Ποιος φοβάται το debate;
03/11/2015 15:14
Του Διογένη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος φοβάται το debate;

Ποιος φοβάται το debate των υποψηφίων Προέδρων της ΝΔ;

Μα πρώτα και κύρια, ποιος άλλος από αυτόν που αρνιόταν το δικαίωμα της βάσης της ΝΔ να επιλέξει τον Πρόεδρό της, αποκαλώντας την περιφρονητικά «περαστικούς που δίνουν δύο ευρώ και ψηφίζουν».

Ναι, ο λόγος είναι για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Τον άνθρωπο που διόρισε ο Σαμαράς μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ και που στη συνέχεια πέρασε τη σκιά του για μπόι.

Τον άνθρωπο που ανδρώθηκε πολιτικά μέσα σε μηχανορραφίες και ίντριγκες και που... έπαιξε χοντρό ξύλο στο Κάραβελ το 1987, προκειμένου να ελέγξει την ΟΝΝΕΔ για λογαριασμό της Ντόρας Μπακογιάννη και των Μητσοτάκηδων.

Τον άνθρωπο γύρω από τον οποίο συνασπίστηκαν σήμερα οι κάθε λογής βαρωνίες της ΝΔ και που κατάφερε, μέσα στον βυζαντινισμό του, μέχρι και την «Αγία» Οικογένεια να διασπάσει – όχι τυχαίο ότι η Ντόρα ήταν η «ειδική» των μηχανισμών...

Τέτοιος μάστορας της μηχανορραφίας ο Μεϊμαράκης. Μέχρι και τους Μητσοτάκηδες κατάφερε να διασπάσει. Καθότι τους μηχανορράφους πολλοί εμίσησαν, τη μηχανορραφία καθώς φαίνεται, ουδείς.

Γιατί λοιπόν να θέλει ένας τέτοιος άνθρωπος να εκτεθεί απέναντι στους συνυποψηφίους του με βάση τις προτάσεις του και τον πολιτικό του λόγο;

Καταρχάς, ας το καλοσκεφθούμε: Έχει πολιτικές προτάσεις και πολιτικό λόγο ο κύριος Μεϊμαράκης;

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, αντί να αναδείξει την ισοπεδωτική δικαίωση των θέσεων και της πολιτικής Σαμαρά, τελείως φυσιολογικά μέσα από το καταστροφικό επτάμηνο Τσίπρα – Βαρουφάκη, κατήλθε με το αυτοκαταστροφικό «όραμα» της περίπου «πάση θυσία» συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι διαφορετικό έχει να προτείνει σήμερα ο κύριος Μεϊμαράκης για τη ΝΔ; Πώς θα πολιτευθεί αύριο απέναντι στον Τσίπρα;

Όταν πια δεν θα υπάρχει λόγος να το παίζουμε σκληρή αντιπολίτευση για να κοροϊδέψουμε τους Νεοδημοκράτες, καθότι η καρέκλα θα έχει πια διασφαλισθεί, πώς θα ξέρουμε εάν ο κύριος Μεϊμαράκης δεν ξαναρχίσει το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ας μας πει ο κύριος Μεϊμαράκης τι θα είχε να πει σε ένα debate υποψηφίων Προέδρων και μετά ας μιλήσει για «ενότητα» της ΝΔ.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα είχε να πει απολύτως τίποτε!

Και γι’ αυτό τον έπιασε η όψιμη, τάχα, ανησυχία μήπως τυχόν και χαλάσει η ενότητα της ΝΔ από το debate.

Κόπτεται για την ενότητα ο άνθρωπος που διέρρεε ότι εφόσον κερδίσει θα βγάλει εκτός κόμματος την συνιστώσα του ΛΑΟΣ και τους σαμαρικούς που την υποστηρίζουν και εν ανάγκη και τον ίδιο τον Σαμαρά.

Ο άνθρωπος που «μπούκαρε» στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ για να περάσει το δικό του!

Η ενότητα, κύριε Μεϊμαράκη, αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια.

Δεν την εννοείς, όταν καλείς τους συνυποψηφίους σου στη Μαδρίτη για να τους κοροϊδέψεις, να χάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους και να φανείς εσύ ως «αρχηγός» βγαίνοντας μια πολυπόθητη φωτογραφία με τη Μέρκελ.

