Ποια η διαφορά του «κουμπάρου» Ταγίπ από τους εγκληματίες του ισλαμικού κράτους;
19/07/2016 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια η διαφορά του «κουμπάρου» Ταγίπ από τους εγκληματίες του ισλαμικού κράτους;

Όποιος είχε έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό που κάνει σήμερα ο Ερντογάν στην Τουρκία δεν είναι πραξικόπημα, ας ρίξει μια ματιά στα όσα συμβαίνουν. Στα όσα ο Σουλτάνος και τα μεμέτια του κάνουν σε ανθρώπους που μέχρι πριν μερικές ημέρες ήταν αγκαλιά. Σε στρατηγούς, σε επίλεκτα στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας, σε δημοσίους υπαλλήλους και δικαστές. Η χώρα βρίσκεται κάτω από την δημοκρατική χούντα του Ερντογάν ο οποίος αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μετατρέψει τη δύναμη του λαού σε μακρά χειρ ενός σκληρού, αδυσώπητου χουντικού κράτους.

Στην Ελλάδα όταν έπεσε η Χούντα, κανείς δεν τόλμησε να εξευτελίσει με τέτοιο τρόπο τους αξιωματικούς παρά τα εγκλήματα που είχαν κάνει επί μια επταετία. Κανείς δεν τόλμησε να ξεγυμνώσει ή να κόψει τα αυτιά των ανθρώπων αυτών που καταδυνάστευσαν τη χώρα. Μπήκαν στη φυλακή, είχαν μια δίκαιη δίκη, τιμωρήθηκαν με την εσχάτη των ποινών και σάπισαν, οι περισσότεροι τουλάχιστον, στη φυλακή. Απόδειξη ότι στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχουν ιδεολογικές αντιθέσεις. Μπορεί να περάσαμε εμφυλίους και διώξεις, εξορίες, χούντες και ό,τι άλλο μπορεί να διαιρέσει το λαό, όμως, ξεφτίλες όπως οι Τούρκοι δεν γίναμε.

Αυτό που υφίστανται οι... αντιφρονούντες στην Τουρκία είναι βγαλμένο από τα μαύρα κατάστιχα του ISIS. Ποια η διαφορά του «κουμπάρου» Ταγίπ από τους εγκληματίες του ισλαμικού κράτους; Όπως αποδείχθηκε το καθεστώς της Τουρκίας είχε έτοιμη λίστα προγραφών και αναζητούσε την ευκαιρία. Αυτή την ευκαιρία τους την έδωσε το πρόχειρα σχεδιασμένο πραξικόπημα το οποίο είχε μάθει προφανώς ο Ερντογάν και το άφησε αδιαφορώντας για τους νεκρούς. Όσο για τα σενάρια ότι ήθελαν να σκοτώσουν τον Σουλτάνο, που έγινε ήρωας, αυτά για τους... κουτότουρκους. Αν ήθελαν να καταρρίψουν τον αεροσκάφος του θα το έκαναν. Ο Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το πραξικόπημα, πάτησε επί πτωμάτων και τώρα κάνει μαζικές εκκαθαρίσεις. Οι εικόνες που δείχνουν τους «αγανακτισμένους» Τούρκους δείχνει ποια είναι η σημερινή Τουρκία και πώς δεν ξεχνούν την πρωτόγονη συμπεριφορά τους. Δείχνει επίσης και πόσο επικίνδυνοι και για την Ελλάδα είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να σκοτώσουν ή να εξευτελίσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Όμως, η αλαζονεία είναι σίγουρο ότι θα τον φάει τον Σουλτάνο. Είτε οι Αμερικανοί, είτε από μέσα κάποια στιγμή θα τον «τελειώσουν».