Ποιος ανακήρυξε τον Καμμένο επίσημο εκπρόσωπο και συνήγορο του Καραμανλή;
04/07/2017 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος ανακήρυξε τον Καμμένο επίσημο εκπρόσωπο και συνήγορο του Καραμανλή;

Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον ακομβίωτο στρατηγό, ακόμη κι αν οδηγεί ελικόπτερο. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να γράφουμε για έναν υπουργό Άμυνας που δεν σέβονται οι Έλληνες στρατιώτες, από τον πρώτο στρατηγό μέχρι τον τελευταίο φαντάρο. Όσο κι αν ο Πάνος Καμμένος επικαλείται τις Ένοπλες Δυνάμεις και το… έργο που επιτελεί γι’ αυτές η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τον χειρότερο υπουργό Άμυνας που πέρασε ποτέ.

Μια φράση του, όμως, στη Βουλή θα πρέπει να αναλυθεί διότι φανερώνει ορισμένες μεγάλες αλήθειες που κάποιοι θέλουν να κρύβουν. Ή όπως λένε και στο χωριό «θέλει η… να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει».

Είπε λοιπόν ο υπουργός Άμυνας ότι ήταν φυσική η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα με ευφυολογήματα που δεν τα χρησιμοποιούσε αυτός αλλά η ακροδεξιά απόφυση των υβριστών του Κώστα Καραμανλή που μπήκαν στη ΝΔ με Σαμαρά».

Κατ’ αρχάς είναι φανερό ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ… «Σαμαρά λέει και κλαίει». Όταν δεν έχει να προτάξει επιχειρήματα, όταν τα 21 λεπτά συνομιλιών με τον ισοβίτη θα τον στοιχειώνουν για πάντα, πετάει ένα «Σαμαράς» ή «ακροδεξιά» στη ΝΔ και καθάρισε. Κοίτα ποιος μιλάει για ακροδεξιούς. Ο άνθρωπος που «έστησε» ολόκληρη κωμικοτραγική παράσταση δήθεν δωροδοκίας του μεγάλου Έλληνα κωμικού Χαϊκάλη.

Και ποιος τολμά να μιλά για Νέα Δημοκρατία. Ο άνθρωπος που έγινε κάποιος χάρη σ’ αυτήν και που την πρόδωσε με το χειρότερο τρόπο για να πάει με τον εχθρό.

Αυτός που έπεσε στα τέσσερα και υπογράφει και τις χαρτοπετσέτες, αυτός που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έδιωχνε τους δανειστές μαζί με τον Τσίπρα τώρα έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της τρόικας. Έλεος με τον κ. Καμμένο, μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά του στον Καραμανλή. Μιλά για τους υβριστές του πρώην πρωθυπουργού, υπονοώντας ότι κάποιοι υπό τον Σαμαρά έβαλαν σκοπό να… καταστρέψουν τον Καραμανλή και τον στοχοποιούν.

Άραγε για ποιο λόγο να υπάρχουν κάποιοι που έχουν τέτοιο σκοπό; Ο μόνος λόγος θα ήταν για να διαταράξουν τις πολυετείς διακοπές του.

Από την άλλη, ποιος ανακήρυξε τον Καμμένο επίσημο εκπρόσωπο και συνήγορο του Καραμανλή; Του έδωσε το «πράσινο φως» ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να χρησιμοποιεί το όνομά του; Για να τον υπερασπίζεται από τους αόρατους εχθρούς; Μήπως του είπε κάποιος ότι λιβανίζοντας τον Καραμανλή δεν θα πληρώσει για την καταστροφή της χώρας την τελευταία διετία;

Ή μήπως ονειρεύεται επιστροφή στη ΝΔ σε ένα… καραμανλικό κόμμα από αυτό που ζήσαμε και σε αλλοτινές εποχές; Το οποίο μάλιστα θα τα βρει με τον Τσίπρα ή με όποιον άλλον εχθρό της ΝΔ, όπως πολλοί ονειρεύονται στα ατέλειωτα γεύματα και στον τουρισμό διαρκείας που κάνουν;

Θα πρέπει να τα ξεχάσει τα σενάρια επιστροφής στη ΝΔ ο κ. Καμμένος. Πρόδωσε την παράταξη που τον ανέδειξε και δεν υπάρχει γυρισμός, ειδικά από έναν άνθρωπο που έχει γίνει συστηματικά υβριστής. Ο Σαμαράς έχει τη διαδρομή του, έχει γραφτεί στην ιστορία η προσφορά του στη ΝΔ και στη χώρα. Ο Καμμένος τι μπορεί να πει; Πώς θα μείνει στην ιστορία; Ως «κολαούζος» του Τσίπρα και «οσφυοκάμπτης» του καραμανλισμού;

Πρέπει επιτέλους κάποιοι να το καταλάβουν. Η ΝΔ έχει μπροστά της την προοπτική να αλλάξει τη χώρα. Δεν θα την εμποδίσουν οι καμμένοι, οι καραμανλικοί, οι τσιπραίοι και οι λοιποί εχθροί της δεξιάς παράταξης. Ό,τι κι αν πουν, όσα κι αν επινοήσουν θα πέσει στο κενό. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ποιος είναι ο Αλέξης και ο Πάνος και τι παιχνίδι έπαιξαν στην πλάτη του ελληνικού λαού.