«Πόλεμος στη διαπλοκή» και άλλες ιστορίες
16/03/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πόλεμος στη διαπλοκή» και άλλες ιστορίες

Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να κάνει ένα ακόμη ιστορικό λάθος. Μετά από το ατύχημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και που επέτρεψε ο κάθε ένας από εμάς να συμβεί, τώρα ένα μεγάλο λάθος είναι προ των πυλών. Λέγεται... διαπλοκή και δεν είναι αστείο. Η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί και είναι πλέον στα χέρια και στο μυαλό του κόσμου να το αποδεχθεί ή να το απορρίψει.

Τα πράγματα είναι απλά και ξάστερα. Με δύο μέτωπα ορθάνοιχτα, το Προσφυγικό και τη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Θα οδηγηθεί σε κατάρρευση πολύ πιο σύντομα απ' ότι περιμένει.

Επειδή το Προσφυγικό δεν είναι κάτι που λύνεται εύκολα, θα πάρει μήνες, ίσως και χρόνια και θα εξαρτηθεί από παράγοντες εκτός Ελλάδας, αυτό που θέλει να πετύχει ο Τσίπρας είναι να κλείσει το οικονομικό ζήτημα το ταχύτερο δυνατό. Κι όπως γράφαμε και σε πρόσφατο άρθρο, οι κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν πια, τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή και η κοινωνία θα αποδεχθεί με σκυμμένο το κεφάλι τις επώδυνες.... νεοφιλελεύθερες πρακτικές της αριστερής κυβέρνησης. Βεβαίως, με το προσφυγικό να κυριαρχεί, που καιρός να σκεφτεί ο λαός ότι ο Τσίπρας έχει καταντήσει... η Θάτσερ της Ελλάδας σε διασταύρωση με τον ψευταρά Μιγχάουζεν.

Όμως, το κρυφό χαρτί του Αλέξη λέγεται διαπλοκή, δια πάσαν νόσον και πάσαν...

Ο τελευταίος του άσος είναι να ρίξει στα λιοντάρια θηράματα, να χαζέψει ο κόσμος και να ξεχάσει τους φόρους και τις συντάξεις. Για το λόγο αυτό ζήτησε ξαφνικά και την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη.

Σιγά μην κόπτεται ο Τσίπρας για τη Δικαιοσύνη, άρτον και θεάματα θέλει να προσφέρει στον κόσμο. Μάλλον θα το κάνει και σε prime time για να έχει υψηλή θεαματικότητα. Πληροφορίες λένε ότι θα ρίξει «καλό κρέας» στην κρεατομηχανή, ίσως να μιλήσει για καυτές υποθέσεις της επικαιρότητας, να δώσει ονόματα, να κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού. Μπορεί δε να επιτεθεί και στον Μητσοτάκη, υπάρχουν αρκετά για να του προσάψει, έστω και για λόγους αποπροσανατολισμού.

Πιστεύετε ότι δεν... θα πιάσει το κόλπο που ουκ ολίγες φορές έχει χρησιμοποιηθεί; Ας ρίξει κανείς μια ματιά στα σχόλια κάτω από κάθε θέμα που αφορά τον Ψυχάρη, το Mega ή άλλο θέμα που σχετίζεται με τη διαπλοκή ή τη διαφθορά.

Ας ακούσει κανείς ακόμη και μη Συριζαίους τι λένε: «Μπορεί ο Τσίπρας να είναι ανίκανος αλλά πολεμά το σύστημα», λένε κάποιοι ενώ άλλοι επιμένουν ότι το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από τα παλαιά κόμματα.

Αν δε ακούσει κανείς τους... Ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ θα πιστέψει ότι εδώ γίνεται επανάσταση και κάποιοι είναι αντιφρονούντες γιατί δεν θέλουν την αλλαγή.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που η χώρα διαλύεται, μπουκάρουν χιλιάδες μεμέτηδες στον ελληνικό χώρο, το κράτος απουσιάζει παντελώς, πεθαίνουν άνθρωποι από την αδιαφορία, οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, εμείς ασχολούμαστε με τη διαπλοκή.

Ποιος θα πάει φυλακή, ποιος θα χρεοκοπήσει, ποιο διαπλεκόμενο μαγαζί θα βάλει λουκέτο, ποιος επιχειρηματίας είναι λαμόγιο και ποιος όχι. Κοιτάζουμε σαν χάνοι τη μάχη Τσίπρα – Ψυχάρη, κρυφογελάμε που ο Πρετεντέρης θα χάσει το τηλεπαράθυρό του ή η Τρέμη δεν θα έχει κανάλι, λέμε «επιτέλους» που μπορεί να πάει και κάποιος φυλακή (αν πάει γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τις συμφωνίες του) και δεν βλέπουμε τα πιο σημαντικά. Ότι χάνεται η πατρίδα.

Ο Μουζάλας αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία», ο άλλος λέει «μακάρι να έρθουν Τούρκοι χωροφύλακες στα νησιά μας», ο τρίτος προαναγγέλλει την παραμονή των προσφύγων για πάντα στην Ελλάδα ενώ κάποιοι ετοιμάζουν σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων ή τεμένη για να κάνουν προσευχές.

Αλλά δεν πειράζουν όλα αυτά. Ο Ψυχάρης να πάει φυλακή και να κλείσει κανένα κανάλι, ο Τσίπρας να πει πέντε ανοησίες για τη διαπλοκή και δεν πάει να χαθεί η Ελλάδα.

Αυτό είναι το ιστορικό λάθος που ετοιμάζουμε όλοι μας. Έχουμε όλοι την ευθύνη για τα όσα θα μας πουλήσει ο λαοπλάνος. Έχουμε όλοι την ευθύνη για τα όσα δεινά θα μας βρουν.