Και το χειρότερο: Το γεγονός ότι 400 χιλιάδες Νεοδημοκράτες πρέπει να ξαναπάνε να ψηφίσουν έχοντας το δίλημμα « τον Βαγγέλη επειδή το είπε ο Καραμανλής ή τον γιο του Μητσοτάκη και αδερφό της Ντόρας», δείχνει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο.

Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 21/12/2015 12:09:07

  Αφου λοιπον ειμαστε κεντρωοι να ψηφισουμε Λεβεντη.

 2. Theodore avatar
  Theodore 21/12/2015 12:10:18

  Αποχή στο β' γύρο, να μη κοκορεύεται αυτός που αβάνταρε ο Λαζόπουλος ότι σάρωσε.

 3. Gizzer avatar
  Gizzer 21/12/2015 12:21:13

  Νίκησε η "κεντροδεξιά της μετριοπάθειας" και της σφαλιάρας, όπως ορθά γράψατε. Τι να εμπνεύσει αυτή η ΝΔ του Μειμαράκη ή του "ποταμίσιου" Κυριάκου..? Θλιβερή εικόνα. Δεν υπάρχει Δεξιά στην Ελλάδα και επισήμως. Αποχριστιανισμός, αποεθνοτισμός, αλλοίωση του πλυθυσμού, μη σύνορα, ακμαυλισμός των ηθών, ομοφυλόφιλοι και "προοδευτικοί" θα ξεσκίσουν ό,τι έμεινε αξέσκιστο. Σίγουρρο και με την βούλα. Καληνύχτα τραγάκηδες και μειμαράκηδες. Ελπίζω το κενό που χάσκει πλέον και επισήμως να καλυφθεί σύντομα με μια σοβαρή εθνική Δεξιά (και να εξαφανιστεί η ΝΔ).

 4. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 21/12/2015 12:28:49

  Μειμαρακης - Μητσοτάκης, 1ος και 2ος αντίστοιχα.
  Ποιο τιμάριο κερδίζει, του Καραμανλη ή του Μητσοτακη;
  Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Βαγγελας είναι άνθρωπος της Ντορας αποκλειστικά (καθότι με τον γέρο Μητςοτακη αλλά και τον Κ.Κ. έχει έρθει σε κόντρα, με τη Ντορα ποτέ) και όχι τόσο του Κ.Κ. και δεύτερος ο Κυριακος (Μητσοτάκης) ποιο τιμάριο κερδίζει;
  Του Καραμανλη ή του Μητσοτακεϊκου, οέο;;;

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 21/12/2015 13:05:50

  Αν ο λαός καταλάβει ότι δεν μετράει σεντς,
  ότι όλη αυτή η φιέστα έγινε γιατί ο Τσιπρας κλαίγεται στην Ευρώπη ότι δεν μπορεί να τον αφήνουν μόνο του ν αντιμετώπισει όλη αυτή τη κατάσταση στην Ελλαδα, ότι έρχεται η αξιολόγηση του Ιουνίου που εκεί θα παιχτούν όλα και πρέπει να προετοιμαστεί η οικουμενικη και ότι μια πατριωτικη αντιμετωπιση δεν εξυπηρετεί το τελειωτικό ξεπούλημα της χώρας, γιατί περί αυτού πρόκειται, αφού αναγνωρίζουν κι αυτοί ότι λεφτά δεν υπάρχουν άλλα , ενώ οι έτοιμες υποδομές και οι Τραπεζές αντι θέτως έχουν ακόμα πολύ ξεζουμισμα, ε όταν ο λαός όλος και όχι μόνο οι Δεξιοί τα καταλάβουν όλα αυτά, τότε ίσως κάποιοι θα αντιδρασουν, αλλά σίγουρα πάνω από τα ερειπια. Βλέπουν ότι λύσεις επιπέδου Λεβέντη κλπ ειναι μονο αριθμητικες και δεν θα τελεσφορησουν όταν ο κόσμος θα καταλαβει , οπότε προετοιμάζουν αυτό που θα κρατήσει τον κόσμο ακόμα στους καναπέδες περιμένοντας ίσως τον από μηχανής Θεό. .....