Δεν την εννοείς, όταν εκτελείς καθήκοντα κανονικού προέδρου της ΝΔ, προγράφοντας και διώκοντας όσους τολμούν να υποστηρίξουν άλλον υποψήφιο, ενώ θα έπρεπε να εκτελείς καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου.

Δεν την εννοείς, όταν όλη σου η στάση αποσκοπεί στην παραπλάνηση του απλού οπαδού της ΝΔ. Τον οποίο βαθιά περιφρονείς όταν:

-τον αποκαλείς «περαστικό με δύο ευρώ»

-προσβάλλεις τη νοημοσύνη του αρνούμενος να του εξηγήσεις για ποιο λόγο να προτιμήσει εσένα

-επιχειρείς να τον προσελκύσεις μόνον λόγω της φυσιολογικής νομιμοφροσύνης του οπαδού προς τον εν ενεργεία αρχηγό – γι’ αυτό άλλωστε καταχράσαι όσο μπορείς την ιδιότητα του εν ενεργεία προέδρου.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύονται αστείες δημοσκοπήσεις με συχνότητα μεγαλύτερη από ό,τι οι δημοσκοπήσεις εθνικών εκλογών, αφού μέχρι και η... Εφημερίδα των Συντακτών παρήγγειλε δημοσκόπηση που φυσικά σε δείχνει πρώτο με διαφορά!

Εχμ... με μια «λεπτομέρεια»:

Καμιά από τις δημοσιευόμενες δημοσκοπήσεις δεν έχει ως δείγμα αναφοράς το πραγματικό εκλογικό σώμα: δηλαδή όσους δηλώνουν πολύ πιθανό ή έστω πιθανό να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές!

Όλες έχουν ως δείγμα είτε το σύνολο των ψηφοφόρων (!), είτε τους ψηφοφόρους ΝΔ, είτε την «πατέντα» όσων «έχουν ψηφίσει ΝΔ τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους».

Γιατί κανένας δεν βγάζει δημοσκοπήσεις που να μετρούν επί όσων λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν;

Αλλά εγώ έχω και μια άλλη απορία:

Μέχρι τους τσαμπουκάδες στην εφορευτική επιτροπή δεν είχε δημοσιευθεί ούτε μία δημοσκόπηση. Έως τότε βοούσαν οι φήμες ότι ο Μεϊμαράκης θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Μετά τους τσαμπουκάδες άρχισαν να δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις κατά ριπάς. Με τη «λεπτομέρεια» που λέμε παραπάνω: Ότι καμία δεν μετράει σε κανονικό εκλογικό δείγμα.

Και ξαφνικά, εκεί που ήταν να αποχωρήσει, έχει γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Μα ποιος είσαι, Βαγγέλη μου!

Με την περιφρόνηση για τη βάση, τον προσεταιρισμό τών κάθε είδους μηχανισμών, τους τσαμπουκάδες, το «κάρφωμα» προς τον άνθρωπο που σε διόρισε πρόεδρο της ΝΔ, την κοροϊδία προς τους συνυποψηφίους σου, την κατάχρηση του αξιώματος του μεταβατικού προέδρου, ε, ναι, πάει πολύ να αναμένουμε να δεχθείς να αντιμετωπίσεις τους συνυποψηφίους σου σαν ίσος προς ίσο σε debate εσωκομματικών συνυποψηφίων, όπως γίνεται άλλωστε στα πολιτισμένα κράτη.

Οι συνυποψήφιοί σου, δεσμευόμενοι από στοιχειώδη ευγένεια και κομματική αβρότητα, αποφεύγουν να εκφραστούν ανοικτά για όσα μεθοδεύεις. Αν οι Νεοδημοκράτες αντιλαμβανόταν έστω και τα μισά όσων κάνεις, θα σε έριχναν χωρίς αμφιβολία στο πυρ το εξώτερο στις 22 Νοεμβρίου.

