Πόσο τυχαία είναι η βόμβα στο Εφετείο;
23/12/2017 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο τυχαία είναι η βόμβα στο Εφετείο;

Έκρηξη στο Εφετείο της Αθήνας, στο πιο καλά φρουρούμενο χώρο της πρωτεύουσας; Ε και; Σιγά τα νέα.

Ζημιές στο κτίριο ενός σημαντικού δικαστηρίου αλλά και σε σπίτια και γραφεία ιδιωτών; Ε και; Στην Καμπούλ ζούμε να μην έχουμε και καμιά βομβίτσα να θυμόμαστε πως βρισκόμαστε σε πόλεμο;

Η νέα τρομοκρατική επίθεση, λίγα μέτρα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δείχνει ότι τα «δικά μας παιδιά» είναι μια χαρά, περνάνε ζωάρα με τα λεφτά από τις «απαλλοτριώσεις», φτιάχνουν ανενόχλητα βόμβες και είναι επιχειρησιακά ενεργοί ώστε να τις βάζουν σε σημεία με υψηλό συμβολισμό.

Όμως, η βόμβα στο Εφετείο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τρομοκρατικής ενέργειας. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τους πλειστηριασμούς, λίγα μέτρα πιο δίπλα από το Εφετείο, η κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη και η στοχοποίηση των δικαστών από το παρακράτος του Μαξίμου είναι αυτά που όπλισαν το χέρι των τρομοκρατών.

Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι το φιτίλι που ανάβει και σκάνε οι βόμβες. Και η εξαιρετικά συμβολική πράξη της βόμβας σήμερα το πρωί είναι απλά το «μακρύ χέρι» της εξουσίας της Αριστεράς που θέλει να εκφοβίσει τους δικαστές. «Καθίστε καλά, βγάλτε τις αποφάσεις που θέλουμε γιατί απλά θα σας έρθει μια βομβίτσα και καθαρίσατε». Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα της εγχώριας τρομοκρατίας, των «δικών τους παιδιών».

Οι «εχθροί» της κυβέρνησης πρέπει να εξουδετερωθούν ή στην καλύτερη περίπτωση να εκφοβιστούν. Ποιος έχει σειρά άραγε; Ο Στουρνάρας και η Τράπεζα της Ελλάδος, που τους χάλασε τη σούπα; Η Νέα Δημοκρατία; Ο Λιαργκόβας ή κάποια τράπεζα;

Ή μήπως ένας πιο συμβολικός στόχος, ένας ανώτατος δικαστικός για να καθίσουν όλοι σούζα;

Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους, η Ελλάδα θερίζει θύελλες. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δεν είναι η αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο πόλεμος για να μπορέσει να επιβιώσει η πατρίδα από την αριστερή λαίλαπα.