 6. George N avatar
  George N 21/12/2015 13:42:20

  Μια ΝΔ με Μειμαράκη προφανώς αφορά τα στελέχη της και μόνο. Και σίγουρα η κοινωνία θα σεβαστεί μια απόφαση αναχωρητισμού της ΝΔ και θα την αφήσει στην ησυχία της. Με Μητσοτάκη όμως μπορεί υπό προϋποθέσεις να την αφορά. Η πρώτη προϋπόθεση είναι ότι ο ίδιος θα είναι πολύ τολμηρότερος από ότι έχει δείξει μέχρι τώρα στις πολιτικές για μεταρρυθμίσεις και φιλελευθεροποίησης της οικονομίας. Ότι θα μπορέσει να μετατρέψει τη ΝΔ από ένα κόμμα των συνταξιούχων & αγροτών σε κάτι που αφορά και άλλους. Χωρίς την αποπασοκοποίηση της δεν μπορεί να γίνει κάτι. Θα παραμείνει ένα κρατικίστικο κόμμα που θα παράγει ΕΝΦΙΑ, ουρά του ΣΥΡΙΖΑ στην καλύτερη για αυτήν περίπτωση. Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά την παραδοσιακή δεξιά ατζέντα. Άμυνα, Ασφάλεια, Μεταναστευτικό. Και εδώ θα πρέπει να ξεκινήσει ουσιαστικά από το μηδέν μια και η σημερινή ΝΔ τα θυμάται αυτά μόνο σε εκφωνήσεις πανηγυρικών ενώ οι πολιτικές της σε αυτούς τους τομείς ήταν για τα πανηγύρια με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν είναι και εύκολα...και το χειρότερο δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι το έχει. Αλλά πάντα υπάρχουν και οι εκπλήξεις όσο απίθανες κι αν μοιάζουν.....

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 21/12/2015 13:53:32

  Προτείνω όσοι ψηφίσαμε Άδωνι (και Τζιτζικώστα) απλά να μην πάμε να ψηφίσουμε, ώστε να δούμε εάν ο Βαγγέλας κι ο Κυριάκος θα πάρουν τουλάχιστον το άρθοισμα των ψήφων τους, που υποτίθεται ότι πήραν τώρα.

  Διότι κάτι μου λέει ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα λένε.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Διογένης 21/12/2015 21:42:14

   Kαι θα αφήσουμε, αγαπητέ, να αλωνίσει ο Βαγγέλας ;

   Το μη χείρον, προτιμότερον. Τί αλλο μπορούμε να κάνουμε όταν το πλήρως λανθασμένο ενστικτο του κυρίαρχου λαού, έδωσε την τέταρτη θέση σ΄εναν άνθρωπο που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και έχει τον κοινόν νούν -το ζητούμενο κυρίως για έναν ηγέτη;

   Δυστυχώς.....

 8. Petros avatar
  Petros 21/12/2015 14:04:35

  Εκεί που ε'ιναι κοι οι ψηφοφόροι των εκλογών του 2009

 9. phil_marlowe21 avatar
  phil_marlowe21 21/12/2015 14:34:31

  Η μόνη ελπίδα, για να επανέλθει η ΝΔ στα πράγματα, είναι να βγει Πρόεδρος ο Κυριάκος και να έχει δίπλα του Αντιπρόεδρο τον Άδωνι. Με οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο ο Τσίπρας θα μας πάρει μαζί του στον όλεθρο. Και αυτό με το ''Μητσοτακέικο'' δεν κολλάει στην προκειμένη περίπτωση. Ο Κυριάκος από ένα σημείο και μετά διέγραψε αυτόνομη πορεία και εισέφερε νέες ιδέες. Θα τον στηρίξω και στον β΄ γύρο.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/12/2015 15:09:43

  Που πήγαν οι 800.000;Τους έφαγε το μνημόνιο.Και το μνημόνιο ήλθε επειδή η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική.Και η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική γιατί δεν έγιναν οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν αμέσως μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου μετά το 1990.Η δικαίωση Μητσοτάκη είναι πλήρης.Ο οποίος φυσικά δεν έκανε κουμάντο "μια ζωή". Κουμάντο έκαναν οι κρατιστές καραμανλικοί από το 1993 και μετά.Και έπρεπε να έλθει το μνημόνιο ώστε οι κρατιστές κλωτσηδόν να αλλάξουν γραμμή.

