Πως κυβερνάται αυτή η χώρα;
28/04/2020 15:25
Του Μελισσοκόμου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως κυβερνάται αυτή η χώρα;

Αφού λοιπόν ξυπνήσαμε στις 8 Ιουλίου του 2019 γεμάτοι κανονικότητα και άξαφνα από την Βαγδάτη βρεθήκαμε στη Στοκχόλμη, έτσι πάλι φωστήρες των ΜΜΕ και της κυβέρνησης μας πληροφορούν ότι από τις 4 Μαΐου, ουσιαστικά ο κορονοϊός θα φύγει γιατί τρόμαξε με την ελληνική «μαγκιά», θα επανέλθουμε στην κανονικότητα (τους) και φαντάζομαι το τελευταίο που θα μάθουμε τις επόμενες ημέρες πως η ελληνική «μαγκιά» αποτελεί το πρώτο φάρμακο πιστοποιημένο κατά του Covid-19 με την ονομασία «Coronopssof» (συνθετικό του Κορονοϊός και ψόφος).

Αυτά τα λογικά στη χώρα της παράνοιας για αρχή και συνεχίσουμε…

Σήμερα λοιπόν ο πρωθυπουργός θα μας ενημερώσει ότι από τις 4 Μαϊου θα ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα κομμωτικής, τα καταστήματα λιανικής και θα καταργηθούν τα φύλλα και τα sms εξόδου. Και μη ξεχαστούμε: Θα εορτάσουμε την εργατική Πρωτομαγιά στις 9 Μαΐου, γιατί φαντάζομαι είναι μια πληροφορία που μας «καίει» όλους και αφορά την επιβίωσή μας…

Εν ολίγοις αγαπητές φίλες και φίλοι: κατάσταση τσίρκο!

Όπως έχουμε εκφράσει πολλάκις σε πρόσφατα άρθρα εδώ στο Antinews, επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτά που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχουν καμία λογική και ελάχιστες προϋποθέσεις για να πετύχουν.

Κομμώσεις «Χουντίνι»

Από πού να πρωτοαρχίσουμε; Ας ξεκινήσουμε από τα κομμωτήρια. Ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε ότι τα κομμωτήρια θα τηρήσουν τις αποστάσεις; Ή θα υπάρχει σε κάθε κομμωτήριο και ένας αστυνομικός;

Θα θερμομετρούν τους πελάτες (από τη ζέστη και μόνο των σεσουάρ όλοι θα δείχνουν από 40 βαθμούς και πάνω) ή θα κουρεύει εξ αποστάσεως η κομμώτρια ή ο κομμωτής;

Κομμωτήριον «Ο Χουντίνι» δηλαδή;

Και μάσκα να φοράει ο επί της κόμμης εποπτεύων τι γίνεται με τους πελάτες και τα παιδιά; Θα κάτσει το παιδί με τη μάσκα στο κομμωτήριο και δεν θα είναι σαν ταύρος σε υαλοπωλείο; Μα σοβαρά τώρα; Μια από τις μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης θα είναι τα κομμωτήρια. Πως γίνεται να ανοίξουν;

Δεν είναι κακό να ξαναθυμηθούμε τη δεκαετία του ’80 ή να ξαναθυμηθούμε οι μεγαλύτεροι το γουλί όταν πηγαίναμε να υπηρετήσουμε.

Σχολεία για εκπαίδευση ή εστίες μόλυνσης;

Και τα σχολεία; Μονά θρανία, αντισηπτικά και μάσκες. Δηλαδή, τους έφηβους της τρίτης Λυκείου όπου βρίσκονται στην κορύφωση της εφηβείας τους και έχουν την έμφυτη τάση να αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα, να κάνουν τη δική τους «προσωπική επανάσταση» ενάντια στις βασικές δομές της ζωής τους Κοινωνία-Κράτος-Εκπαίδευση, δεν το υπολογίζει κανένας;

Ελάχιστα από αυτά που προγραμματίζουν θα πετύχουν. Και οι ίδιοι οι καθηγητές δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, πόσο μάλλον οι μαθητές.

Οι σχολικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα δεν είναι ούτε προδιαγραφών Γερμανίας, ούτε προδιαγραφών Φιλανδίας. Σε αρκετά σχολεία δεν υπάρχει καν ο απαραίτητος χώρος προαυλισμού λόγω του κορονοϊού.

Δηλαδή αν πάνε Σεπτέμβριο στο σχολείο θα στερηθεί η Ελλάς τα τέκνα της; Δεν το νομίζω. Υπό αυτές τις συνθήκες θα τα στερηθεί η Πατρίς και η οικογένεια κυριολεκτικά αν πάνε. Αυτό είναι το πιο πιθανό να συμβεί.