Όμως δεν θα ήθελαν να τα αναδείξουν αυτά σε ένα debate οι συνυποψήφιοί σου, ειδικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι μόνοι που κάνουν πραγματική προεκλογική εκστρατεία και που είναι – κατά «σύμπτωση» – οι μόνοι που θέλουν το debate;

Όπως δεν θα ήθελαν να αναδείξουν επαρκώς την (ποιας επινεύσεως, άραγε;) δυσκόλως κρυπτόμενη αποφασιστικότητά σου να συγκυβερνήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με εσένα επικεφαλής η ΝΔ θα γίνει μια ακόμη θλιβερή και συρρικνούμενη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, σαν κι αυτή που θέλει να κάνει ο Λαλιώτης το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ.

Ίσως λοιπόν είναι καλύτερα να μην γίνει τελικά το debate, με δική σου φυσικά υπαιτιότητα.

Διότι σε ένα debate, Βαγγέλη μου, οι συνυποψήφιοί σου θα έπρεπε να σε αντιμετωπίσουν σαν «κανονικό» υποψήφιο.

Ενώ ο δικός σου ρόλος είναι τελικά ο ρόλος του Δούρειου Ίππου του Τσίπρα στη ΝΔ.

Καθότι εκπροσωπείς τα τόσο, μα τόσο κουρασμένα τζάκια και βαρωνίες της ΝΔ. Που προτιμούν, όπως και με το ορίτζιναλ ΠΑΣΟΚ, να έχουν λίγη συμμετοχή στη νομή της εξουσίας για τον εαυτούλη τους, αντί να παιδεύονται να δίδουν πολιτικές μάχες.

Μάχες που μόνον ένας έδωσε στο παρελθόν, αυτός που επέλεξαν το 2009 οι Νεοδημοκράτες – τους οποίους τόσο περιφρονείς. Και που στο μέλλον θα δώσει ο μόνος που υπερασπίστηκε τον Σαμαρά και το έργο του μέχρι τέλους.

Όσο και να το θέλεις, Βαγγέλη μου, παρά τον ψεύτικο αέρα των δημοσκοπήσεων με λάθος δείγμα, στο τέλος θα έρθουν να ψηφίσουν όσοι ήρθαν να ψηφίσουν το 2009.

Και αυτοί θα ψηφίσουν τη συνέχεια του 2009.

Την οποία, ασφαλώς, δεν εκπροσωπούν τα τζάκια, οι μηχανισμοί σου και οι μηχανορραφίες σου.

Αν θέλεις τη συμβουλή μου, σε συμφέρει να πας στο debate.

Εάν δεν πας, τότε επιβεβαιώνεις ότι είσαι ο εκπρόσωπος μιας συρρικνούμενης και φοβικής ΝΔ.

Ο καλύτερος φίλος, δηλαδή, του Τσίπρα. Που, άλλωστε, έδειξε ανοικτά ότι σε προτιμά.

Και σύντομα ο μέσος Νεοδημοκράτης θα αρχίσει να αναρωτιέται, ποια είναι η επόμενη ημέρα με εσένα στην αρχηγία.

Η «αέναη μεταβατικότητα» που εκπροσωπεί ο κ. Μεϊμαράκης, θα οδηγήσει τελικά στον πολλαπλασιασμό των προβλημάτων της χώρας.

Διότι με σένα πρόεδρο, η ΝΔ θα ψάχνει πάλι αρχηγό.

Άρα, γιατί να σε ψηφίσουν, Βαγγέλη μου αφού σύντομα θα αποχωρήσεις πάλι; Μόνον για να εισπράττουν τη διαρκή περιφρόνησή σου;

Καθότι η άρνησή σου να εμφανιστείς στο debate είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου της περιφρόνησής σου προς τον Νεοδημοκράτη.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ννν avatar
    ννν 03/11/2015 16:14:06

    θελει να τον ψηφισουμε γιατι εχει μουστακια ο Βαγγελας! ελεος!! βγες βαγγελη σε διαλογο και πες αυτα που εχεις στο μυαλο κρυμμενα

  2. Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση 03/11/2015 16:30:31

    Οι μόνοι που αντέχουν σε debate, είναι ο Α.Γεωργιάδης και ο Κ.Μητσοτάκης. Ο Μεϊμαράκης θα φανεί παλλιακός και ο Τζιτζικώστας, δεν θα έχει πειστικές απαντήσεις σε τραγικά ερωτήματα. Συνεπώς, ό,τι μπορεί ο υπό προθεσμία να κάνει θα το κάνει, για να μην εμφανιστεί πριν απ΄τις εσωκομματικές εκλογές η αδυναμία του και για να αποφευχθούν οι ...καταστροφικές συγκρίσεις.