 11. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 21/12/2015 15:58:03

  @ George N ,
  Εκτός από τις εκπλήξεις που πάντα υπάρχουν , υπάρχει και η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία ....

 12. itio avatar
  itio 21/12/2015 16:01:17

  δηλαδη τωρα τι κανουμε? τρωγομαστε μεταξυ μας, και αν βα ρεθηκα να παω να ψηφισω τι παει να πει? οτι δεν ειμαι με την Ν.Δ. ΗΡΕΜΙΣΤΕ!

 13. dimitris avatar
  dimitris 21/12/2015 16:14:01

  Αν η ΝΔ δεν πέσει στο 15%,μυαλό ΔΕΝ θα βάλει. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Λαός ψήφισε Τσίπρα και τώρα τους Μειμαρακη-Μητσοτάκη. Θα υποστεί και τις συνέπειες. Μέχρι να "βλαστημάει" την "ώρα και την στιγμή"...

 14. Antony Agelou avatar
  Antony Agelou 21/12/2015 16:27:30

  Κατ αρχήν χτες ψήφισα τον Κυριάκο και στις 10/01 πάλι φυσικά τον Κυριάκο θα ψηφίσω (δεν ημουν ποτέ μέλλος του κόμματος αλλά είμαι δεξιός από τα γεννοφάσκια μου). Το 2015 οι πολίτες στηρίζουν κόμματα διαμαρτυρίας και εν τούτοις η τόσο προβληματική ΝΔ αντέχει! Και είναι το μόνο όχημά που έχει ο αστικός κόσμος, οι πολίτες της κοινής λογικης και του υγειούς πατριωτισμού στην προσπάθεια να φύγουν οι ιδεοληπτικοί γκασμάδες από την εξουσία. Η ζημιά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πατρίδα μας είναι πελώρια και ανεπανόρθωτη. Χωρίς μαζικότητα δεν θα καταφέρουμε να τους διώξουμε. Οσο διαφωνούμε μεταξύ μας (ή ακόμα και με τους Ποταμίσιους ή τους Πασόκους) για δευτερεύοντα ζητήματα η χώρα θα οδεύει για τα καλά προς τον Τρίτο κόσμο, μακρύα από Ευρώπη και Σενγκεν, με ενοπλες δυνάμεις χωρίς κάυσιμα και οπλισμό, χωρίς πυροσβεστικά αεροπλάνα και ασθενοφόρα, με μπαλτά και άλλα παχύδερμα στη παιδεία, με την βιομηχανία και τις βιοτεχνίες σε διωγμό, κλειστές τράπεζες και ένα σκληρό κομματικό κράτος Πολάκηδων! Ηταν ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία η χτεσινή, αν δεν έχουμε τέτοια ψυχολογία τότε μας αξίζουν αυτά που θα μας φορέσει ο Αλέξης και η συμμορία του. Χρειαζόμαστε πολλούς στο όχημα αυτό κι ας είναι το ταξίδι άβολο αλλά προς την σωστή κατεύθυνση (εννοείται πάντα σε σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ, όχι συνεργασία)

 15. Νικ avatar
  Νικ 21/12/2015 17:56:33

  Η αλήθεια αυτή που αναφέρεται που είναι οι 800.000 που ψήφισαν το 2009 ;

  Η ΝΔ με τους 400000 επέστρεψε στα τζάκια!

  Το θέμα είναι ότι τώρα πρέπει να δοθεί λύση για την χώρα.

  Και η λύση είναι μόνο Αντώνης Σαμαράς!

  Εδώ και τώρα!

  Το πώς και πότε;

  Το ξέρει μόνο αυτός.

  Τι περιμένουμε φίλοι μου;

  Ασφαλώς το κάλεσμά του....

 16. Mixalis avatar
  Mixalis 21/12/2015 18:01:14

  Ενα πράγμα φάνηκε χθες, υπάρχουν ακόμα τσοπάνη δες και πρόβατα. Το θέμα δεν είναι μόνο να πέσει ο Τσιπράκος,. Αντε και πέφτει, ποιος θα διαχειριστεί τα προβλήματα του τοπου καιτις αλλαγές που χρειάζονται? Ο Κυριάκος που κουβαλάει αμαρτίες της οικογένειάς του? Η ο Βαγγέλης που κουβαλάει αμαρτίες 40 χρόνων. Σε κάθε αλλαγή που θα προσπαθήσουν να κάνουν θα βγαίνει και ενα σκάνδαλο για το περιβάλλον τους. Οπότε παλι διαχείριση των συμφερόντων.

