Περί εκλογών...
02/05/2018 10:00
Του Όφι Ιοβόλου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί εκλογών...

Για πολλοστή φορά το πολιτικό μας προσωπικό αποδεικνύει την ανικανότητά του να χειριστεί τις τύχες της χώρας.

Αντί αμφότεροι να ξύσουν τις κούτρες τους μπας και αποτρέψουν τα νέα δεσμά που έρχονται με φόρα από τις Βρυξέλλες ασχολούνται με το ποτέ θα γίνουν εκλογές.

Λες και αυτή είναι η πανάκεια για το δράμα της χώρας.

Από τη μία ο Τσίπρας και η παρέα του προσπαθούν να βρουν κάποιο τρόπο αποφυγής της εκλογικής συντριβής που έρχεται.

Εξ ου και οι διαρροές διάφορων σεναρίων για την ημερομηνία των εκλογών.

Μας έχουν ζαλίσει στη κυριολεξία οι λαγοί του Μαξίμου. Άλλος λέει για ηρωική έξοδο το φθινόπωρο, άλλος τον Μάιο του 19΄κι άλλος ότι η λαοπρόβλητη κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και οι κάλπες θα στηθούν στην ώρα τους.

Είναι προφανές ότι έχουν πανικοβληθεί και επιχειρούν να δουν τι αντιδράσεις θα υπάρξουν για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Ωστόσο ό, τι κι αν κάνουν η ήττα τους θεωρείται δεδομένη.

Πρέπει να είναι επιεικώς κουτοί να πιστεύουν ότι υπάρχει έστω κι η ελάχιστη πιθανότητα να γλιτώσουν το... μαύρισμα που τους επιφυλάσσει ο κόσμος για την καταστροφή που έφεραν στην πατρίδα και στις ζωές τους.

Κι επειδή δεν είναι κουτοί προσπαθούν να διαχειριστούν την ήττα τους.

Γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι οι πομφόλυγες περί καθαρής εξόδου δεν πείθουν κανένα. Είναι όμως το μοναδικό προεκλογικό πυροτέχνημα που τους έχει απομείνει και καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να το διανθίσουν όσο μπορούν προκειμένου να γίνει πιο εύπεπτο από τους χαχόλους που ενδεχομένως θα τους ψηφίσουν. Για συμπλήρωμα σανού, χρησιμοποιούν τον νέο κομματικό στρατό που χτίζουν καθώς και την επικίνδυνη δικαιωματική ατζέντα για να «μπετονάρουν» τα ποσοστά τους .

Παράλληλα, προσεύχονται νυχθημερόν να μην σαλτάρει ο Σουλτάνος και κάνει ντου σε κάποιο νησί, παρακαλώντας την ίδια στιγμή να διατηρήσουν οι Σκοπιανοί την αδιάλλακτη στάση τους ώστε να γλιτώσουν... το Κυλώνειο άγος από το ξεπούλημα της Μακεδονίας που υποσχέθηκαν στους Αμερικανούς για να τους ορίσουν λέει... αφεντικά στα Βαλκάνια και την ευρύτερη Μεσόγειο.

Κι επειδή απ΄ ότι φαίνεται το μακεδονικό οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε ναυάγιο, έσπευσαν άρον άρον να υπογράψουν την αναβάθμιση των F -16 προφανώς για να εξευμενίσουν την αμερικανική δυσαρέσκεια που θα ακολουθούσε λόγω αθέτησης της υπόσχεσης που τους είχαν δώσει.

Από την άλλη, οι δήθεν σωτήρες της Πειραιώς καθώς δεν εδέησαν να παρουσιάσουν στον λαό ένα χειροπιαστό σχέδιο λύτρωσης της χώρας, ποντάρουν κι αυτοί στην εκλογολογία σε μια απέλπιδα απόπειρα να εισπράξουν την δυσαρέσκεια των πολιτών για τον λαοπρόβλητο με στόχο την κατάκτηση της αυτοδυναμίας ώστε να κυβερνήσουν απρόσκοπτα.

Προς λύπη τους τους ενημερώνουμε ότι ο κόσμος δεν τσιμπάει κι απ’ ότι φαίνεται θα προτιμήσουν να απέχουν παρά να δώσουν την ευκαιρία στη ΝΔ να τους σώσει. Άλλωστε το έχουν πράξει ήδη, δεν υπάρχει λόγος να το επαναλάβουν.

Ναι μεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τώρα, όμως είχε πέσει και τότε τσάκισμα. Άρα γιατί να τους ξαναψηφίσουν; Για να αναπνέουν με το καλαμάκι, αντί να έχουν βουτηγμένο το κεφάλι μέσα στον απύθμενο βούρκο των μνημονίων;

Γιατί αυτό τους λέει η ΝΔ. Έκτος εάν νομίζουν οι φωστήρες του Κυριάκου ότι με μια απλή υποσχετική για μείωση των φόρων που υποτίθεται θα οδηγήσει σε ένα επενδυτικό σοκ της τάξης των 100 δισ. θα καταφέρει να αποσπάσει την ψήφο τους. Χλωμό το βλέπουμε.

Ίσως η ΝΔ, εάν δεν ταυτιζόταν με τους ολετήρες στα εθνικά και τα κοινωνικά ζητήματα να είχε κάποια ελπίδα. Από τη στιγμή όμως που αποφάσισε να κουνήσει το μαντήλι στους δεξιούς, οι οποίοι το μόνο που ζητούσαν ήταν ένα απλό νεύμα, και να αγκαλιάσει την φιλελέφτ ατζέντα… αποχαιρέτα την, την αυτοδυναμία που χάνεις.

Για να μην πούμε για το σφιχταγκάλιασμα με όλο τον μεταπολιτευτικό εσμό που κατέστρεψε τον τόπο και προσπαθεί να παλινορθωθεί μέσω του Μητσοτάκη.

Για να μην πούμε για τις αγαστές σχέσεις της ηγεσίας με επιχειρηματίες - εκδότες με βαριές κατηγορίες στις πλάτες τους, την ώρα που διατρανώνει την αποφασιστικότητά της να πατάξει τη διαφθορά που… κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου.

Κάπως έτσι έχει η κατάσταση όσον άφορα τα αδιέξοδα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ. Βαυκαλίζονται ωστόσο αν πιστεύουν ότι θα απεμπλακούν από το τέλμα που έχουν περιέλθει υφαρπάζοντας πάλι την ψήφο των πολιτών. Πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι θα συμμετάσχουν στο νέο διχαστικό δίπολο που επιχειρούν να στήσουν για να διασωθούν. Και οι δύο τους έκαψαν. Συνεπώς θα τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα.

Η Νέμεσις πλησιάζει και είναι αδύνατο να την αποφύγουν!