Ποτέ και για τίποτα με τον Τούρκο
20/04/2018 15:53
​Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη​​
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποτέ και για τίποτα με τον Τούρκο

Η τουρκική επιθετικότητα συνεχώς κλιμακώνεται και τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα από συνήθως. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές και για εθνικό ζήτημα δεν χωρά κομματικός φατριασμός. Μπροστά στον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου ή ακόμη και πολέμου, οι πολίτες απαιτούν ομοψυχία απέναντι στον Τούρκο . Κι όταν λένε ομοψυχία, εννοούν ομοψυχία για την αντίσταση κι όχι για την υποταγή.

Ένα αυτό, ό,τι δηλαδή απέναντι στον Τούρκο βάζουμε όλοι πλάτη κι άλλο ένα, το γεγονός της άθλιας στάσης της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, του ανακυκλωμένου ΠΑΣΟΚ, και από κάτι λιμά του Ποταμιού, της ΔΗ.ΜΑΡ. και των αντηχείων της παρακμής και του μαρασμού, SKAI, Φιλελεύθερος κλπ, σήκωσα το τηλέφωνο πριν λίγες ημέρες, μίλησα με τον Πάνο Καμμένο και ζήτησα επίσημη συνάντηση για ενημέρωση.

Με τον ΥΠΕΘΑ και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, μόνο ξύλο δεν έχουμε παίξει, τον έχω περάσει γενναίες δεκατέσσερις, με έβρισε κι αυτός, τον πήγα στα δικαστήρια. Όμως οι Τούρκοι έχουν απλώσει το ζωνάρι τους για καυγά και έχουμε δεχτεί μπαράζ από επιθετικές πράξεις και προκλήσεις, προσβολές.

Όταν τους απάντησε το αυτονόητο, πως “θα συντρίψουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία”, πράγμα που θα έπρεπε να λέει όλο το πολιτικό φάσμα εν χορώ, απαντώντας στις χυδαιότητες πως “θα σας παστώσουμε σαν ψάρια, θα σας πνίξουμε στην θάλασσα, όπως τους παππούδες σας, θα σας βγάλουμε τα δόντια” κι άλλα κεντροασιατικά κατσαπλιάδικα, ταιριαστά σε γενοκτόνους και δουλέμπορους, είδα με έκπληξη την άθλια θέση της αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης, Κυρανάκηδες, ο πενθών την Χίλαρυ Κουμουτσάκος, ο “ψιτ, παιδί, πιάσε ένα βερμούτ” Σταμάτης, ο Αυγενάκης και πλήθος άλλοι, δήλωναν πως εμπιστεύονται τον Ερντογάν πιο πολύ από τον πρωθυπουργό, πως φταίει ο Καμμένος γιατί προκαλεί κι άλλα ωραία, που στην ουσία υιοθετούν την τουρκική ρητορική κατά του ΥΠΕΘΑ και κάνουν φαιδρούς αλλά εξαιρετικά βλαπτικούς για τα συμφέροντα μας συμψηφισμούς.

Λες και φταίμε και εμείς για τον επεκτατισμό των ισλαμοφασιστών Τούρκων ή πως είναι ζήτημα σαβουάρ βιβρ. Αν δηλαδή ο Καμμένος έκανε την πάπια ή έλεγε “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”, τα μεμέτια δεν θα κάνανε παραβιάσεις, δεν θα μας απηύθυναν χυδαίες κι ανιστόρητες, ενίοτε, απειλές και θα μας στέλνανε σερμπέτια και ραχάτ λουκούμια. Στον Κουμουτσάκο και τον Σταύρο Θεοδωράκη διπλή μερίδα και κεντητά πασούμια δώρο.

Πήγαμε λοιπόν σήμερα στο ΥΠΕΘΑ, με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από σοβαρούς Αξιωματικούς, στελέχη του κόμματος, τον Γ.Γ. Χρήστο Χρηστίδη, τον Αν. Γ.Γ. Τάσο Φαραντάτο, τον Γραμματέα Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνο Αλέξη, τον Τομεάρχη Οργανωτικού, Γιώργο Καραποστόλου και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Αλέξανδρο Αρβανιτάκη. Αφήσαμε στην άκρη της διαφορές μας και για παραπάνω από μια ώρα ο Πάνος Καμμένος και οι κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλης Αποστολάκης, ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Α/ΓΕΝ Νικόλαος Τσούνης κι ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου, μας ενημέρωσαν διεξοδικά για τα τεκταινόμενα και την σοβαρή προετοιμασία και ετοιμότητα της χώρας, απάντησαν στις ερωτήσεις μας και άκουσαν τις απόψεις μας.

Αυτή είναι η ορθή θεσμικά συμπεριφορά στα εθνικά θέματα, με πρόσημο πάντα αντίστασης κι όχι υποταγής, με ενότητα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας, της εθνικής μας κυριαρχίας και της Ελευθερίας του Έθνους. Έχουμε τόσα άλλα, ιδεολογικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά ζητήματα να διαφωνήσουμε, να συγκρουστούμε και θα συγκρουστούμε σκληρά με τα όπλα της δημοκρατίας. Μπροστά όμως στον τραμπούκο, επεκτατιστή και ισλαμοφασίστα Τούρκο μόνο μια στάση υπάρχει: η στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και της οποιασδήποτε πολιτικής ηγεσίας όταν καθυβρίζεται από τον εχθρό.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης – Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ - www.neadexia.gr