 17. itio avatar
  itio 21/12/2015 18:05:53

  antony aggelou, συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ μεσενα αλλα ας συμφωνυσουμε ολοι γιατι μπροστα μας ερχονται μαλλον πολυ χειροτερα με αυτους που μπλεξαμε

 18. Νικ avatar
  Νικ 21/12/2015 18:06:31

  Και το χειρότερο: Το γεγονός ότι 400 χιλιάδες Νεοδημοκράτες πρέπει να ξαναπάνε να ψηφίσουν έχοντας το δίλημμα « τον Βαγγέλη επειδή το είπε ο Καραμανλής ή τον γιο του Μητσοτάκη και αδερφό της Ντόρας», δείχνει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο.


  Αυτό είναι πράγματι το δίλλημα των εκλογών του δεύτερου γύρου!

 19. Γιάννης Κ avatar
  Γιάννης Κ 21/12/2015 18:12:43

  Απογοήτευση...... Τελικά ο τσίπρας, ο ...λαλάκης ομού με τους αντώναρους, ρουσσόπουλους, στυλιανίδιδες και λοιπή 5η "νεοδημοκρατική" φάλαγγα νίκησαν για 4η συνεχή εκλογική διαδικασία. Από δω και πέρα μην ακούσω κανένα να διαμαρτύρεται. Όλα πάνε πρίμα και η κοινωνία αποδέχεται το υφιστάμενο .....σύμφωνο συμβίωσης. Ας πάμε λοιπόν να το γιορτάσουμε στο ....λαζόπουλο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την καθοδήγηση που μας έκανε.

 20. Mixalis avatar
  Mixalis 21/12/2015 18:18:51

  Και κάτι ακόμα, η δεξιά πτέρυγα της παράταξης έχει έλλειψη στρατηγικής. Ακόμα και σε αυτές τις εκλογές καταφέραμε να διασπάσουμε τις δυνάμεις μας σε δυο υποψήφιους κ να μην εκπροσωπουνται στο δεύτερο γύρο.

 21. Ρηνα avatar
  Ρηνα 21/12/2015 18:19:40

  Τι γινεται με τ αποτελεσματα βρε παιδια;;;;Ολοκληρη Ισπανια και τελειωσε και εδω....Τι ειναι τουτο το πρωτοφανες;

 22. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 21/12/2015 19:08:12

  Εγώ αυτό το δίλλημα δεν το βλέπω .Αυτό που βλέπω είναι ότι :
  1. Η καλίτερη λύση (ΑΣ) δεν είναι διαθέσιμη ( προς το παρόν , ελπίζω)
  2. Η δεύτερη καλίτερη λύση (Αδωνις ) δεν κατάφερε να μπεί σε τροχιά νίκης
  3. Υπάρχει κίνδυνος να έχουμε την χειρότερη δυνατή λύση , οπότε το μη χείρον βέλτιστον (Κυριάκος)

 23. δημης avatar
  δημης 21/12/2015 19:31:55

  "Που είναι οι 800 χιλιάδες του 2009;"
  -Μα εκεί που είναι ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ του 2009.

 24. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 21/12/2015 19:50:11

  Μου αρέσει που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που μιλάνε για δικαίωση Μητσοτάκη!

  Προσέλαβε στη ΔΕΗ 10000 άτομα σε μια νύχτα. Δεν είναι κρατισμός αυτό;

  Έβαλε ξαφνικά διπλό φόρο στα καύσιμα. Δεν είναι τακτική Τσίπρα αυτό;

  Που έχετε δει καλό από την τριετία Μητσοτάκη πέρα από τις θεωρίες του στη Βουλή που ήταν μόνο λόγια και που τελικά έκανε τα ανάποδα;

  Από τη στιγμή που προκρίθηκαν Βαγγέλας και Κυριάκος, η ΝΔ τέλειωσε. Λυπάμαι αλλά τέλος. Και η Ελλάς είναι στα χέρια του Θεού που και πάλι θα τη σώσει από τον εξαφανισμό όπως τόσες φορές. Από τη στιγμή που ετούτος ο λαός απέρριψε το Σαμαρά και επέλεξε Τσίπρα και Καμμένο μην περιμένετε κάτι καλό από τέτοιους ψηφοφόρους.