Ας επανεξετάσουν τα μέτρα τους οι φωστήρες για τα σχολεία γιατί αντί για κέντρα φωτός μπορεί να μετατραπούν σε κέντρα διασποράς θανάτου. Κι ας μας πείτε υπερβολικούς. Η αλήθεια αυτή δεν είναι κατ΄επίφαση υπερβολική είναι πραγματική και προστατευτική.


Πατρίς-θρησκεία-θυμαράκια;

Τι να πει κανείς βέβαια και για τις εκκλησίες. Άλλο και τούτο. Νομίζω πως μεγαλύτερο κακό από αυτό που κάνουν τώρα Αρχιεπίσκοπος, Μητροπολίτες, Διάκοι, ιερείς και λοιποί επί της γης θεϊκοί αντιπρόσωποι δεν υπάρχει. Μόνο λέει (αρχικά) για ατομική λατρεία.

Δηλαδή αν μείνουμε στο σπίτι μας και προσευχηθούμε για κάνα-δύο μήνες ακόμη τι θα γίνει; Θα μας καταραστεί ο Θεός; Θα μας στείλει στην κόλαση γιατί επί τετράμηνο δεν πήγαμε στο ναό; Είμαστε τόσο θρήσκος λαός εμείς οι Έλληνες; Δεν μας το είχα.

Νομίζω πως καλύτερα θα το πάρει ο Χριστός και η Παναγία να μη τους «μνημονεύουμε» κάθε δέκα λεπτά ρίχνοντας καντήλια, παρά μετά από πενήντα βρισιές, να πηγαίνουμε να ανάψουμε ένα κεράκι και να νομίζουμε πως όλα είναι καλά και διορθώθηκαν.

Δυστυχώς όμως και σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται πως το άνοιγμα και οι πιέσεις των επί της γης ταγών της ελληνικής Ορθοδοξίας βασίζεται στο κέρδος. Γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες και λοιπαί συναλλαγαί για την εξασφάλιση ασφαλούς επικοινωνίας με τον Ύψιστο.

Στο παράλογο κέρδος, το μαμν στα αραμαϊκά, που τόσο σοφά ο Χριστός μας προειδοποιεί. Δεν μπορείς να δουλεύεις για δύο αφεντάδες. Τον πλούτο και τον Θεό.


Να θυμήσουμε: "Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γάρ τόν ένα μισήσει καί τόν έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται καί τού ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε θεώ δουλεύειν καί μαμωνά." (Κατά Ματθ. 6,24).

Άραγε γιατί δεν αντιδρούν οι επιστήμονες της υγιειονομικής επιτροπής; Αυτό δεν τους κάνει περισσότερο ή λιγότερο χριστιανούς. Ούτε κανένα ανάθεμα μπορεί να επιφέρει στα μάτια του Θεού. Ο Χριστός τους ξανατονίζουμε μίλησε για παγκοσμιοποίηση αγάπης, όχι κέρδους.

Και αν αυτό δεν φτάνει, επιστημονικά και ιστορικά να θυμίσουμε την «πανώλη του Ιουστινιανού» (541-542 μ.Χ.)όπου επεκτάθηκε η μετάδοσή της από τη Θεία Κοινωνία, σκότωσε πάνω από 25 εκατομμύρια στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και στην Περσική Αυτοκρατορία.

Να φανταστώ να μπαίνεις στην εκκλησία με μάσκα και γάντια, σε κάθε εικόνα μπροστά και έναν νεωκόρο να την καθαρίζει με απολυμαντικό πριν την φιλήσει ο επόμενος και τον ιερέα να ψάλει μέσα από κλειστό κουβούκλιο από πλέξι γκλας κι ας πεθάνω...

Και κανείς δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο καλός στα μάτια του Θεού, μέσα από τα κεριά που ανάβει. Αυτό γίνεται μέσω των πράξεών του. Ο Θεός μάς προστατεύει και μέσα από τη γνώση που μας έδωσε και μας δίνει μέσω της επιστήμης.

Ο τουρισμός περιληπτικά

Για τα ξενοδοχεία δεν το συζητάμε είναι ένα ολόκληρο άρθρο από μόνα τους. Απλά αυτά που σκοπεύουν να κάνουν από την κυβέρνηση είναι ανεφάρμοστα. Όπως και στα σχολεία.

Κτήρια, συνθήκες και προδιαγραφές όπως τα έχουν κάποιοι στο μυαλό τους είναι απλά σχέδια επί χάρτου. Επί του πεδίου όμως είναι ανεφάρμοστα.