  3. Φωτεινή avatar
    Φωτεινή 03/11/2015 17:57:05

    ΑΕ, ψήφισε ΑΓ. :)

    • George N avatar
      George N @ Φωτεινή 03/11/2015 23:05:43

      Να το δούμε κι αυτό :-) Πάντως δίκιο έχει!

  4. Ηλίας Θεοχάρης avatar
    Ηλίας Θεοχάρης 03/11/2015 19:57:46

    Θεωρώ στοχευόμενη την ανάλυση του άρθρου (θα μ πείτε..κ καλά ποιος είσαι για να θεωρείς.. :) ) αλλά σε κάποιο σημείο νομίζω ότι αυτοαναιρείται. Δεν πιστεύω κάποιος ο οποίος έχει ζήσει μέσα στο κόμμα και έχει περάσει από όλα τα πόστα και τις διαδικασίες να φοβάται να μιλήσει και να έρθει σε αντιπαράθεση… ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. Δε πιστεύω ότι ο ΝΕΟΛΑΙΟΣ που έμεινε στην ιστορία για τη ‘’ Κίνηση της Βόλβης’’ το 1979, να έχει πρόβλημα να μιλήσει για την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης στην σημερινή εποχή. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες μας ενώνουν, δε μας διχάζουν. Θέλουμε κατάθεση απόψεων και όχι Τηλεμαχίες. Μη ξεχνάμε ότι εκεί που χρειάστηκαν πραγματικά οι ΤΗΛΕΜΑΧ(Ι)ΕΣ τις αποφύγαμε.

  5. Φωτεινή avatar
    Φωτεινή 03/11/2015 20:36:17

    ᾿Ατυχής ἡ σύγκρισι σου, to say the least!!!

  6. Δρόμος avatar
    Δρόμος 03/11/2015 23:08:13

    Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τον Βαγγέλα. Ξέρει ότι χάνει. Καλοκαιρινό θα γίνει το "μαγαζί" από τα ίδια τα τζάκια που το ελέγχουν. Ήδη αρχίσαν τα πρώτα δημοσιεύματα περί ΄βέβαιης διάσπασης και ίδρυσης νέου κόμματος από τον μεγαλομέτοχο.... Και όλα αυτά γιατί βλέπουν ότι άν δεν παρέμβουν δραστικά και άμεσα θα πάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
    Κάποιοι... αυτό το θέλουν και κάποιοι άλλοι.... όχι, εξ ου και τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τον εθναρχη....
    Μεγάλος πόλεμος και άς μην φαίνεται. Τουλάχιστον ακόμα...

  7. Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση 03/11/2015 23:39:33

    @ Φωτεινή

    Mπαααα... Θα περιμένω, για να ψηφίσω ΖΚ :-) .

  8. Γ.Α.Τ. 24-9-2015 avatar
    Γ.Α.Τ. 24-9-2015 04/11/2015 00:12:07

    Διογένη μου,πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι διασπάστηκαν οι Μητσοτάκηδες;

  9. ΓΓΣ avatar
    ΓΓΣ 04/11/2015 01:47:27

    ". Και που στο μέλλον θα δώσει ο μόνος που υπερασπίστηκε τον Σαμαρά και το έργο του μέχρι τέλους". Δεν είναι άλλος παρά μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  10. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 04/11/2015 16:59:10

    "Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, αντί να αναδείξει την ισοπεδωτική δικαίωση των θέσεων και της πολιτικής Σαμαρά, τελείως φυσιολογικά μέσα από το καταστροφικό επτάμηνο Τσίπρα – Βαρουφάκη, κατήλθε με το αυτοκαταστροφικό «όραμα» της περίπου «πάση θυσία» συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ."

    Τα είπες όλα για το πόσο ανούσιο είναι να βάζει υποψηφιότητα ο Μεϊμαράκης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.