 25. μαν avatar
  μαν 21/12/2015 20:08:11

  νικησαν τα τζακια

 26. Νικ avatar
  Νικ 21/12/2015 20:24:33

  ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ....

 27. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/12/2015 20:40:29

  Ο Άδωνις με ανακοίνωσή του στηρίζει Κυριάκο.
  Ο Μητσοτάκης πάλι έξυπνα,θέτει αμέσως το δίλημμα του νέου ενάντια στο παλιό.
  Σε κάποιο σχόλιο διάβασα και συμφωνώ ότι,μια συνεργασία στο κόμμα και μελλοντικά σε Κυβέρνηση Ν.Δ.,Κυριάκου με Άδωνη,έδινε μια ελπίδα για κάτι διαφορετικό στον τόπο. Από τη στιγμή που ο Μεϊμαράκης δοκιμάστηκε και έχασε από τον τελειωμένο Τσίπρα,δεν μένει άλλη λύση...

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/12/2015 21:49:45

   Σωστά. Είπαμε ότι θα πρέπει ν΄αγωνιστούμε ώστε ο δεύτερος κύριος τίποτα Β.Μεϊμαράκης και μεγάλος χαμένος των εθνικών εκλογών να μην γίνει το μακρύ χερι κάποιων που τους νοιάζει μόνον η ψιλή κυριότητα του κόμματος και όχι ή προοπτική της σωτηρίας της πατρίδας.

   Γι΄αυτό στοιχιζομαι στην απόφαση του Αδωνι Γεωργιάδη . Μεταξύ των δύο κακών επιλέγουμε το μικρότερο.

 28. Epi avatar
  Epi 21/12/2015 21:17:02

  Η ΝΔ εχει πολυ καλλιτερα στελεχη του πραγματικου ιδιωτικου τομεα , με πτυχια και διδακτορικα, με εταιρειες υψιλης τεχνολογιας. Αυτοι ειναι οι τρεις μπουφοι και ο θειος με το μουστακι.

 29. Γιωργος avatar
  Γιωργος 22/12/2015 00:26:25

  Εκεινο που αηδιασα στο εκλογικο κεντρο που ψηφισα ηταν που ειδα πολλους Πασοκτζηδες να ψηφιζουν & αναρωτηθηκα αυτοι γιατι ηρθαν η ποιοι τους εφεραν . Γι αυτο πιστευω οτι απο τους 400.000 οι 250.000 ηταν ΝΔημοκρατες & το αποτελεσμα δεν ειναι αντιπροσωπευτικο των ψηφοφορων της ΝΔ .Γι αυτο στον 2ο γυρο εγω & πολλοι γνωστοι μου δεν παμε να ξαναψηφισουμε & θα δειτε ποσα ατομα θα ψηφισουν στο 2 γυρο.

 30. ΜΗΝΑΣ avatar
  ΜΗΝΑΣ 22/12/2015 13:08:47

  ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ " ΄Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ 'Η ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ " . ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ?

 31. leukos avatar
  leukos 22/12/2015 14:15:10

  Αναστήσαμε την νέα δημοκρατία το 09’.

  Έχουμε ένα συμπαγές ποσοστό χωρίς να μιλήσουμε η να στηρίξουμε δεν σπάει μόνο ανεβαίνει πιστοί στις αρχές μας στην πατρίδα μας και στον πρόεδρο μας ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ…(900.000).

  Δεν γίναμε ούτε θα γίνουμε δεκανίκι του τσίπρα…

  Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά… όπως αρμόζει σε ηγέτες…

  Μοναδικός πρόεδρος που 6 μήνες μετά μιλούν για επιστροφή του...

  Τον Ιανουάριο για τους ξεχασιάρηδες 1.718.694 (δυο παρά κάτι…)

  Σε κάθε ομιλία του προέδρου μας η δήλωση μια λέξη ξεχωρίζει ενότητα…

  Το 12 με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας κάναμε την πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας μετά την μεταπολίτευση για να μην συρθεί η χώρα σε εκλογές…

  Αυτά τα λίγα ποιοτικά χαρακτηριστικά…

  ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΔ ΔΕΚΑΝΙΚΙ……

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.