Σε αυτά αν προσθέσουμε τις συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως στα μέσα μεταφοράς, τις ταξιδιωτικές οδηγίες, την ψυχολογία των υποψήφιων τουριστών σε συνδυασμό με την παράλληλη αδυναμία να τηρήσουν τις εξωπραγματικές προδιαγραφές που ζητούν οι τουρίστες και οι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί όμιλοι, ο υψηλής ποιότητας τουρισμός (τουλάχιστον) μέχρι τον Σεπτέμβριο μας αποχαιρετά.

Φοβού τα μελλούμενα…

Και να ξεκαθαρίσουμε. Όποιος και να ήταν πρωθυπουργός από κόμμα του δημοκρατικού τόξου, τα ίδια θα του γράφαμε. Είτε λεγόταν Μητσοτάκης, είτε Τσίπρας, είτε Σαμαράς, είτε Γεννηματά. Εδώ δεν χωράνε πολιτικές διαμάχες.

Καλή η ατομική ευθύνη αλλά καλύτερη η ομαδική. Και κυρίως η κρατική. Για αυτό ιδρύονται τα κράτη. Για να μην υπάρχει αναρχία και να εφαρμόζεται το δίκαιο και συμφέρον για τους πολλούς.

Συζητάμε για ένα εθνικό θέμα ζωής ή θανάτου στην κυριολεξία. Και δεν θέλουμε να χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε να γινόμαστε πότε άγγελοι πότε εξάγγελοι σαν τον Σαββόπουλο.

Εδώ στο Antinews σκεφτόμαστε την Πατρίδα και τους πολίτες της. Τέλος. Δεν θέλουμε να μας αγαπήσει η εξουσία, αλλά να μας ακούσει.

Αν θέλουν αυτοί που αποφασίζουν για τα μέτρα να τα σκεφτούν όλα αυτά ή όχι. Αν θέλουν να λειτουργήσουν με βάσει τα συμφέροντα των λίγων ας το πράξουν. Σύντομα αυτό θα τους γυρίσει αυτεπίστροφο.

Και μη νομίζει κανένας ότι δεν ξέρουμε τι έχουν κατά νου. Ούτε η «ανοσία της αγέλης», ούτε το να κρύβουν τα προβλήματα της οικονομίας κάτω από το χαλί θα τους σώσει για πάντα. Θα σκάσουν στο κεφάλι όλων μας αν δεν πάρουν μέτρα ουσίας και μελετημένα.

Το τι γίνεται με τις απολύσεις, τα λουκέτα, την αδυναμία πληρωμών ιδιωτών και κράτους, τις μαζικές μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, την ενεργοποίηση εν μέσω κορονοϊού του σχεδίου «Ηρακλής» και τα Ελληνοτουρκικάτα γνωρίζουμε αγαπητοί κυβερνήτες μας.

Μπορεί να κάνεις χίλια καλά, ένα μεγάλο κακό όμως θα σε στιγματίσει για πάντα. Αυτή είναι η πολιτική και αυτή κυρίως η ψυχολογία της μάζας.

Είναι απορίας άξιο, πως γίνεται να παίρνονται τόσο ανεγκέφαλες αποφάσεις από υποτίθεται αποφοίτους κορυφαίων παγκοσμίως Πανεπιστημίων και (υπερ)μορφωμένων ανθρώπων.

Γιατί αν δεν γίνεται για λόγους συμφερόντων τότε γίνεται για λόγους άγνοιας κινδύνων. Και το δεύτερο ξέρουμε πως δεν υπάρχει. Το αντίθετο. Στο βωμό ποιών συμφερόντων παίρνονται τέτοιες αποφάσεις τελικά; Ας μας το εξηγήσουν επιτέλους!

Μπροστά στο αποδεδειγμένα γενικό καλό, το ατομικό ή συντεχνιακό υποχωρεί. Ακόμα και στην πιο ακραία μορφή της νεοφιλελεύθερης απάνθρωπης και αντιλαϊκής σχολής σκέψης υπάρχει ένα προειδοποιητικό όριο. Ξεκάθαρα. «Αόρατος χειρ ή αόρατος πούς» ας το πουν όπως θέλουν.

Αν το έχουν ξεχάσει ας το ξαναθυμηθούν πριν μας πάρει και μας σηκώσει όλους και τότε δεν θα σώσουν κανέναν ούτε τα λεφτά του, ούτε η μόρφωση, ούτε η θεσμική του θέση.

Όλοι θα σταθούμε στο ίδιο επίπεδο στην κοιλάδα του θεριστή και η σπάθη θα πέσει επί δικαίων και αδίκων. Και αλίμονο σε αυτούς που αδίκησαν ή τυφλώθηκαν από τη λάμψη του εφήμερου, αγνοώντας Θεό και Άνθρωπο.

«Η μόνη δύναμη που περιφρονεί τον πλούτο είναι ο θάνατος»(Αριστοφάνης).