«Πολιτικός παχυδερμισμός»
10/06/2016 16:17
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πολιτικός παχυδερμισμός»

Η Νέα Δημοκρατία, κάθε μέρα που έρχεται, ζητά και την παραίτηση ενός υπουργού. Τη μια ο Φίλης, την άλλη ο Σπίρτζης, αύριο θα πάρει σειρά κάποιος άλλος που θα πει μια μπαρούφα. Δεν ξέρουμε αν αυτή η τακτική είναι σωστή. Ενδεχομένως να δείχνει ότι η Συγγρού το έχει πάρει απόφαση ότι με τη «λάου – λάου» προσέγγιση και με τα «ώριμα φρούτα» δεν βγάζεις άκρη. Ίσως πάλι να κάνει λάθος γιατί όσο ζητά παραιτήσεις τόσο τους κάνεις ήρωες ή καις το χαρτί που έχεις στα χέρια σου.

Άσε που μοιάζει με το παραμύθι με το λύκο και τον βοσκό που όλο φωνάζει στα ψέματα κι όταν είναι η κρίσιμη ώρα κανείς δεν τον πιστεύει.

Αυτό, όμως, που έχει τη μεγαλύτερη σημασία σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι ο «πολιτικός παχυδερμισμός». Καμιά αιχμή φυσικά για τον κύριο Φίλη και όλους τους καλοπερασάκηδες αυτής της ζωής που έχουν φάει τη ζωή τους να φτιάξουν το... τέλειο κορμί. Μιλάμε για όλους εκείνους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσβάλλουν την αισθητική αυτής της χώρας, ό,τι έχει απομείνει δηλαδή. Προσβάλλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, ό,τι απέμεινε κι απ' αυτή καθώς τα... «καμμένα μυαλά» είναι πλέον πλειοψηφία. Ή όπως λέει και το σύνθημα «δεν μας ψεκάζουν, ηλίθιοι είμαστε».

Αυτό ο «παχυδερμισμός» και ο βαθύς πολιτικός αυτισμός κορυφαίων υπουργών που δε βλέπουν ούτε τι συμβαίνει δίπλα τους. Τους φτύνει ο κόσμος κι αυτοί ανοίγουνε ομπρέλα. Είναι τόσο απαράδεκτοι που παρ' ότι έχουν γελοιοποιηθεί σε απίστευτα υψηλό βαθμό, εντούτοις όχι μόνο δεν παραιτούνται αλλά επιτίθενται και σε όσους τους κρίνουν.

Πάρτε για παράδειγμα τον Φίλη. Τον αδειάζουν όλοι, του ζητούν να παραιτηθεί, του δείχνουν ότι είναι πολιτικός «παρείσακτος» κι αυτά που λέει είναι σκέτες ανοησίες αλλά παρ' όλα αυτά συνεχίζει να κάνει δηλώσεις, να στηρίζει τον... εαυτό του, να προκαλεί την κοινή γνώμη. «Δεν θα κάνω δώρο στον Μητσοτάκη την παραίτησή μου» είπε ενώ χαρακτήρισε «ακροδεξιούς» όσους τολμούν να πουν «φύγετε» στην κυβέρνηση.

Πάρτε για παράδειγμα τον Ξυδάκη. Προκλητικότατος για την Αγία Σοφία, αλλά αυτός... ακάθεκτος. Συνεχίζει να παίρνει το μισθό του και να έχει την εξουσία του ως υπουργός, έχοντας μάλιστα ύφος χιλίων Καρδιναλίων. Ποιος είσαι ρε μεγάλε;

Ο δε Σπίρζης είναι μια άλλη κωμικοτραγική περίπτωση. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ανδρώθηκε στα πιο «βρόμικα» χρόνια της... δημοκρατικής παράταξης και μετά το γύρισε ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε υπουργός υποδομών και μεταφορών, έχει διαλύσει τα πάντα στο διάβα του αλλά το κάνει... με πόνο ψυχής. Ο ίδιος που κατήγγειλε το ξεπούλημα του Ελληνικού λέγοντας ότι κοστίζει 3 δισ. τώρα υπογράφει στα τέσσερα αλλά έχει και το θράσος να βγαίνει και να λέει: «Έγιναν εκλογές τον Σεπτέμβριο, άλλαξαν τα πράγματα αλλά με βαριά καρδιά ψηφίζω τα δύσκολα μέτρα». Έλεος πια με την Μάρθα Βούρτση της κυβέρνησης.

Τέτοια «πολιτικά παχύδερμα» έχουμε συναντήσει κατά καιρούς σε όλα τα κόμματα. Έχουμε συναντήσει και σοβαρούς ανθρώπους που παραιτήθηκαν ακόμη και για ψύλλου πήδημα, αλλά αυτοί είναι μειοψηφία.

Τόση ξεφτίλα όμως δεν έχουμε ξαναδεί σε σύγκριση με αυτά που ζούμε τώρα. Όχι μόνο δεν παραιτούνται (και καλά κάνουν, σιγά μην αφήσουν την κουτάλα) αλλά δεν έχουν το φιλότιμο να κρυφτούν στα σπίτια τους και στα γραφεία τους.

Καθίστε καλά κύριοι, δείξτε ότι σας έμεινε λίγο από το ελληνικό φιλότιμο, αν σας έμεινε στο DNA σας κάτι τέτοιο. Αλλά μη βγαίνετε άλλο στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Μην μας προσβάλλετε άλλο, φτάνει πια η ξεφτίλα που ζούμε.